مطالعهای که اخیراً صورت گرفته است چنین حدس میزند که پر کردن فضای کلاس از عطر گیاه رزماری میتواند در بالا بردن حافظهی بچهها و ارتقای وضعیت تحصیلی آنها نقش داشته باشد.
مطالعهای که اخیراً صورت گرفته است چنین حدس میزند که پر کردن فضای کلاس از عطر گیاه رزماری میتواند در بالا بردن حافظه بچهها و ارتقای وضعیت تحصیلی آنها نقش داشته باشد.
به گزارش محققان دانشگاه نیوکاسل، بر اساس یک بررسی انجام شده در یک مدرسهی ابتدایی، نتایج انجام کارهای ذهنی مختلف دانش آموزان در کلاسی با فضای آکنده از عطر رزماری قابل توجه است بهطوری که نتایج آزمونها پیشرفت خوبی را در فضای آکنده از این گیاه نشان میدهند.
این پژوهشها و آزمایشات انجام شده در راستای ارزیابی حافظه در حال کار و اطلاعات در مغز بوده است.
رزماری؛ گیاه حافظه
یکی از اعضای تیم تحقیقاتی در این رابطه چنین اشاره میکند که یافتهها با شهرت گیاه رزماری بهعنوان گیاهی مفید برای حافظه ارتباط دارد.
همچنان که در نوشتههای پیشینیان و در گزارشهای تاریخی ثبت شده نیز آمده است که دانشمندان یونان باستان در هنگام مطالعه برای آزمونها در لابهلای موهای خود گیاه رزماری میگذاشتند. یا حتی در نمایشنامه شکسپیر هم اوفلیا از رزماری بهعنوان گیاهی برای حافظه، عشق و دعا یاد میکند.
رزماری یا همان اکلیل کوهی گیاهی چندساله بوتهای و همیشه سبز، که اکثر مکانها بخصوص در حاشیه باغچهها عطر دلانگیز برگهایش شما را مجذوب خود میکند این بار مورد آزمایشهای جالبی با هدف عملکرد مغزی دانش آموزان قرار گرفته است.
در این بررسی که بر روی چهل نفر از دانش آموزان مدارس ابتدایی شمال شرقی انگلیس صورت گرفت نیمی از بچهها تحت تأثیر عطر گیاه رزماری و نیمی دیگر بدون آن قرار گرفتند.
آزمایشها در اتاقی با دو میز و دو صندلی و تعداد زیادی سرگرمیهای دیداری دیگر برای بچهها صورت گرفت.
تنها تفاوت نتایج دو گروه در این بود که بچهها در گروهی که اسانس گیاه رزماری در هوای اتاقشان منتشر شده بود پس از ده دقیقه وظایفی که به آنها محول شده بود انجام دادند و پس از بررسی نتایج هم مشخص شد که رتبهی آزمون دانش آموزان در اتاقی که عطر رزماری استنشاق میگردید بالاتر از نمرات اتاق دیگر بدون بوی رزماری بوده است.
پژوهشگران میافزایند اینکه چطور و چگونه رزماری این کار را انجام میدهد خود جای بحث دارد. اما آنچه مشهود است این است که گیاه رزماری حاوی سه یا بلکه بیشتر ترکیبات فعال فارماکولوژیک است که میتوانند بر روی ترکیب شیمیایی مغز تأثیر بگذارند.
هنگامی که دانش آموز در اتاق یا فضایی قرار میگیرد که عطر گیاه رزماری در آن پراکنده شده است با استنشاق آن، ترکیبات منحصر به فردش را وارد بدن و نهایتاً خون خود کرده و سپس به مغز میرساند جایی که این ترکیبات تأثیر اصلی خود را میگذارند.
نتایج این تحقیق در کنفرانس سالانه انجمن روانشناسان انگلیسی در برایتون اراِئه گردید و عملکرد آن در بزرگسالان در حال بررسی است.