مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلسمسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آنچه «بحرانی شدن پدیده احمدینژاد» خوانده، حامیان پیشین وی را «مقصر» دانست. نایب رئیس مجلس در مصاحبهای که روز جمعه دهم فروردین در خبرگزاری ایلنا منتشر شد بازداشت محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری سابق ایران را تلویحا جنجالبرانگیز دانسته و گفته است: او را «مورد تمجید قرار داده و گفتیم اصلاً مشابه او نیامده و نماینده امام زمان است ... حال همین فرد را بگیریم و به زندان بیندازیم مشکلی پیش نخواهد آمد؟ آیا مردم نمیگویند شما چطور نتوانستید این آدم را بشناسید؟»
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بجز حمایتهایش از دو دولت محمود احمدینژاد، در نخستین نماز جمعه پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ گفت: «نظر رئیس جمهور به نظر بنده نزدیکتر است».
در ماههای اخیر که حملات محمود احمدینژاد به قوه قضائیه شدت یافته و به بازداشت دو تن از نزدیکان او، حمید بقایی و اسفندیار رحیممشایی، انجامیده است شماری از چهرههای سیاسی درباره محتمل بودن بازداشت خود او نیز گمانهزنیهایی مطرح کردهاند.
با این حال مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس، درباره اقدامات ماههای اخیر محمود احمدینژاد تأکید کرده است که «خصائل و ویژگیهای او تغییری نکرده، فقط زمانی علیه هاشمی و ناطق انتقاد میکرد و حالا علیه کسان دیگری اعتراض دارد».
به گفته نایب رئیس مجلس، آن زمان که محمود احمدینژاد به اکبر هاشمی رفسنجانی و علیاکبر ناطق نوری، حمله میکرد «چون عدهای از این رویکرد احمدینژاد خوششان میآمد، میگفتند او آدم خوبی است.»
مسعود پزشکیان کسانی را که در طول سالهای گذشته از محمود احمدینژاد حمایت کردهاند، «مقصر» دانسته و اظهار داشت در آن سالها در مورد اتهاماتی که وی به دیگران میزد، از وی مدرک و سند نخواستند.
محمود احمدینژاد در طول هشت سال ریاست جمهوری خود، همواره از لیست «دانهدرشتها» سخن میگفت و هیچگاه آن را افشا نکرد.
مسعود پزشکیان با اشاره به چنین ادعاهایی از سوی محمود احمدینژاد گفت: «چرا و به چه حقی میتوانست پروندهها و دلایل مدعیاتش را پیش خود نگه دارد. اگر کسی رانتخواری کرده، رشوه گرفته یا به هر شکلی تخلف کرده، چرا همچنان در عرصه باقی مانده و مورد برخورد قضایی قرار نگرفته است.»
ناببرئیس مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا «امکان برخورد قضایی با شخص احمدینژاد وجود دارد؟»، اظهار داشت: «به هر حال اگر برخورد کنند، یک مشکل است و اگر برخورد نکنند هم مشکلی بدتر پیش خواهد آمد.»
غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضاییه در اسفند ماه سال ۱۳۹۶ در پاسخ به خبرنگاران گفته بود که این قوه «در زمان مقتضی» به پرونده محمود احمدینژاد رسیدگی میکند.
پیشتر رئیس دیوان محاسبات کشور میگوید محمود احمدینژاد، رئیسجمهور پیشین ایران، هفت حکم قطعی و در حال اجرا در این دیوان دارد.
فیاض شجاعی مرداد ماه سال ۹۶ درباره پروندههای محمود احمدینژاد به روزنامه اعتماد گفت: «مجموعاً ٧ پرونده تشکیل شده است. ۵ پرونده نفتی و ٢ پرونده غیرنفتی بوده که همه آنها منجر به حکم قطعی شدهاند... به هر حال حجم این تخلفات خیلی زیاد است. هیچوقت آقای احمدینژاد به اندازه هفت هزار میلیارد تومان مالی به دست نخواهد آورد که بخواهیم آن را توقیف و به خزانه بازگردانیم. بنابراین شاید امکان اجرای حکم نباشد. به هر حال برخی موضوعات زمینه اجرا ندارد.»
محمود احمدینژاد در نامهاخیرش به رهبر جمهوری اسلامی، خواستار «تغییر فوری رئیس دستگاه قضا»، «برگزاری فوری و آزاد اننتخابات ریاست جمهوری و جلس شورای اسلامی...بدون مهندسی شورای نگهبان و دخالت های نهادهای نظامی و امنیتی» شده است.
اسفندیار رحیم مشایی، معاون و مشاور محمود احمدینژاد نیز پیش از دستگیری،حکم حمید بقایی را مقابل سفارت بریتانیا به آتش کشید و قوه قضائیه را آلت دست لندن خواند. وی صریحا گفت که برخورد با حمید بقایی و نزدیکان احمدینژاد به دستور و توصیه بوریس جانسون وزیر خارجه بریتانیا بوده است.»
نائب رئیس مجلس در عین حال اذعان کرده که بسیاری از حرفهایی که محمود احمدینژاد میزند «حرف مردم است» و گفت: «در نتیجه اگر برخوردی صورت گیرد، مردم میگویند چون احمدینژاد حرف ما را میزد، او را گرفتهاند.»
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان