تکنولوژی هوش مصنوعی گوگل میتواند نیاز به بازبینی تصاویر جمعآوری شده از طریق هواپیماهای بدون سرنشین توسط انسان را کاهش دهد گوگل تایید کرده که وزارت دفاع آمریکا اجازه استفاده از تکنولوژی تشخیص تصویری این شرکت را در بخشهایی از پروژههای نظامی دریافت کرده است.
این تاییدیه در پی انتشار گزارشی در نشریه گیزمودو علنی شده است. این نشریه خبر داده بود که تکنولوژی هوش مصنوعی گوگل در تحلیل تصاویر به دست آمده از هواپیماهای بدون سرنشین پنتاگون استفاده میشود.
این وبسایت خبری گفته است بسیاری از نیروهای گوگل این ماجرا را هفته پیش از طریق یک ایمیل داخلی فهمیدهاند و "عده ای بسیار خشمگین شدهاند".
سخنگوی گوگل گفته است این همکاری شامل نرمافزارهایی است که وزارت دفاع میتواند در دستگاههای تنسورفلو خود به کار ببرد.
به گفته این سخنگو این تکنولوژی تصاویری را که نیاز به بازبینی انسانی هستند مشخص میکند و تنها در زمینه غیرتهاجمی استفاده میشود و استفاده نظامی از این تکنولوژی نگرانی موجهی است ,
در جوابیه این شرکت آمده است: "ما با جدیت این موضوع مهم را به بحث درون سازمانی گذاشتهایم و در همین راستا به توسعه سیاستگذاریها و خطوط قرمزمان ادامه میدهیم."
اگرچه اریک اشمیت رییس سابق گوگل بعدها مشاور وزارت دفاع شد اما خود این شرکت درزمینه ارتباطش با ارتش آمریکا محتاطانه برخورد کرده است.
این شرکت به دلیل همین نگرانیها پیشتر یکی از روباتهایش را با وجود شانس بالای برنده شدن از مسابقاتی که پنتاگون سازماندهی کرده بود بیرون کشیده بود.
وبسایت گیزمودو میگوید پروژهای که از این تکنولوژی گوگل استفاده میکند پروژه موسوم به مون در پنتاگون است که تابستان امسال خبر کامپیوتریزه شدن آن منتشر شد.
ایده اصلی در این همکاری این است که نیروی انسانی در پنتاگون صرف بخشی از تصاویر شود که نیاز به چشم انسانی دارند و افراد مجبور به بازبینی ساعات متمادی تصویر نباشند.
وزارت دفاع میگوید اولویت فوری آن بازبینی تصاویر مربوط به جنگ با داعش در عراق و سوریه خواهد بود.
سرهنگ درو کیوکر از پنتاگون میگوید در حال حاضر هیچ شیوه جادویی برای رسیدن به هوش مصنوعی مورد نیاز دولت وجود ندارد و تنها راه پیش رو استفاده از شرکای تجاری است.
گوگل حاضر به توضیح بیشتر در زمینه همکاری خود با این پروژه نشده است.
با این همه آنگونه که بیبیسی دریافته است الگوریتمهایی که گوگل دراختیار پنتاگون گذاشته است شامل تکنولوژی تشخیص هویت افراد از روی صورت آنها نیست بلکه برای تشخیص اقلامی مانند خودرو، درخت، پرندگان و مانند آن طراحی شده است. در عین حال گفته میشود این تکنولوژی برای پرواز هواپیماهای بدون سرنشین و یا تغییر در کارکرد آنها استفاده نمیشود.
گوگل تنها شرکت آمریکایی دخیل در این پروژه نیست.
شرکت پردازه ساز نویدیا پیشتر درباره مشارکت در پروژه مون در وبلاگ خود نوشته بود و به نظر میرسد در این زمینه با پنتاگون همکاری میکند.
+2
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.