عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران، گفته است که سال ۱۳۹۶، سالی "پرحادثه" بوده و احتمالا اعتراضات اقتصادی ادامه خواهد یافت، اما این "اعتراضها اصل نظام را نشانه نگرفتهاند".
آقای دولتآبادی به اعتراضات مرتبط با صندوقهای اعتباری و بازنشستگی و تجمعهای کارگران، پرستاران و معلمان اشاره کرده و گفته است: "این اعتراضات منجر به تندرویها علیه نظام و انقلاب اسلامی نگردید."
دادستان تهران گفته است که "اعتراضها اصل نظام را نشانه نگرفتهاند و بلکه فرصتی برای مسئولین است تا بدانند که اگر به وظایف خود عمل نکنند، با واکنش مردم مواجه میشوند."
او در عین حال تاکید کرده است که قوه قضاییه ایران "در برابر اقدامات ساختارشکنانه مدارا نخواهد کرد."
در سال ۱۳۹۶ صدها تجمع اعتراضی، عمدتا مرتبط با مشکلات اقتصادی و در مواردی هم بحرانهای محیطزیستی در شهرهای مختلف ایران برگزار شده است. همچنین در دی ماه شهرهای مختلف صحنه تجمعهای ضدحکومتی با گسترهای بی سابقه در سه دهه اخیر بودند.
عباس جعفری دولتآبادی پیشبینی کرده است که اعتراضات کارگری و اقتصادی در سال ۱۳۹۷ نیز ادامه پیدا کند و بر همین مبنا "دستگاه قضایی باید برای مواجهه با مشکلات اقتصادی و اجتماعی آمادگی بیشتری داشته باشد."
آقای جعفری دولتآبادی گفته حکومت با موفقیت اعتراضات دی ماه، اعتراضات به حجاب اجباری و همچنین اعتراضات دراویش گنابادی را کنترل کرده و "غائله" و "بلوا" در این زمینهها خاتمه یافته است.
در دی ماه اعتراضاتی که از خراسان شروع شد، به شهرهای دیگر کشید و حدود یک هفته در بیش از ۸۰ شهر ایران تجمعهایی با شعارهای تند علیه حکومت، روحانیون و آیتالله خامنهای برگزار شد.
بنا به اعلام مقامها حدود پنج هزار نفر در اعتراضات دی ماه بازداشت شدند.
بیش از ۲۰ نفر هم در این اعتراضات کشته شدند و در هفتههای پس از فروکش موج اعتراضات خبر مرگ چند نفر از معترضان بازداشتی منتشر شد.
در زمستان ۱۳۹۶ همچنین دهها زن در ایران با برداشتن روسریهایشان و به دست گرفتن آن مانند یک پرچم بر بلندیهایی ایستادند تا اعتراضشان به حجاب اجباری را نشان دهند.
بیش از ۳۰ نفر از این معترضان بازداشت شده و دادگاه یکی از آنها را به دو سال حبس محکوم کرده است. دهها نفر از فعالان زن نیز که قصد تجمع برای روز جهانی زن را داشتند بازداشت شدند.
مورد دیگری که دادستان تهران به آن اشاره کرده برخورد با دراویش گنابادی است که به بازداشت صدها نفر از آنها منجر شد.
همزمان با تجمعهای دراویش اتوبوسی به میان ماموران راند که سه نفر از آنها در این حمله کشته شدند.
یکی از دراویش به اتهام قتل ماموران در حال محاکمه است. محمد ثلاث راندن اتوبوس به سمت ماموران را پذیرفته، اما گفته است که با برخورد خشن ماموران پلیس دچار جنون شده بود.