سفر ۵۰ تابلوی ایرانی به لندن

در مرکز شهر لندن، نمایشگاهی آغاز شده که اگر عنوان آن را هم ندانید، وقتی واردش شوید، از نقاشی‌های بزرگ آویخته بر دیوار، اسب و اسطوره و طلسم و نستعلیق، مطمئن می‌شوید که خالقان آن در خاورمیانه زیسته‌اند.
 
نمایشگاه "سنسیشین" یا "شور و احساس" اولین نمایشگاه در لندن است که با این وسعت فقط به آثار نقاشان ایرانی اختصاص دارد.
 
۵۰ اثر از ۲۱ هنرمند ایرانی که همه جز یک نفر در ایران زندگی می‌کنند، به مدت یک ماه از روز پنج‌شنبه پنجم آوریل یا ۱۵ فروردین در گالری کاما در لندن افتتاح شده است.
 
هنرمندانی از جمله بابک روشنی‌نژاد، الهام یزدانیان، افشین پیرهاشمی، سعید احمدزاده، علی ندایی، فریدون امیدی، فلورا فیض‌بخش، طاهره صمدی و .... که از میان آنها فقط کیانوش فرید مقیم ایران نیست.
 
به گفته برگزارکنندگان نمایشگاه، نیمی از نقاشی‌ها همان ابتدای راه به فروش رفته است. قیمت آثار به طور متوسط بین هفت تا ۱۰ هزار دلار است. در توضیح نمایشگاه نوشته شده است که نقاشی ایرانی، تماشای زندگی ایرانی است و زندگی ایرانی محصول تجربه کردن اتمسفری است توامان از نو شدن و بازگشت به سنت.
 
این زندگی محصول تنوع شرایط زیستی در جامعه پس از جنگ ایران و عراق است. نقاشی‌ها فقط تکنیک نیست، بلکه هر اثر در درون خود، جهانی از ایده‌ها، و داستان‌هایی را بازگو می‌کند که برای درک آن باید از زندگی انسان ایرانی آگاه بود.
 
"آنچه در نقاشی پس از جنگ ایران و عراق دیده می‌شود، تمایل عمیق هنرمند ایرانی به گفتن از شادی‌‎ها و رنج‌های خویش و عیان کردن شوق هنرمند به تماشای زیستن است."
سه‌گانه بی عنوان از مجموعه شهرزاد، اثر کیانوش فرید کارهای کیانوش فرید سفری در جست‌وجوی رازها و آرزوهاست. او به جای نقاشی با رنگ و قلم مو، لایه‌های فروافتاده بر این نشانه‌ها و نقش‌ها را می‌خراشد و قصه جهان‌های فروخفته در خطوط، اعداد و نشانه‌های فرهنگی را به تصویر می‌کشد.
 
او خود را شهرزاد تابلوهایش می‌داند که در سیاهی به دنبال نور است: "نقش‌ها و خطوطی که قرن‌ها با ما زیسته‌اند، نشان خود را بر باورها و رفتار ما به جا گذاشته‌اند. اما هر نقاشی من خود طلسمی دیگر می‌شود. گویی من همان شهرزاد هزار و یک شب هستم که به ناچار این بار نقش زمانه خودم را نه با کلمه که با خطوط نامرتب و سریع روایت می‌کنم. نقش و کلمه و خطی که با خراش بر سطح سیاه می‌کشم و نور را جستجو می‌کنم."
نبض زمین، بیتا وکیلی بیتا وکیلی "نبض زمین" را به نمایشگاه گالری کاما آورده است. نگاهی از ارتفاع به زمین. تابلوهایی که با پیچ و سوزن منگنه و انواع فلزات دنیای مدرن ساخته شده است و قلب یک جنین انسان در آن می‌تپد. خودش می‌گوید با این همه فلز که وارد محیط زیست و دنیای مدرن شده است، در بطن کارهایش زایش وجود دارد.
 
او به عاصفه برات، گزارشگر بی‌بی‌سی فارسی گفت که دوست دارد نقاشی‌هایش به گونه‌ای باشد که "بیننده بیرون ایران هم به شهروندان داخل ایران به عنوان عضوی از جامعه جهانی نگاه کند."
تابلوی 'انگلستان' اثر فریدون امیدی فریدون امیدی، نقاش بیشتر روی حروف فارسی و تکرار آن کار می‌کند و سعی دارد با این تک حروف‌ها یک ضرب‌آهنگ موزون ایجاد کند.
 
یکی از تابلوهای او پرچم بریتانیا، کشور میزبان نمایشگاه است، که اگر از نزدیک نگاه کنید، می‌بینید حروف برجسته فارسی آن را شکل داده است.
 
آقای امیدی می‌گوید، قصد داشته "یک ارتباط فرهنگی میان کشورها به وجود آورد و با مخاطبان و مردم کشورهای دیگر ارتباط برقرار کند."
تابلوی بی‌عنوان، اثر اوژن شیراوژن آثار هنری مدرن و معاصر ایرانی به یکی از پرطرفدارترین و پرفروش‌ترین بازارهای هنری در خاورمیانه تبدیل شده است؛ با میلیون‌ها دلار چرخش مالی که نگاه سرمایه‌گذاران و هنردوستان را به این بازار کشانده است.
 
برگزارکنندگان نمایشگاه امیدوار هستند که لندن هم بتواند مانند دوبی در امارات متحده عربی، شانس و اقبال بیشتری برای هنرمندان به ارمغان بیاورد.
 
تا اینجای کار مونا خوش‌اقبال، مدیرعامل گالری کاما، راضی است و می‌گوید انتظار چنین استقبالی را نداشته است. فروش نیمی از آثار، برگزارکنندگان را به آینده آثار ایرانی در بریتانیا امیدوارتر کرده است.
تابلوی 'به چپ چپ' اثر بابک روشنی‌نژاد
تابلوی 'ورود' اثر هومن درخشنده
بی‌عنوان، اثر مجتبی تاجیک
بی عنوان، اثر افشین پیرهاشمی
+12
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۵
    بهنام انتورپن - انتورپن، بلژیک
    پیاز هم خودشو غاتی مرکبات کرد!!! از کی تا حالا افشین پیرهاشمی که فقط کولاژکار هست و با کلاهبرداری و کپی از روبرگرداندن (با کاغذ کالک) از روی عکسها و پرینتها کار میکنه ، نقاش بحساب اومده ؟ از قدیم گفتن اب که سربالا بره قورباغه هم ابوعتا میخونه. لاتها و اوباشی مثل دهنمکی میشن فیلمساز ، احمدینژاد میشه رئیس جمهور و پیرهاشمی هم میشه «نقاش!!» مبارک است انشالله....
    0
    5
    یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    دیکتاتورها سرمایه دارانند - پاریس، فرانسه
    افشین پیرهاشمی تهیه کننده یکی از انمیشنهای سروش رضایی یا همون کانال سوریلند یوتوب هم هست گفتم اسمش برام اشناست نگو دیدم این اسمو یه جایی
    0
    0
    یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.