العربیه می نویسد : ایرانیان بسیاری بودهاند که با مهاجرت به کشورهای دیگر و پذیرفتن تابعیت این کشورها توانستهاند با تکیه بر تواناییهای فردی و همچنین با بهره از شرایطی که جامعه جدید در اختیار آنها قرار داده، به مقامات عالی و مهمی در ساختار سیاسی و اجتماعی کشورهای میزبان برسند. پست ریاستجمهوری، وزارت و عضویت در پارلمانهای این کشورها، از جمله مناصب مهمی است که ایرانیان توانستهاند در خارج از کشور به دست بیاورند، با این حال خارجیهایی که تابعیت ایران را میپذیرند، امکان در اختیار گرفتن مناصب سیاسی در این کشور را ندارند.
موشه کاتساو که در زبان فارسی از او با نام "موسی قصاب" نیز یاد میشود، از ایرانیانی است که به اسرائیل مهاجرت کرد و توانست به مقام ریاستجمهوری این کشور برسد. شائول موفاز، معاون نخستوزیر، وزیر راه و ترابری سابق و رئیس سابق ستاد کل فرماندهی و عملیات ارتش اسرائیل و وزیر سابق دفاع این کشور، یک ایرانی است در تهران به دنیا آمد. وبسایت وزارت امور خارجه اسرائیل نام اصلی شائول موفاز را " شهرام مُفَضَضکار" اعلام کرد.
حال شاید گفته شود که اینها استثنا هستند چون به عنوان ایرانیان یهودیتبار به اسرائیل هجرت کردهاند اما افرادی مانند هاله افشار و دیوید آلیانس دو عضو مجلس اعیان بریتانیا، گلی عامری، معاون وزیر تعلیم و امور فرهنگی آمریکا، سیروس امیرمکری، دستیار وزیر امور خزانهداری آمریکا، سیروس حبیب، معاون فرماندار واشنگتن، سام دستیاری، عضو سنای استرالیا، یاسمین فهیمی، دبیرکل حزب سوسیال دموکرات آلمان، زهرا واگنکنشت، عضو پارلمان مرکزی آلمان فدرال و نائب رئیس حزب چپ این کشور، امید نوری، عضور پارلمان مرکزی آلمان فدرال، فرح کریمی عضو مجلس سفلی پارلمان هلند، مازیار کشوری، عضو پارلمان نروژ، امیر خدیر، عضو مجلس ملی ایالت کبک کانادا، رضا مریدی، عضو مجلس استانی اونتاریو کانادا، اردلان شکرآبی، وزیر امور اجتماعی سوئد و همچنین مریم یزدانفر و رضا خلیلی دیلمی که دو عضو ریکسداگ یا نهاد قانونگذاری ملی و عالیترین نهاد تصمیم گیری سوئد هستند، نمونههایی از ایرانیان موفقی هستند که با پذیرفتن تابعیت دیگر کشورها، به عالیترین مناصب این کشورها دست یافتند و تبار آنها مانع رسیدن آنها به سمتهایشان نشد.
در نقطه مقابل، خارجیهایی که تابعیت ایران را میپذیرند، شانسی برای در اختیار گرفتن مناصب سیاسی یا اجرایی در این کشور ندارند. براساس ماده 982 قانون مدنی ایران اشخاصی که تحصیل تابعیت ایران کرده یا کنند از کلیه حقوقی که برای ایرانیان مقرر است بهرهمند میشوند لیکن نمیتوانند به مقامات ریاست جمهوری و معاونین او، عضویت در شورای نگهبان و ریاست قوه قضائیه، وزارت و کفالت وزارت و استانداری و فرمانداری، عضویت در مجلس شورای اسلامی، عضویت شوراهای استان و شهرستان و شهر نائل شوند. آنها همچنین اجازه استخدام در وزارت امور خارجه و احراز هرگونه پست و یا مأموریت سیاسی، قضاوت، تصدی عالیترین رده فرماندهی در ارتش و نیروی انتظامی و یا تصدی پستهای مهم اطلاعاتی و امنیتی را ندارند.
+20
رأی دهید
-38
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۵
Herzl - امستردام، هلند
والله تا اونجا که میدونم کسب تابعیت جمهورى اسلامى امتیازش ننگه چون از این تابعیت دست تروریستهاى لبنانى و فلسطینى و بعضى نوکران جمهورى اسلامى عراقى .......و براى یه ویزاء از ساعت چهار صبح نوبت در سفارت بگیر و تا پا دارى و جون دارى برو بیا سند مالکیت و إعلام موجودیت بانکى و هزار و صدتا دردسر دیگه نداشتنش بهتره.
9
58
جمعه ۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۳
بلوچ اسلو - اسلو، نروژ
دوستان خوب: اگه یک کمی دقت کنیم متو جه میشویم که در کشورهای غیر مردمی و دیکتاتوری, گرفتن یک گواهینامه رانندگی بمراتب سخت تر از گرفتن تابعیت در ان کشور هست. یعنی یک مرد و زن کهنسال ۸۰ ساله میتوانند تابعیت نروژ را بگیرند ولی بخاطر مشکل دید و سلامتی,سواد,هزینه مالی ,قادر به دریافت گواهینامه نیستند. در کشور گل و بلبل خودمون اثبات وایمان به ولایت فقیه از عهده خودمان ساخته نیست چه برسد به یک المانی و نروژی!حالا اگر کسی فامیل وار نابغه باشد و بتواند فقط در مشاغل ابتدایی چون برادران لاریجانی, یا اقای شاهرودی یا اقای جلال الدین فارسی تابعیت بگیرند استثنا هستند. البته اقای فارسی تیر انداز ماهری هستند. ما خودمون نمیدونیم که چقدر بها داریم . حالا همه پیشکش ولی ببینم گرفتن یک ویزا برای خارجی ها چقدر درد سر داره.و واقعا نظم و کنترل باید حرف اول را بزند و کشور باید در و پنجره داشته باشه.پس درود بی پایان بر خودمون
4
15
جمعه ۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۵
تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک
مطلب از درجه اعتبار ساقط است. خود شهروند ایرانی غیر مکتبی و غیر ملزم به ولایت علی شیشکی بهیچوجه صلاحیتش در صحنه سیاسی و حتی اجتماعی قابل قبول نیست. همه ما جریان باطل شدن انتخاب شهروند زردشتی در شورای شهر یزد را در اینجا خواندیدم. آقای سپنتا. چهار چوب و ساختار قوانین شهروندی غرب هیچ ارتباطی با چهار چوب مذهبی و آفت زده قوانین پشمکی الهی شرق ندارد. خدا در آنجا نفوذ بدی دارد و وارد امحا و احشا شده. اول باید خدا را خارج کرد.
7
14
جمعه ۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۷
eydad - مونترال، کانادا
العربیه اگر اشتباه نکنم مال عربستان سعودیه؛ خوب میشه بگی اونجا چطوره؟ لابد تو عربستان عند دموکراسیه؟!! دوما ما رهبری هندی؛ رییس قضات عراقی داشتیم که شما نداشتین؛ اونجاتون بسوزه!!!
3
6
شنبه ۴ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۴:۴۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.