ژن های بدن اسکات کلی، فضانورد امریکایی که برای مدتی دارای رکورد بیشترین تعداد روزهای حضور در فضا بود به شکلی «غیرمنتظره» تغییر یافته است.
او و برادرش دوقلوهای همسانی هستند که پیش از آغاز سفر فضایی ۳۴۰ روزه اسکات کلی ژن های مشابهی داشتند. با این حال یافته های اولیه ناسا نشان می دهد حدود هفت درصد ژن های این فضانورد اکنون تغییر یافته است. به این ترتیب او دیگر ژن های کاملا مشابه برادر دوقلوی همسان خود ندارد.
اداره ملی هوانوردی و فضای آمریکا (ناسا) برای تحقیق در مورد تاثیر سفرهای فضایی بر روی بدن انسان به بررسی متابولیت ها، سیتوکین ها و پروتئین های بدن اسکات کلی پرداخته است.
سیتوکین ها وظیفه انتقال پیام بین یاخته های بدن انسان را برعهده دارند. متابولیتها نیز مولکولهای کوچکی هستند که در سوخت و ساز سلولی بدن شرکت دارند.
نتیجه تحقیق ناسا نشان می دهد هر چند اکثر تغییرات پدید آمده در بدن اسکات کلی پس از بازگشت او از سفر فضایی مرتفع شده اما هفت درصد از ژنهای بدن او تغییر کرده است.
این فضانورد ۵۴ ساله می گوید از طریق رسانه ها از یافته های تحقیق ناسا مطلع شده است. او در صفحه توئیتر خود نوشت: «دیگر نباید مارک کلی را برادر دوقلوی همسان خودم اعلام کنم.»
توئیت اسکات کلیناسا امیدوار است با تحقیق در مورد سفر فضایی از طریق بررسی دوقلوها بتواند تاثیر بالقوه سفر فضایی بر بدن انسان را ارزیابی کند.
سفر حدودا یک ساله اسکات کلی به ایستگاه فضایی بین المللی از سفر معمول فضانوردان به فضا طولانی تر بود. بنا به اعلام ناسا تغییر ژن اسکات کلی ممکن است در نهایت به پدیده ای مربوط شود که پیش از این «ژن های فضایی» خوانده شده بود.
اسکات کلی که اکنون بازنشسته شده است همسر یک عضو سابق مجلس نمایندگان امریکا است. همسر وی در سال ۲۰۱۱ بر اثر تیراندازی مجروح شد.