روش های درمان افتادگی پلک

به جرات می توان گفت مهم ترین و تاثیر گذار ترین اجزا صورت در زیبایی چهره چشم ها می باشند. چشم افراد سن و سال آن ها را نشان می دهد و همچنین بیانگر حالات و احساسات فرد نیز می باشد. همین امر موجب شده تا امروزه بسیاری از جراحی های زیبایی در اطراف چشم و پلک ها انجام شوند و تعداد افراد متقاضی این گونه جراحی ها روز به روز افزایش پیدا کند.
از نظر زیباشناسی، چشم ها مهم ترین جزء صورت هستند، چشم ها نشان دهنده سن فرد و منعکس کننده حالات هیجانی و خلقی وی هستند، اما متاسفانه چشم ها و پلک ها زودتر از سایر اجزای بدن، علائم پیری را نشان می دهند. به دلیل همین حساسیت، می توان گفت که تب استفاده از جراحی های زیبایی پلک چشم، چند سالی است که داغ شده و متقاضیان این اعمال افزایش یافته است.
بر همین اساس روزبروز بر شمار تبلیغات و جملات اغواگرانه جهت ترغیب افراد به انجام اعمال جراحی زیبایی چشم بویژه در فضای مجازی افزوده می شود؛ جملاتی تاثیرگذار که مشتاقان زیباتر شدن آنهم به روش انجام جراحی را به اتاق های عمل گران قیمت می کشاند.
بلفاروپلاستی blepharoplasty یکی از اعمال جراحی زیبایی است که برای برداشتن پف پلک ها، اصلاح افتادگی پلک و برداشتن پوست اضافی آنها طراحی شده است و با توجه به تبلیغاتی که توسط افراد، برخی پزشکان و کلینیک های زیبایی در خصوص آن صورت می گیرد، افزایش اطلاعات افراد درباره این عمل جراحی نه تنها خالی از لطف نیست که ضروری به نظر می رسد.
دکتر هاشم افتخاری، عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران در این خصوص گفت: عوامل متعددی باعث افتادگی پلک می شود، جراح بایستی این عوامل را مورد بررسی و درمان قرار دهد و چنانچه نتیجه ای از درمان های جانبی حاصل نشد، آنگاه عمل جراحی برای بیماران تجویز می شود.
بلفاروپلاستی به عمل های جراحی روی پلک ها اطلاق می شود، ولی هر فردی که دچار ورم(پف) یا افتادگی چشم است، کاندیدای مناسبی برای این عمل جراحی نیست. برخی عوامل مانند پرکاری یا کم کاری تیروئید، اختلالات عملکرد کلیوی، کمبود پروتئین ها و غیره، تغییراتی را به صورت ورم یا افتادگی روی پلک ها ایجاد می کنند که در ابتدای امر بایستی بیماران از نظر این بیماری های جانبی تحت بررسی کامل قرار بگیرند.
بررسی بیماری های جانبی سبب می شود که منشاء ورم یا افتادگی پلک مشخص شود، شناخت و درمان منشاء این بیماری ها، عارضه های مانند ورم یا افتادگی پلک را مرتفع می کند و دیگر نیازی به عمل جراحی زیبایی در این افراد نیست و تنها زمانی عمل بلفاروپلاستی برای این بیماران تجویز می شود که نتیجه ای از درمان بیماری های جانبی حاصل نشود.
در اصطلاح به افتادگی پلک پتوز ptosis می گویند، این عارضه نیز دلایل متفاوتی دارد.
افتادگی پلک به دلیل افزایش سن
یکی از این دلایل افزایش سن است، گذر زمان حالت پارگی و شلی در عضله بالا برنده چشم ایجاد می کند، در نتیجه پلک فرد حالت افتادگی پیدا می کند، گاهی این افتادگی سبب آویزان شدن قسمت های طرفین پلک ها شده و تا حدودی دید فرد را محدود می کند که این مشکل نیز با جراحی مرتفع می شود.
افتادگی پلک به دلبل آسیب فیزیکی
گاهی افتادگی چشم به دنبال تصادفات و آسیب های فیزیکی بوجود می آید، در این افراد به عضله بالابرنده چشم صدمه وارد می شود، همچنین در برخی موارد با کودکانی مواجه می شویم که به صورت مادرزادی، افتادگی پلک دارند و این امر مانع دید درست آنها می شود، معمولا عضله بالا برنده پلک در این کودکان تشکیل نشده که با انجام تمهیدات جراحی، پلک این افراد را بالا نگه می دارند. به طور کلی عمل بلفاروپلاستی بدلیل ملاحظات زیبایی شناختی و ملاحظات اختلال در دید صورت می گیرد.
