آقای ترامپ افزایش تعرفه فولاد و آلومینیوم را به بهانه تامین امنیت ملی کشورش امضاء کرد دونالد ترامپ که وعده داده بود با افزایش تعرفه فولاد و آلومینیوم از صنایع فلزات کشورش دفاع کند طی مراسمی در کاخسفید متن این حکم حکومتی را امضا کرد. با وجود این او گفت نماینده ویژهای برای گفتگو با شرکای تجاری و نظامی آمریکا تعیین کرده و مکزیک و کانادا را هم تا پایان گفتگوهای نفتا (پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی) از پرداخت این عوارض معاف کرده است.
او روز پنجشنبه (هشتم مارس) در حالی که گروهی از کارگران صنایع فولاد در کاخسفید حضور یافته بودند و وزرای بازرگانی او در کنار مایک پنس، معاون رئیسجمهوری پشت سرش ایستاده بودند درباره علت این تصمیم گفت: "من حتی پیش از این که وارد دنیای سیاست شوم از این نابرابری تراز تجاری میان کشورم و دیگران بارها انتقاد کرده بودم."
آقای ترامپ دفاع از صنایع داخلی و شعار "در آمریکا بساز و آمریکایی بخر" را یکی از اصلیترین محورهای انتخاباتی خود قرار داده بود و بسیاری از مردم آمریکا بر همین مبنا به او رای دادند.
این در حالی است که کارشناسان مسائل اقتصادی پشتوانه نظری این تصمیم آقای ترامپ را "کهنه و ناکارآمد" خوانندهاند و نسبت به آغاز یک جنگ تجاری میان ایالات متحده و اقتصادهای بزرگ جهان چون چین و اتحادیه اروپا، هشدار دادهاند.
رئیسجمهوری آمریکا صبح امروز هم در توییتر نوشته بود: "مشتاقانه منتظر جلسه ساعت ۳:۳۰ عصر امروز هستم. ما باید از صنایع فولاد و آلومینیوم خود حفاظت کنیم...اما همزمان با کشورهایی که با ما منصفانه تجارت میکنند و متحدان نزدیک ما در تجارت و امور نظامی هستند با انعطاف فراوان روبرو خواهیم شد."
در همین حال، چین که بزرگترین تولیدکننده فولاد در جهان است گفته بود در صورت افزایش تعرفهها از سوی آمریکا این کشور هم "اقدامات مناسب و ضروری" اتخاذ خواهد کرد.
ونگ یی، وزیر خارجه چین صبح امروز تاکید کرده بود پکن و واشنگتن باید به سوی شراکت تجاری گام بردارند نه رقابت تجاری.
اتحادیه اروپا هم طی چند روز گذشته ضمن انتقاد جدی از اظهارات آقای ترامپ تاکید کرده بود که تمهیداتی برای مقابله با آمریکا در نظر گرفته که از جمله آنها افزایش تعرفه بر برخی از کالاهای صادراتی آمریکا به محدوده یورو است.
با وجود این، روز پنجشنبه و پیش از امضای این سند، آقای ترامپ با تلطیف مواضع قبلی خود گفته بود کشورش آماده است با همه صادرکنندگان فولاد به آمریکا مذاکره کند و در برابر شرکای تجاری و متحدان نظامی اش هم با اتعطافپذیری کامل رفتار خواهد کرد.
او همچنین با اشاره به گفتگوهای جاری میان کانادا، آمریکا و مکزیک بر سر بازبینی پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) گفت دستور جدید او فعلا شامل واردات فولاد و آلومینیوم از مکزیک و کانادا نخواهد شد تا تکلیف گفتگوهای نفتا نهایی شود.
آقای ترامپ در جریان امضای این دستور یک بار دیگر چین را به تجارت غیرمنصفانه با کشورش متهم کرد و گفت تراز تجاری میان دو کشور با ۵۰۰ میلیارد دلار کسری روبرو است. این در حالی است که ناظران می گویند در هیچ آمار و پژوهش رسمی رقم ۵۰۰ میلیارد دلار کسری تراز تجاری میان آمریکا و چین وجود ندارد و بر اساس آخرین گزارشهای رسمی در این رابطه، کسری تراز تجاری میان دو کشور در سال میلادی گذشته (۲۰۱۷) حدود ۳۳۷ میلیارد دلار بوده است.
رقم ۸۰۰ میلیارد دلار کسری تراز تجاری آمریکا با سایر کشورهای جهان که آقای ترامپ طی یک هفته گذشته بارها به آن اشاره کرده هم بنا بر آمارهای رسمی درست نیست؛ آمریکا در سال گذشته میلادی (۲۰۱۷) حدود ۸۱۰ میلیارد دلار واردات داشته و در همین مدت حدود ۲۴۳ میلیارد دلار صادرات داشته است که بدین ترتیب تراز تجاری این کشور با بقیه ممالک جهان رقمی حدود ۵۶۶ میلیارد دلار بوده است.
+14
رأی دهید
-7
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.