صدور کیفرخواست برای ۴۳ نفر از معترضان دی‌ماه کرمانشاه

 اعتراض در دی ماه گذشته در کرمانشاه، عکس از کاربر رادیو فردا دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه با بیان صدور کیفر خواست برای ۴۳ نفر از معترضان دی‌ماه سال ۹۶ در این استان٬ گفته که آنها تحت «تاثیر» فضای مجازی٬ به خیابان‌ها آمده بودند.
 
محمدحسین صادقی روز چهارشنبه (هشتم‌ فروردین) در گفت‌و‌گو با خبرگزاری رسمی قوه قضائیه جمهوری اسلامی٬ میزان‌آنلاین این موضوع را اعلام کرده است.
 
آقای صادقی از اعتراض‌های خیابانی دی‌ماه سال گذشته در ده‌ها شهر ایران٬ با عنوان «حوادث تلخ» نام برده و افزوده که این اعتراض‌ها «خسارت‌هایی برای جامعه بر جا گذاشت.»
 
به گفته این مقام قضایی٬ شروع این اعتراض‌ها «در بستر عدم تحقق خواسته‌های مردم در حوزه اقتصادی» رخ داد٬ «اما به سرعت به سمت رفتار‌های «ساختارشکنانه هدایت شد.»
 
در جریان اعتراضات دی‌ ماه در شهرهای مختلف ایران، دست‌کم ۲۵ نفر کشته، و هزاران نفر نیز بازداشت شدند. شماری از بازداشت‌شدگان نیز در زمانی که در زندان بودند جان خود را از دست دادند.
 
اعتراضات اولیه به وضعیت اقتصادی و با شعار «نه به گرانی» ابتدا روز هفتم دی در مشهد و چند شهر دیگر آغاز شد و در مدت کوتاهی به ده‌ها شهر مختلف در سراسر ایران سرایت کرد و روندی سیاسی به خود گرفت.
 
در جریان اعتراضات شعارهای تندی علیه رهبر جمهوری اسلامی،دو جناح سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا٬در حمایت از پادشاهان دوره پهلوی و مخالفت با حضور ایران در کشورهای منطقه داده شد.
 
آقای صادقی گفته که «قرار نهایی و کیفرخواست برای ۴۳ نفر از عاملان آشوب‌های خیابانی دی ماه سال گذشته صادر و پرونده جهت رسیدگی به دادگاه ارسال شده است.»
 
این مقام قضایی همچنین مدعی شده که «تاثیر پذیری این افراد به حسب شرایط سنی از فضای مجازی زیاد بوده است و ویژگی شاخص آن‌ها رفتار هیجانی و احساسی به جای کنش منطقی است.»
 
همزمان با گسترش این اعتراض‌ها شبکه‌های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام نیز در ایران فیلتر شد.
 
با آنکه پس از مدتی این دو شبکه اجتماعی پرطرفدار در ایران٬ رفع فیلتر شدند٬ اما از اواخر سال گذشته شمسی٬ مقام‌های قضایی و شورای عالی فضای مجازی بر ضرورت جایگزینی پیام‌رسان تلگرام با پیام‌رسان‌های بومی تاکید می‌کنند.
 
سعید پیوندی،استاد جامعه شناسی در پاریس، سال گذشته را سال باخت بزرگ حکومت در جنگ رسانه‌ای خوانده و می نویسد «وضعیت خاص ایران سبب شده که ما با جنگ رسانه‌ای در اشکال گوناگون آن سروکار داشته باشیم و آنچه که قاعده بازی را در سال‌های اخیر بهم ریخته گسترش استفاده از فن آوری جدید اطلاعات و ارتباطات و شکل گیری شبکه‌های مجازی است که مردم را به یکدیگر متصل می کنند و امکان نظارت همه جانبه حکومت بر جامعه را از میان می برد.»
 
به نوشته امین ثابتی،پژوهشگر امنیت سایبری در لندن، «هر چند که تلگرام نقشی در شروع تظاهرات نداشته،‌ اما گردش سریع اطلاعات از طریق این پلتفرم باعث شد که تلگرام نقشی مهم در گردش اطلاعات در میان ایرانیان ایفا کند.»
+0
رأی دهید
-47

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    oghabe - بازل، سوییس

    این رژیم آدم بشو نیست تا ملت یخورده ساکت میشه اینا دور ورمیدارن و همه چیزو فراموش میکنن وباز بگیرو ببند وشکنجه را ادامه میدن.
    0
    30
    ‌چهارشنبه ۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.