گاهی افتادگی ابرو باعث افتادگی پلک می شود
چنانچه اعمال جراحی به درستی و رعایت اصول انجام شود، سبب رفع مشکلات بیماران خواهد شد، اما اگر اصول علمی و عملی در عمل جراحی لحاظ نشود، بیمار نیز به نتیجه مطلوب نخواهد رسید. بیماران در عمل بلفاروپلاستی در ابتدا بایستی تحت معاینه فیزیکی قرار گیرند، ممکن است افتادگی پلک یک فرد مربوط به افتادگی ابرو باشد که درمان این نقیصه با افتادگی پلک کاملا تفاوت دارد و با رفع افتادگی ابرو افتادگی پلک نیز مرتفع خواهد شد. همچنین بررسی بیرون زدگی پلک، معاینه کامل پلک ها و معاینه شل بودن پلک ها قبل از عمل بلفاروپلاستی توسط جراح ضرورت دارد، چنانچه این بررسی ها با دقت انجام نشود، ممکن است بیمار با عوارضی مانند برگشت پلک پائین، خشکی چشم، اشک ریزش در سرما و غیره مواجه شود.
در عمل بلفاروپلاستی بایستی میزان پوست پلک ها که قرار است طی این عمل برداشته شود، بدرستی سنجیده شود، چنانچه پوست پلک بالا زیادتر از حد برداشته شود، پلک های بیمار در هنگام خواب باز می ماند، برداشتن بیش از حد پوست پلک پائین نیز سبب برگشت آن خواهد شد که این موضوع نیز عوارضی را برای بیمار بهمراه خواهد داشت.
 
لیزرها جایگزین عمل جراحی افتادگی پلک نمی شوند
اصولا در عمل بلفاروپلاستی لیزر یا به عنوان چاقوی جراحی یا به منظور حذف چروک های ظریف دور چشم مورد استفاده قرار می گیرد، در همین راستا باید هر بیماری قبل از عمل جراحی تحت یک معاینه کامل قرار گیرد و روش درمانی مناسب برای او لحاظ شود، در درمان افتادگی پلک از روش های متفاوتی مانند جراحی، پلاسما و غیره استفاده می شود و باید در نظر داشت که هر روش کاربرد خاص خود را دارد و هیچگاه لیزر جایگرین عمل جراحی نخواهد شد، همچنین روش های مختلف در کنار هم می توانند نتیجه مطلوبی برای بیمار دارا باشند.
هزینه های درمانی افتادگی پلک از 200 تا شش میلیون تومان
هزینه افتادگی پلک با توجه به نوع درمان متفاوت است، ممکن است افتادگی پلک فردی با تزریق بوتاکس در نواحی پیشانی مرتفع شود که این روش در حدود 200 هزار تومان هزینه دارد، اما اگر بیماری نیاز به تمام روش های درمانی داشت، هزینه تا شش میلیون تومان افزایش می یابد، البته این رقم کاملا سلیقه ای است و ممکن است پزشکی در تهران رقم بالاتری برای این درمان در نظر بگیرد.
در سن 40 تا 45 سالگی چین های پنچه غازی در گوشه چشم ها شکل می گیرند که این چین ها را می تواند با تزریق بوتاکس یا لیفت پیشانی جبران کرد، در کنار آنهم با انجام لیزر به عنوان شیوه تکمیل کننده می توان چروک های دور چشم را درمان کرد.
کرم های ضدچروک تا زمانی که استفاده می شوند، موثرند
معمولا کرم های دور چشم تا زمانی که استفاده می شوند، موثر هستند وبه محض عدم استفاده از آنها، تاثیر ایجاد شده از بین خواهد رفت، حتی برخی از آنها اثر فوری دارند و قبل از میهمانی استفاده می شود، به طور کلی اثر این کرم ها کوتاه مدت است.
قوه جاذبه زمین منشاء یک سری تغییرات در بدن انسان هاست و پوست بدن افراد با گذشت زمان شل و افتاده می شود، این تغییر را می توان در مقایسه یک نوزاد و یک فرد پیر دریافت، به نظر می رسد که در افراد پیر، پوست بدن به سمت پائین شل و افتاده شده است، در حال حاضر روشی برای توقف یا فیکس روند پیری موجود نیست، ممکن است روزی فرا رسد که بشر بتواند فرایند پیری را متوقف کند، اما امروزه این اتفاق هنور محقق نشده است.
+8
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.