نابغه چشم‌ پزشکی ایران و جهان دار فانی را وداع گفت

پروفسور علی‌اصغر خدادوست، چهره‌ ماندگار علمی فارس و ایران، فوق تخصص و جراح چیره‌دست چشم پزشکی و پیوند قرنیه، صبح امروز در شیراز فوت کرد.
 
علی اصغر خدادوست در سال ۱۳۱۴ در شیراز متولد شد. دبستان و دبیرستان را در شیراز پشت سر گذاشت و به عنوان آموزگار در دبستان داوری داراب مشغول به کار معلمی شد. در سال ۱۳۳۳ در امتحان ورودی دانشکده پزشکی شیراز شرکت کرد و با درجه ممتاز بین داوطلبان پذیرفته و در این دانشکده مشغول به تحصیل شد. دوره ۶ ساله پزشکی را با درجه ممتاز پشت سر گذاشت و پس از یک سال گذراندن دوره دستیاری چشم و گوش و حلق و بینی در بیمارستان نمازی دانشگاه شیراز در سال ۱۳۴۱ از طرف دولت برای گذراندن دوره تخصصی در ایالات متحده انتخاب شد.
 
دکتر خدادوست به عنوان اولین و تنها دستیار خارجی در بخش چشم پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز در سال ۱۳۴۱ پذیرفته شد و دوران سه ساله دستیاری را به عنوان بهترین دستیار مرکز چشم پزشکی ویلمر شناخته شد.
 
وی در این دوران علاوه بر تحصیل در علوم بالینی به طور فعال مشغول تحقیقات در علوم پایه بود و مقالات متعددی در مجلات مختلف به چاپ رسانید. پس از پایان دوران، یک سال به عنوان مربی و یک سال به عنوان استادیار در بخش چشم پزشکی همان دانشگاه مشغول به کار شد و در سال ۱۳۴۷ علیرغم پیشنهاد و خواست دانشگاه جان هاپکینز عازم ایران و در بخش چشم پزشکی دانشگاه شیراز به عنوان استاد مشغول فعالیت شد.
 
از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۹ وی هر دو سال یک بار به عنوان استاد مدعو ۶ ماه را در بخش چشم دانشگاه جانز هاپکینز برای ادامه برنامه‌های تحقیقاتی گذراند و در این دوران چندین مرتبه به عنوان مدرس در کشورهای متعددی از جمله چین، ترکیه، سوریه، عمان، پرو، اکوادور و ایتالیا دعوت شد. دکتر خدادوست در سال ۱۳۵۹ عازم آمریکا شد و به عنوان استاد در بخش چشم دانشگاه جانز هاپکینز مشغول به کار شد.
 
وی در سال ۱۳۶۱ به عنوان استاد و رئیس بخش چشم دانشگاه سیسیل انتخاب شد و در سال ۱۳۷۱ مرکز چشم پزشکی کنتیتکت در شهر نیوهیون را تاسیس کرد و به عنوان مسؤول آن مشغول به کار شد. از سال ۱۳۵۹ به طور مکرر سالی دوبار به وطن خود بازگشت و در فعالیت‌های بالینی و آموزشی در بیمارستان‌های مختلف تهران و شیراز شرکت کرد.
 
وی توسط شخصیت‌های برجسته چشم پزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شده تا آنجا که در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به نام وی نامگذاری شده است.
+143
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن

    نامش مُزین در تاریخ افتخارات پزشکى و علمى این سرزمین و یادش همواره گرامى و روحش شاد! این نوابغ اسطوره هایى هستند که دیگر جایگزینى برایشان به وجود نخواهد آمد ، مگر اینکه ، سهمیه ایها خصوصاً بسیجى ، سعى و کوشش خود را دو چندان کنند تا بزور آجانکشى شاید به گرد ، گاز معده اینها برسند !!
    7
    110
    شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    freedom of the press - تهران، ایران

    روحش شاد و در آرامش ابدی باشه . اینها دستمایه دولت شاهنشاهی ایران بوده اند. اگه این خدابیامرز با این افتخارات در حکومت ننگین خمینی جلاد بود به کجا بهش بورسیه دولتی میدادند که در خارج تحصیل کنند . این رژیم ننگین فقط به جاسوساش به عنوان دانشجو بورسیه می‌دهد که برند تو‌ اون کشورها و‌ مخالفان نظام را شناسایی و ترور کنند یا به عنوان کارمندان سفارت که همگی جز پاچه خوران ولایت هستند و کارشون فقط جاسوسی خرابکاری و شناسایی ضد رژیم هستش و در پایان ماموریتشان که امیدی به کار در خارج ندارند می‌شوند افشا گر و اعلام پناهندگی می‌کنند از کشور محل خدمتشان مثل محمد رضا حیدری کثیف دبیر دوم‌سفارت ایران در نروژ به بهانه اینکه در سرکوب سال ۱۳۸۸ توسط احمدی نژاد الدنگ به دولت نروژ اعلام پناهندگی کرد و‌ کیسش این بود که من مخالف این سرکوب هستم و چون دیپلمات هستم از طرف دولت ایران به ایرا فراخوان میشم و زندان و یا حتی اعدام میشم و توانست با این کیس اقامت دایم اون کشور را بگیره و به محض گرفتن اقامت کاملا خفه شد. این بابا جاسوس رژیم هستش در اون کشور.
    8
    83
    شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    chi begam ke nagoftanesh - آمستردام، هلند

    روحش شاد، پسر دائی نابینای من رو هم ویزیت کرده بود، واقعاً نمونه بود، کارش عالی‌ بود، و بسیار کمک حال مردم بود، و بسیار خیر بود، شناخته شده در سطح جهانی‌، مرد نکونام نمیرد هرگز،
    0
    43
    یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۲
    natasha1 - نیویورک، ایالات متحده امریکا

    روحش شاد و قرین رحمت ابدی باد. پرفسور خدادوست به واسطه علم و انسانیتش هرگز نخواهد مردبلکه زنده جاوید و ماندگار است.پروفسورخدادوست افتخار ملت ایران است و تا ابد نامش در تاریخ پزشکی جهان خواهد درخشید. فقط حیف و صد افسوس که از علم ایشان محروم شدیم.از شمار دو چشم یک تن کم ....از شمار خرد هزاران بیش...تسلیت به بازماندگان ایشان و همه دوستدارانشان و جامعه پزشکی ایران و جهان و کل دردمندان.
    2
    30
    یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.