سه تن از کارگران بازداشت شده در اهواز: (از چپ به راست) مرتضی اکبریان، میثم علی قنواتی و فرهاد اکبریان اتحادیه آزاد کارگران ایران از بازداشت بیش از ۱۰ تن از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز از سوی مأموران امنیتی خبر داد.
به گفته این تشکل کارگری، این کارگران پنجشنبه شب دهم اسفند با حمله مأموران امنیتی به منازلشان بازداشت شدند. دستور بازداشتها از سوی دادستانی اهواز صادر شده است.
بر اساس این گزارش، از جمله کارگرانی که بازداشت شدهاند، فرهاد اکبریان، مرتضی اکبریان، میثم علی قنواتی، امین مؤمنپور، حسین نیسی، باقر دلفی، تقی حسنزاده، هادی عفراوی و مهدی عادلزاده هستند.
در این میان، اطلاعات نیروی انتظامی اهواز در تماس با بسیاری از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، خواستار اعلام آدرس منازل شان شده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت شبانه بیش از ۱۰ کارگر این مجتمع بزرگ صنعتی در اهواز را در شرایطی که «ماههاست دستمزدی نگرفته و خود و خانواده هایشان در وضعیت به غایت مصیبت باری برای گذران زندگی قرار دارند» بیانگر آن دانست که حکومتگرانی که «با ژست مستضعف پناهی در ۴۰ سال پیش اختیار این جامعه را بدست گرفتند با هجوم شبانه به منازل کارگران ... در تلاشند تا ما را با ضرب و زور و توسل به دار و درفش با شکم گرسنه وادار بهکار کنند».
این تشکل صنفی بازداشت تعدادی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط آنان شد.
برخورد با کارگران معترض در ایران سابقه داشته است. از جمله دادگستری استان خوزستان در واکنش به اعتصابهای کارگران بندر امام در سالیان گذشته آنها را تهدید به برخورد قضایی کرده بود. در عین حال، ۱۷ کارگر اخراجی معدن طلای آق دره در استان آذربایجان غربی محکوم به تحمل ضربات شلاق شدند که این احکام به اجرا درآمد.
در این میان، همزمان با ادامه اعتراضهای کارگری در ایران، وبسایت رهبر جمهوری اسلامی، روز هفتم اسفند، سخنرانی او در روز ۱۶ بهمن را منتشر کرد که در آن «دشمنان» متهم شدهاند که تلاش میکنند که «رکودی، لنگیای از سوی کارگران به وجود بیاورند یا کارگرها را به این کار وادار کنند».
«امام جمعه به گوش باش - ما کارگریم نه اوباش»
نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران مانع حضور بیش از ۳۰۰ تن از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در مصلی اهواز شدند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این مجتمع صنعتی قصد داشتند برای دومین بار در نماز جمعه اهواز شرکت و «دادخواهی» کنند اما «نیروهای بسیج و امنیتی از حضور آنها جلوگیری کردند» و این کارگران نیز در مقابل مصلی تجمع کردند.
آنها شعار دادند: «امام جمعه به گوش باش - ما کارگریم نه اوباش».
آنها در نماز جمعه هفته گذشته اهواز شعار داده بودند: «مرگ بر کارگر – درود بر ستمگر». این شعار کنایه آمیز در اعتراض به بی توجهی مسئولان به خواستههای صنفی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران داده شده بود؛ شعاری که بازتاب گسترده ای در شبکه های اجتماعی یافت.
پیش از آن این شعار از سوی کارگران کارخانه هپکو در روز ۱۶ بهمن سر داده شده بود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران همچنین نوشت که در پی تجمع کارگران، یکی از فرماندهان نیروی انتظامی تلاش کرد آنان را متفرق کند اما کارگران حاضر به ترک محل نشدند و بهدنبال آن، یگانهای موتوری نیروی انتظامی در محل حاضر شدند.
این در شرایطی بود که بر اساس خبر دیگری که اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر کرد، قرار بود استاندار خوزستان برای گفتوگو با کارگران معترض به محل تجمع آنان برود. در این میان، به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، فرمانده انتظامی اهواز و جمعی از فرماندهان انتظامی استان خوزستان با حضور در جمع آنان قول دادند تا درخواستهای آنان را پیگیری کنند.
در این ارتباط، یکی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران ایرنا گفت: «تاکنون به مسئولان زیادی برای رفع مشکلاتمان مراجعه کرده و تنها وعده حل شنیدهایم».
