هواپیمای رادارگریز اف-۳۵ در پی انتشار گزارشی در یک روزنامه کویتی در مورد عبور هواپیماهای جنگنده اف۳۵ اسرائیلی از رادارهای منطقه و ورود به حریم هوایی ایران، یک منبع در وزارت دفاع روسیه، گریز جتهای اسرائیلی از رادارهای روسیه در سوریه را به شدت تکذیب کرد.
در همین حال سخنگوی وزارت دفاع عراق نیز گفت که خبرهای منتشر شده مبنی بر نقض حریم هوایی عراق از سوی جنگندههای اسرائیلی با هدف حرکت به سوی ایران، درست نیست.
روزنامه کویتی الجریده روز پنجشنبه، ۹ فروردین، گزارش کرد که دو هواپیمای جنگنده اف۳۵ اسرائیلی موفق شدهاند طی ماه گذشته حریم هوایی ایران را نقض کنند.
این روزنامه به نقل از «منبعی آگاه» نوشته است که دو فروند هواپیمای رادارگریز اسرائیلی برای رسیدن به ایران از حریم هوایی سوریه و عراق عبور کرده و حتی اهدافی را در بندرعباس، اصفهان و شیراز شناسایی و تعیین کردهاند.
بنابراین گزارش، این دو جت که در زمره پیشرفتهترین هواپیماهای جنگنده در جهان هستند، در ارتفاعات بسیار بالا بر فراز تأسیسات هستهای ایران در خلیج فارس عملیات شناسایی انجام دادهاند.
این منبع «آگاه» به «الجریده» گفته است که رادارهای روسیه که در سوریه مستقر هستند موفق به ردگیری این دو جت نشدهاند.
این منبع از تأیید اینکه اینکه آیا این عملیات در هماهنگی با ارتش ایالات متحده انجام شده یا نه، خودداری کرده است.
در واکنش به این خبر، به گزارش رسانههای عراقی، «تحسین الخفاجی»، سخنگوی وزارت دفاع عراق، پنجشنبهشب، با انتشار بیانیهای گفت: «خبرهای منتشر شده مبنی بر نقض حریم هوایی عراق از سوی جنگندههای اسرائیلی با هدف حرکت به سوی ایران، غیردقیق است و درست نیست.»
وی در ادامه گفت: «عراق دارای یک سامانه پدافند هوایی است که به صورت دقیق آسمان خود را رصد میکند، همچنان که ایران علاوه بر دارا بودن سامانه دفاع هوایی، رادارهای پیشرفتهای در اختیار دارد که به راحتی نقض حریم هوایی خود را تشخیص میدهد.»
در واکنش به این گزارش، منبعی در وزارت دفاع روسیه نیز روز پنجشنبه این گزارش را «تماماً دروغ» خواند و به خبرگزاری روسی اسپوتنیک گفت: «اطلاعاتی که در شماری از رسانهها منتشر شده مبنی بر اینکه منابع خارجی میگویند جتهای اسرائیلی موفق به فریب دادن رادارهای روسی در سوریه شده و در ارتفاعات بالا عملیات شناسایی انجام دادهاند،کاملاً احمقانه است.»
این منبع روسی که نام او ذکر نشده، تأکید کرده است که هر شیء پرنده در ارتفاعات بالا برای سامانههای پدافندی بیشتر کشورهای جهان «به راحتی قابل ردگیری و نابودی است.»
وی تأکید کرده است که سامانه دفاع هوایی مستقر در سوریه کار خود را برای دفاع از تأسیسات روسی در طرطوس و حَمیمیم «با اطمینان انجام دادهاست.»
روسیه که از متحدان اصلی بشار اسد، رئیس جمهوری در سوریه، به شمار میرود نیروهای مسلح خود را درپایگاه دریایی طرطوس و پایگاه هوایی حَمیمیم در نزدیکی شهر لاذقیه مستقر کرده است.
اسرائیل پیش از این اذعان کردهاست که طی ۱۵ سال گذشته بیش از ۱۰۰ حمله هوایی در سوریه انجام داده که هدف آنها مواضع حزبالله، کاروانهای مهمات و تأسیسات زیربنایی بودهاست.
اسرائیل چهارشنبه اول فروردین برای نخستین بار تأیید کرد که بمباران یازده سال پیش کوره هستهای سوریه، کار این کشور بودهاست و مقامهای آن کشور گفتند که این باید هشداری باشد برای ایران.
مقامهای اسرائیلی هنوز در خصوص گزارش تازه روزنامه کویتی «الجریده» واکنشی نداشتهاند.
