گروه ناظر حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن، میگوید حمله هوایی ترکیه به بیمارستان اصلی عفرین، در شمال سوریه، دست کم ۱۶ کشته بر جای گذاشته است.
خبرگزاری فرانسه میگوید هلال احمر کردستان، که اداره بیمارستان را بر عهده دارد، هدف قرار گرفتن بیمارستان را تایید کرده اما هنوز آماری از تلفات نداده است.
در همین حال، رامی عبدالرحمان، مدیر گروه ناظر حقوقبشر سوریه که مقر آن در بریتانیا است گفته: "شانزده نفر از جمله دو زن باردار در جریان این حمله کشته شدهاند."
با وجود این گفته شده هیچ یک از کارمندان بیمارستان و کادر پزشکی این مرکز در میان کشتهشدگان نیستند.
یکی از مدیران هلال احمر کردستان به خبرگزاری فرانسه گفته است که بیمارستانی که هدف قرار گرفته، تنها بیمارستان عفرین بوده که هنوز دایر مانده است.
سروان بری، از مقامهای جمعیت هلالاحمر عفرین گفته در طول روز جمعه (۱۶ مارس - ۲۵ اسفند) حملات متعددی بر فراز غفرین صورت گرفت که برخی از آنها نقاط نزدیک بیمارستان را هدف گرفتند اما عصر جمعه برای نخستین بار خود بیمارستان مورد اصابت قرار گرفت.
نیروهای ارتش ترکیه و شورشیان سوری حامی آنها از حدود دو ماه پیش حملات علیه عفرین که تحت کنترل نیروهای کرد است آغاز کردهاند.
با ادامه این حملات، ماه گذشته و همزمان با درخواست کمک نیروهای کرد از دولت بشار اسد برای اعزام نیروهای کمکی، صدها نفر از شبه نظامیان حامی دولت برای کمک به پیشمرگهها وارد عفرین شدند.
با وجود این، نیروهای حامی ترکیه در آستانه محاصره کامل عفرین قرار دارند و همین موضوع هزاران نفر از ساکنان این شهر مرزی را متواری کرده است.
روز جمعه گزارش شده حدود ۱۵ هزار نفر از غیرنظامیان عفرین را ترک کردهاند.
بنابر اعلام سازمان ملل حدود ۳۲۴ هزار نفر پیش از شروع عملیات نظامی ترکیه در این شهر زندگی میکردند محاصره عفرین گام مهمی در عملیات ترکیه برای بیرون راندن شبه نظامیان یگانهای مدافع خلق از منطقه بشمار میرود اما قدم بعدی ترکیه به روشنی مشخص نیست.
عدهای بر این باورند که آنکارا از حفظ محاصره عفرین حداقل برای مدتی راضی خواهد بود؛ چون در این صورت غیرنظامیان فرصتی برای ترک این شهر پیدا خواهند کرد و از تلفات بالای انسانی ممکن است جلوگیری شود.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، دوشنبه گذشته (۲۱ اسفند) به شورای امنیت این سازمان گفت جنگ عفرین به آوارگی گسترده ساکنان این شهر منجر شده و همچنین گزارشهایی هم درباره تلفات متعدد انسانی و تخریب تاسیسات زیربنایی وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان ملل حدود ۳۲۴ هزار نفر پیش از شروع عملیات نظامی ترکیه در این شهر زندگی میکردند.
هزاران نفر پس از شروع درگیریها از آنجا گریختند.
سازمان هلال احمر کردستان میگوید از زمان شروع این حملات بیش از ۲۳۰ غیرنظامی؛ شامل ۳۵ کودک، در عفرین جان خود را از دست دادهاند.
این سازمان تعداد مصدومین را در همین مدت ۶۸۸ نفر اعلام کرده است.
ارتش ترکیه هدف گرفتن غیرنظامیان و تاسیسات زیربنایی را تکذیب کرده است.
عملیات نظامی ترکیه در عفرین به نام "شاخه زیتون" حدود دو ماه پیش شروع شد؛ شهری مرزی که از سال ٢٠١٢ در اختیار یگانهای مدافع خلق بوده است.
ترکیه یگان مدافعان خلق را متحد پیشمرگههای حزب کارگران ترکیه، پکک، میداند و نگران است در سوریه پساداعش، با قدرت گرفتن کردها در مناطق مرزی این کشور خواسته تشکیل کشور مستقل کرد در جنوب شرق ترکیه تقویت شود.
کردهای ترکیه بیش از سه دهه است که برای استقلال خود از آنکارا تلاش میکنند.