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در روزهای گذشته ضمن اعتصاب، اقدام به تجمع در مقابل استانداری خوزستان کرده بودند. آنها خواستار پرداخت دستکم سه ماه دستمزد معوقه و روشن شدن چگونگی پرداخت حقوق اسفند و عیدی و پاداش آخر سال خود هستند. این در شرایطی است که کارفرما گفته است تنها دستمزد یک ماه را پرداخت می کند. این موضوع انتقاد کارگران را به دنبال داشت و آنان خواستار برکناری او و نیزاستاندار خوزستان شده بودند.
تاریخچه این مجتمع به سال ۱۳۴۶، سال راهاندازی کارخانه فولاد اهواز باز میگردد که بعد از انقلاب بهمن ۵۷ توسعه یافت و در سالهای گذشته متعلق به گروه سرمایهگذاری امیرمنصور آریا بود که پس از ماجرای اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، مدیریت موقت آن به قوه قضائیه و سپس بانک ملی واگذار شد تا اینکه در آبان امسال مالکیت آن به عبدالرضا موسوی، مدیرعامل شرکت هواپیمایی زاگرس، رسید.
آقای موسوی همچنین مالک باشگاه استقلال اهواز، هتل داریوش در کیش و پارک دلفینهای کیش است.
در ماههای اخیر، پرداخت نشدن دستمزد و مزایای کارگران در مناطق مختلف ایران، اعتراضهای صنفی آنان را به دنبال داشته است.
+36
رأی دهید
-2
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۲
باور عمیق - قم، ایران
این اعتراض ، اعتراض مشروعه . هر کسی هم بخواد جلوش رو بگیره شکست میخوره . حالا اگر این اعتراض که ناشی از عدم توان در سیر کردن شکم خود و خانواده بود به اندازه هوا کردن یک روسری توسط یک تعداد فاسده حمایت شد . اگر کسی براش بیانیه داد و شکم پاره کرد . نه اصلا مهم نیست . مهم روسریه فقط . مهم لخت شدنه فقط . مملکت که درد نداره . دردش فقط لخت شدنه زنهاست . دردش فقط حضور زنان در استادیومه .
15
2
جمعه ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
[::باور عمیق - قم، ایران::]. باور عمیق، چرا کفر میگی ، اقتصاد مال خره، باید تو دهن کارگران زد ، اگه شکم زن وبچه را نمیتوانند با غذا سیر کنند ، با ساندیس سیرکنند، سالی یک بار گوشت قیمه امام حسینی براشون کافیه، چرا داری از خس و خاشاک و اوباش دفاع میکنی. تو برو نگران شکم اربابات باش، هرزه هایی که ماهی چند تا را صیغه میکنند ، چرا پول برای مزدوران اطلاعاتی است ، اما برای کارگران نیست. شرم کن
0
7
جمعه ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۲
باور عمیق - قم، ایران
[::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. گیرم اقتصاد مال خر باشد، معیشت که مختص خر نیست . اگر اقتصاد اینی است که در اکثر کشورهای دنیا رایج است، من هم میگویم مال خر است . مال خر کردن مردم است . مال این است که چطور درگیر پرداخت قسط خانه و ماشین و بیمه و پرداخت خرج کرد کردیت کارتت شوی و مثل خر فقط و فقط بدوی تا بتوانی قبوض را پرداخت کنی . بله . اقتصاد مال خر است . اما معیشت مال انسان . پول به این خاطر برای شکم کارگر نیست که شکم کارگر اصلا مهم نیست . مهم ناف آن دخمر باوقار ایرانی است که روی سکو میرود و ناف بیرون میندازد و اهل اقتصاد هم برایش کف میزنند . باز همین که خیلی ها سالی یکبار گوشت را از طریق غذای نذری میخورند خدارا شکر. از شما اهل اقتصاد اگر بود، پول رو خرج کلوپ و کازینو و الکل سگ نجسی کنی و هزار و یک فحشای دیگر، بهتر است تا ریالی از آن خرج یک نیازمند شود . بیلان پرداختیتو بکشن بیرون، عمرا یک ریال هم توی یکسال گذشته برای یک نیازمند توی ایران خرج کرده باشی، اما حرف مفت را با جان و دل مشتاقی . موفق باشی اهل اقتصاد
3
0
شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
[::باور عمیق - قم، ایران::]. زیاد احساساتی نشو ، اولا این معما را حل کن که چرا یکی از غنی ترین کشور های دنیا اینقدر فقر و فحشا داره . به خودت واون دوستان اطلاعاتی و مفتخوران فیضیه قم نگاه نکن . به برکت یک رژیم نالایق و دزد کل کشور در حال ویرانی است
0
0
شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.