وزارت خارجه ایران خودداری از سوخت‌رسانی به هواپیمای ظریف را کم‌اهمیت دانست

ظریف در بازگشت از اجلاس مونیخ با مشکل مواجه شد وزارت امور خارجه ایران خودداری شرکت‌های نفتی از سوخت‌رسانی به هواپیمای وزیر خارجه جمهوری اسلامی را کم‌اهمیت توصیف کرده است.
 
رسانه‌های آلمانی گزارش کرده بودند که هنگام بازگشت محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی از آلمان، شرکت‌های مسئول سوخت‌رسانی به هواپیماها در فرودگاه مونیخ از تحویل سوخت به هواپیمای او و همراهانش خودداری کرده بودند. آقای ظریف برای شرکت در اجلاس امنیتی مونیخ که سالی یک بار برگزار می‌شود به این شهر سفر کرده بود.
 
در واکنش به این گزارش‌ها، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است که "این مسئله آن چنان که در اخبار آمده است موضوعی عمده و پیچیده نبود."
 
آقای قاسمی در توصیف علت خودداری از تحویل سوخت به هواپیماهی وزیر خارجه گفته است که به دلیل کوتاهی سفر آقای ظریف به مونیخ "و محدودیت زمانی که هیئت کشورمان برای سفر به مسکو با آن روبرو بود، شرکت‌های سوخت‌رسان مستفر در فرودگاه مونیخ با تردیدها و تعلل ناخواسته‌ای روبرو شدند که در نهایت به منظور جلوگیری از بروز مشکل در سفر هیئت کشورمان به روسیه و حضور دکتر ظریف در نشست اندیشکده والدای، با پیگیری‌های به عمل آمده و هماهنگی وزارت خارجه آلمان، مشکلاتی که ایجاد شده بود رفع و سوخت‌رسانی به هواپیمای هیئت کشورمان انجام شد."
قاسمی موضوع خودداری از سوخت رسانی به هواپیمای وزیر خارجه را با اهمیت ندانسته است سخنگوی وزارت خارجه ایران در مورد دلیل "تردیدها و تعلل" شرکت‌های سوخت‌رسان توضیحی نداده اما گفته است که "تمام پروازهای ایران به مقصدهای بین‌المللی از جمله در اروپا بدون هیچ مشکلی و به صورت روزانه انجام می‌شود."
 
مقامات رسمی آلمان نیز در مورد امتناع شرکت‌های سوخت رسانی از تحویل سوخت مور نیاز هواپیمای وزیر خارجه ایران توضیحی نداده‌اند اما برخی رسانه‌های آلمانی این وضعیت را با تحریم‌ های آمریکا علیه جمهوری اسلامی مرتبط دانسته‌اند.
 
در زمان تحریم‌های هسته ای علیه ایران، ایالات متحده ارتباط با جمهوری اسلامی در زمینه های مختلف اقتصادی و بازرگانی را به شدت تحریم کرده بود. این تحریم ها نه فقط شهروندان و موسسات بازرگانی آمریکایی را در صورت ارتباط با ایران در معرض پیگرد قانونی قرار می‌داد بلکه شرکت‌های سایر کشورهای جهان نیز از بیم واکنش منفی آمریکا از ارتباط با ج مهوری اسلامی اجتناب می‌ورزیدند. در آن زمان، هواپیماهای مسافربری ایرانی در موارد متعدد با مشکلاتی در زمینه دریافت سوخت مواجه بودنبد.
 
پس از دستیابی به برجام، آمریکا تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران را لغو کرد اما تحریم‌هایی که آمریکا به دلایل دیگر مانند نقض حقوق بشر و اتهام حمایت از سازمان‌های تروریستی علیه جمهوری اسلامی وضع کرده همچنان برجاست.
 
گزارش خودداری از سوخت‌رسانی به هواپیمای وزیر خارجه ایران چند روز پس از آن ماجرا در رسانه‌های خبری آلمان منتشر شد و مقامات ایران نیز در مورد آن سکوت کرده بودند.
 
با انتشار این خبر در رسانه‌های بین‌المللی، روزنامه اعتماد چاپ تهران در گزارشی در این زمینه نوشته است که فرودگاه مونیخ به آقای ظریف اعلام کرده بود که هواپیمای او نمی‌تواند در این فروگاه سوخت‌گیری کند و به جای آن، فرودگاه دیگری را پیشنهاد کرده بودند که مقامات ایرانی نپذیرفتند و سرانجام هم نیروی هواپیمایی آلمان سوخت مورد نیاز این هواپیما را به آن تحویل داد.
 
اعتماد نوشته است که آقای ظریف در بسیاری از سفرهای خارجی خود از هواپیماهای شرکت معراج استفاده می‌کرده است. آمریکا این شرکت را به کمک رسانی به حکومت سوریه و نقل و حزب الله لبنان متهم کرده و آن را هدف تحریم قرار داده است. به نوشته این روزنامه، وزیر خارجه جمهوری اسلامی با هواپیمای شرکت دنا به مونیخ رفته بود.
 
بعضی از رسانه‌های خبری این احتمال را مطرح کرده بودند که ممکن است یکی از همراهان آقای ظریف از جمله افراد تحت تحریم آمریکا بوده باشد و شرکت‌های سوخت‌رسانی هم با اطلاع از این موضوع از سوخت رسانی به هواپیمای حامل او خودداری کردند.
+6
رأی دهید
-26

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۹
    ایوان مدائن - فرانکفورت، آلمان

    همه چیز برای شما بی‌ اهمیت است فقط پول و شکم و پایین تنه جوانان برای شما خوب اهمیت دارد
    2
    22
    ‌پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    مسئولان و وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران از رو نمی رند هرگونه رفتاری با انها بشود باز به روی خود نمی اورند و هدف شوم خودشان را دنبال میکنند.
    3
    23
    ‌پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی

    اره بابا چه اهمیتی داره خودش پیاده میومد یا هم سوار خر امام زمان میشد میومد
    2
    23
    ‌پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    ایشان درست فرمایش فرمودند.ایشان میخواهد بگوید پوست ما کلفت تر از این حرف هاست زیرا اینگونه کار ها از نظر اقایان بی حرمتی سیاسی نیست. زیرا اینگونه اعمال ذلت و سر افکندگی برای وزیر امور حارجه یک کشوری که داعیه رهبری اسلامی در دنیا را دارد نمی باشد.چون انقدر فضاحت های بین المللی داشتند و دارند که اینگونه کار ها چندان اهمیتی ندارد. پوست ایشان کلفت تر از این حرفهاست
    1
    14
    ‌پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    یا30ن - پارسایان، ایران
    الحق و الانصاف قدیما حرف جالبی زدن که بلانسبت همگی زن هرزه از آبرو ریزی هیچ باکی نداره.باید همه حرف قدیمیا رو طلا گرفت زد سردر خانه!
    0
    12
    ‌پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.