رادیو زمانه : مدتی است که محافظهکاران تندرو از فواید رسیدن یک نظامی به ریاستجمهوری ایران میگویند و مشخصاً قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس پاسداران اسلامی را مد نظر دارند. حسین اللهکرم، رئیس شورای هماهنگی انصار حزبالله نیز مدعی است که یک رئیسجمهوری نظامی میتواند ایران را در شرایط کنونی «نجات» دهد.
اللهکرم یکشنبه ۱۹ فروردین در گفتوگو با وبسایت خبری «خبرآنلاین» دراینباره گفت:
«هر کسی میخواهد رئیس جمهور شود باید یکسری ویژگی هایی را داشته باشد، بر این اساس سابقه او مسئله دوم میشود. حالا اینکه یک نفر با سابقه نظامی میتواند کشور را نجات دهد، به مقطع زمانی و وضعیت کشور بستگی دارد. معتقدم امروز ایران یک قدرت منطقهای است و اگر وظایف خود را انجام ندهد تجزیه میشود. در چنین وضعیتی فردی باید سکان اجرایی کشور را به دست گیرد، استراتژیک باشد، با این تعریف اگر مفهوم نظامی بودن، معنای استراتژیک بودن در درون خود دارد، من آن صحبت را قبول میکنم.»
اللهکرم در ادامه توضیح داد که غیرنظامیان نیز میتوانند دانش استراتژیک برای ریاستجمهوری ایران را داشته باشند اما افراد نظامی «شایستهتر» هستند. او ضرورت به قدرترسیدن یک نظامی به عنوان رئیسجمهوری ایران را ادامه سیاستهای منطقهای میداند: «ایران تصمیم جدی دارد که وظیفه منطقهای خود را اجرا کند چون میداند اگر اجرا نکند تجزیه میشود.»
این سیاستهای منطقهای مداخله نظامی در سوریه به نفع بشار اسد، دیکتاتور این کشور و نیز گسترش حوزه نفوذ در عراق و لبنان و یمن و ادامه «جنگ سرد» کنونی با عربستان سعودی است.
او مصادیق نامزدهای نظامی برای تصدی ریاستجمهوری را نیز چنین برشمرد:
«اینکه آیا مصداقش آقای قالیباف و محسن رضایی است یا فردی جدیدی مثل آقای سلیمانی باید باشد که سابقه نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ندارد سئوال مهم و قابل بحثی است. مردم توانمندی آقای سلیمانی را در مسائل استراتژیک دیدند که با به کارگیری نیروهای حتی غیرایرانی اما معتقد به انقلاب اسلامی توانست تحول ایجاد کند یعنی کمترین منابع را از ایران برد و بیشترین سود را برای ایران آورد.»
شبهنظامیان تحت حمایت ایران در کنار ارتش سوریه و دیگر شبهنظامیان هوادار اسد مسئول کشتار بیش از ۹۰ درصد غیرنظامیان در جنگ سوریه هستند.
رأیدهندگان ایرانی تا کنون از انتخاب نامزدهای نظامی در انتخابات ریاستجمهوری، از جمله محمدباقر قالیباف، فرمانده سابق نیروی هوایی سپاه پاسداران و محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران سر باز زدهاند.
انصار حزبالله که اللهکرم از بنیانگذاران آن است، در گفتار سیاسی به «گروههای فشار» و «لباسشخصیها» معروفند. آنها اواخر دوران ریاستجمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی سازمان یافتند. انصار حزبالله در دوران اصلاحات بارها جلسات مسئولان دولتی و روشنفکران را به هم ریخت، در حمله به کوی دانشگاه نقشی فعال داشت، و حتی وزیر کشور وقت را کتک زد.
اللهکرم به خاطر نقشش در سرکوب و نقض حقوق شهروندان ایران در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار دارد.
اللهکرم در سپاه پاسداران نیز عضویت داشته. محمد پورمختار، یکی دیگر از سپاهیهای سابق و نماینده جبهه پایداری در دورههای نهم و دهم مجلس شورای اسلامی پیش از او گفته بود که «اگر یک نظامی رئیسجمهور شود، کشور را نجات میدهد.» اشاره او نیز به قاسم سلیمانی بود.
پیش از این نیز محافظهکاران تندرو به دنبال نامزدی قاسم سلیمانی در انتخابات ریاستجمهوری بودهاند. او دو سال پیش در بیانیهای اعلام کرد که جایگاه نظامی خود را ترک نمیکند.