+18
رأی دهید
-21
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
ظاهرا معنی رادار گریز رو نفهمیدن. جدای از صحت و سقم خبر روزنامه کویتی، اینا هی تاکید بر استقرار رادارهای پیشرفته دارن، درحالیکه نفس این هواپیماها مخفی بودن از رادار هست. ضمنا هواپیماهای اف-٣٥ اسرائیل بصورت سفارشی با کد "آی" اف-٣٥ آی طراحی شدن و خیلی از تجهیزات الکترونیکی و رادارها طراحی خود إسرائیلی هاست. از اون جا یهودی ها پول بیخود بالآی چیزی نمیدن، ١٠٠٪ مطمئن باشید این هواپیماها و رادار گریزی اشون رو با انواع و أقسام فرکانسها و سیستمهای راداری قبل از خرید چک کردن! 😀
17
23
جمعه ۱۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۲۵
sonixax - آلمان، آلمان
رادار گریز بودن به معنى نامرئى بودن نیست!. مقطع رادارى f35 از f22 کمتره با این حال حتى f22 در نهایت توسط رادار قابل شناسایى هست. نکته هاى رادار گریزى در این هاست که:. ١- محل دقیق پرنده و هدف قرار دادنش سخت ترشود. ٢- دشمن خیلى دیر متوجه حضور جنگنده شود و زمان کافى براى عملکرد نداشته باشد. حتى رادار هاى در پیتى عراق F117 هاى آمریکا را شناسایى کرده بودند ولى توانایى پیدا کردن مکان دقیقشان و هدف گیرى شان را نداشتند.
4
7
جمعه ۱۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۵
Walter White - آلبوکرکی، ایالات متحده امریکا
[::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. عزیز،صحت نداره.اصلا ممکن نیست.(من طرفدار حکومت نیستم مثل مطلب قبلی یه بابایی اینجور فکری کرده بود چون میگفتم دروغه). اول که هیچ هواپیمای جنگی وجود نداره بتونه مسافت زیاد اسراییل تا ایران رو بدون سوخت گیری طی کنه.(حالا گشتن و شناسایی و برگشت همه اون مسیر بماند!). دوم اینکه رادار گریزی این هواپیماها هم محدودیت داره،و درضمن روسیه تکنولوژی راداری پیشرفته ای نصب کرده توی سوریه و عراق از جمله S400که میتونه اینها رو ردگیری کنه.تکنولوژی راداری اونها مستقل از آمریکا و اسراییله.بعدش هم وقتی اینجور پروازی شکل بگیره (برای مسافت کوتاهتر که ممکن باشه البته) هواپیما مجبوره بره ارتفاع خیلی بالا که در اونصورت حتی رادارهای قدیمیتر هم میتونن هواپیمای رادار گریز رو بیینند. شما هرچی میخونی باور نکن.کدوم منبع موثق آخه اینو گفته حالا تایید کردن بماند!. حالا اصلا قضیه رادار به کنار،اصلا محاله یه جت جنگنده بتونه حتی مسیر رفت اسراییل تا ایران رو بدون سوخت گیری طی کنه.برای سوخت گیری هم هواپیماهای غول پیکر سوخت رسان لازمه که ضد رادارش وجود نداره.
6
9
جمعه ۱۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::Walter White - آلبوکرکی، ایالات متحده امریکا::]. جهت اطلاع عرض کنم ٧ سال پیش وقتی که قضیه هسته ای ایران داغ بود، اسرائیل یه مأموریت انجام داد روی سودان و کارخونه موشک سازی سپاه رو زد. یه اسکادران هواپیمای اف-١٥ مسیر ١٨٠٠ کیلومتری رو رفتن و برگشتن. دوما اینکه رنج اکثر هواپیماها classified هست. بعنوان مثال هنوز بعد از ٥٠ سال حداکثر رکورد سرعت و برد هواپیمای بلک برد سری مونده. ولی اون چیزی که release شده برای اف-٣٥اونهم . سری A، ١٤٠٠ ناتیکال مایل هست که میشه ١٦٠٠ مایل زمینی و یا٢٥٠٠ کیلومتر و این برد با حداکثر تراست و سوخت داخلی است. سوما وقتی صحبت از stealth میشه، مطمئنا ورنداشتن هواپیما رو برای اختفا از رادار امریکایی و إسرائیلی درست کنن. من اول حرفم گفتم صحت و سقمش بماند، ولی هواپیمای اف-٢٢، بی-٢ و اف-٣٥ حتی برای رادارهای مغناطیسی هم قابل ردگیری نیستند. و أصل قضیه اینه که نه شما میتونی إثبات کنی اس-٤٠٠ میتونه رهگیری کنه نه من میتونم ثابت کنم که از دید اون مخفی میمونه، چون همونطور که گفتم خیلی از این اطلاعات classified هست. اون چیزی که من و شما روی اینترنت میبینیم، کاریکاتورشه
2
5
شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۵:۱۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::Walter White - آلبوکرکی، ایالات متحده امریکا::]. و یک موضوع دیگه، لزوما توی این ماموریتها سوختگیری روی محل عملیات قرار نیست انجام بگیره که بخوان هواپیما رو ببینن. اینکار میتونه روی اسمان عربستان مثلا انجام بشه. هم قبل از خارج شدن و هم بعد از ورود برای گرفتن سوخت کافی برای برگشت. اتفاقا توصیه منهم به شما همینه. هرچیزی که روی اینترنت میاد بخون، ولی باور نکن. فکر نمیکنی بعید به نظر برسه که تمام مشخصات یه هواپیمای نسل پنجم که بالغ بر ٢٠٠ بیلیون خرج پروژه شده و از سال ٢٠٠١ دارن روش کار میکنن رو بذارن روی ویکیپیدیا که بنده و شما بریم بخونیم و بخواهیم نظر بدیم؟ اونهم مشخصا نوع "ای" که بصورت سفارشی برای اسرائیل درست شده. موفق باشید.
3
3
شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۵:۲۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.