شان پن با بازی خوبی که در فیلم «میلک» انجام داد موفق شد جایزه اسکار را نصیب خود کند. شان پن، بازیگر سرشناس فیلمهایی نظیر «رودخانه مرموز»، «همه مردان پادشاه»، «۲۱ گرم»، «راه رفتن مرد مرده» و «میلک» که تاکنون دو جایزه اسکار دریافت کرده است میگوید: «من دیگر عاشق بازیگری نیستم و در واقع کاری که دوست دارم انجام دهم نوشتن کتاب است».
شان پن میگوید جهان امروزی چنان مملو از «مضمون» است که حتی فیلمهای خوب نیز به زودی فراموش میشوند. ولی او هنوز به کلام باور دارد. او این هفته نیز به جرگه نویسندگان و بازیگران دیگری مثل جیمز فرانکو و اتان هاوک پیوسته است که به نویسندگی روی آوردهاند.
رمان شان پن «باب هانی که یک کارهایی میکند» نام دارد، نامی نه چندان عجیب برای کسی که خارج از دنیای سینما با بسیاری از شخصیتهای زمانه ما از میخائیل گورباچف [آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی] گرفته تا اِلچاپو [قاچاقچی مکزیکی مواد مخدر] ملاقات کرده است.
«باب هانی»، آدمی آشفتهحال و از جامعه بیگانه است که همزمان با به قدرت رسیدن شخصیتی شبیه دونالد ترامپ به نام «مالک»، در حال سفر به نقاط مختلف آمریکا و در آرزوی «اصالت و آزادی» است.
پس زمینه داستان این کتاب شبیه کتاب صوتی است که سال گذشته شان پن با نام مستعار «پاپی پریش» منتشر کرد. او بعدها نسخه چاپی آن را با نام خودش به بازار عرضه کرد هر چند میگوید برخی از نظرات مطرح شده در آن کتاب از جمله شعری در ملامت «هشتگ من هم» (Me Too) لزوما اثر خود او نیستند.
شان پن ۵۷ ساله در مصاحبهای که اخیرا با خبرگزاری آسوشیتدپرس انجام داد در مورد نویسندگی، سینما، هشتگ «من هم» و تغییر سلیقهاش در ادبیات صحبت کرد.
او میگوید برای شخصیت تخیلی کتابش به نام «باب هانی» ماجراهای بیشتری در نظر دارد ولی به استقبال خوانندگان از کتاب اول بستگی خواهد داشت.
برخی از اظهار نظرها در مورد اولین رمان شان پن بسیار بیرحمانه بودهاند. به عنوان مثال سایت «هافینگتونپست» در نقد این رمان نوشت: «باید شان پن نویسنده را متوقف کرد». ولی اثر او جز ۱۰۰ کتاب پرفروش آمازون است و در آثار ادبی ابزورد که احتمالا مایه خوشحالی شان پن خواهد بود در رتبه اول قرار گرفته است.
او میگوید: «در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ از فضای خبری فاصله گرفتم. ولی به این موضوع که در کشور ما بسیار عمده شده فکر میکردم که چه چیزی بیش از هر عامل دیگری موجب اختلاف در مردم آمریکا میشود. به این نتیجه رسیدم که تنها راهی که میتوانم به این سئوال پاسخ دهم نوعی طنز سیاسی و برگزیدن خنده به جای خشم است».
او میافزاید: «پس از نوشتن این کتاب متوجه شدم تمام رمانهایی که خواندهام نگاه یک جانبهای به فرهنگ داشتهاند. تمام کتابهایی که خواندهام آثار نویسندگان مرد آمریکایی بوده است. قصد دارم این الگو را تغییر دهم».
او در مورد جنبش اخیر برای مبارزه با آزار جنسی که با «هشتگ من هم» شناخته میشود گفت: «به نظرم یکی از نکات جالبی که در مباحث مربوط به آزار جنسی مطرح نشده سن قانونی داشتن رابطه جنسی در کشور ماست. ما در مورد آزار جنسی در محیط خانواده یا توسط سیستم حاکم صحبت میکنیم ولی هنوز هم شاهدیم که تعداد زیادی از دختران نوجوان در این کشور باردار میشوند».
«به نظرم نشان دادن حساسیت و مقابله با کسانی که از موقعیت خود سوء استفاده میکنند کار مثبتی است هر چند حقیقت این است که در این موارد من نمیتوانم نظر قاطعی بدهم. ولی در یک اصل نباید شک کرد و آن حفاظت از کودکان در برابر این نوع آزارهاست».
شان پن در مورد احتمال ساختن فیلمی بر اساس رمانش گفت: «چند نفر در این مورد با من صحبت کردهاند. به نظرم اگر یکی از کارگردانان با استعداد امروزی بخواهد از کتاب من فیلم بسازد تجربه جالبی خواهد بود. ولی من نمیخواهم هیچ دخالتی در این طرح داشته باشم مگر خرید بلیط و تماشای فیلم».
+8
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.