علیرضا آوایی علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران، قرار است در ۳۷مین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد در سوئیس، شرکت کند. آقای آوایی در فهرست تحریمهای حقوق بشری اتحادیه اروپا و کشور سوئیس قرار دارد.
نشست شورای حقوق بشر از روز هفتم اسفند ماه در ژنو آغاز میشود. هرچند این گردهمایی سالیانه برای مدت تقریبا یک ماه ادامه خواهد داشت، اما رهبران و مقامهای ارشدِ ۱۰۰ کشور و سازمان بینالمللی، میهمان سه روز نخست آن خواهند بود.
علیرضا آوایی، وزیر دادگستری ایران، که قرار است در این نشست شرکت کند در مهر ماه ۱۳۹۰، همراه ۲۸ مقام دیگر در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار گرفت.
اتحادیه اروپا این ۲۹ نفر را به «نقض جدی حقوق بشر» از جمله با صدور و اجرای حکم اعدام و شکنجه و یا صدور احکام قضایی ناعادلانه متهم کرده است.
این اتحادیه از اعضای خود خواسته است تا از صدور روادید ورود به کشورهای عضو خودداری و داراییهای آنها را مسدود کنند.
سوئیس نیز تحریمهایی را علیه آقای آوایی اعمال کردهاست.
در زمان انتشار فهرست تحریمهای ۲۹ نفر، آوایی رئیس کل دادگستری استان تهران بود.
حضور آقای آوایی در نشست ژنو با اعتراضها و انتقادهایی روبهرو شدهاست. از جمله یک عضو شورای ملی مقاومت، وابسته به سازمان مجاهدین خلق، به خبرگزاری فرانسه گفته هواداران این گروه دست به تظاهرات خواهند زد.
شماری از مخالفان جمهوری اسلامی میگویند علیرضا آوایی در جریان اعدام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ «نقش کلیدی» داشتهاست. او بین سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۷، دادستان عمومی و انقلاب دزفول و اهواز بود.
خبرگزاری اسوشیتدپرس نیز میگوید حضور علیرضا آوایی در نشست شورای حقوق بشر، میتواند بر عملکرد این شورا سایه بیافکند؛ شورایی که نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، سال گذشته از حضور «ناقضان حقوق بشر» در آن، انتقاد کرده بود.
از سوی دیگر یک مقام دولتی سوئیس به خبرگزاری فرانسه گفته است تحریمهای آن کشور علیه وزیر فعلی دادگستری ایران، «تنها تحریمهای مالی» است و در عین حال مقامهای سوئیس میتوانند برای هرآنکه میخواهند «استثنا قائل شوند».
سخنگوی نشست شورای حقوق بشر روز جمعه گفته بود دولتها خودشان باید تصمیم بگیرند چه کسی قرار است نماینده آنها در ژنو باشد.
یک سخنگوی سازمان ملل به خبرگزاری فرانسه گفته علیرضا آوایی در فهرست تحریمهای آن سازمان قرار ندارد.
+7
رأی دهید
-38
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۲
Realman - کالیفرنیا ، ایالات متحده امریکا
خوب بابا کیو بفرستن اینا همشون قاتلن
0
30
دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
این جنایتکار میخواد بره اونجا چى بگه !؟ حتماً میخواد بِره ، از جنایاتى که مرتکب شده دفاع کُنه و بِگه از این به بعد هم فعالانه به کشتار مخالفان ادامه میدیم ! فعلاً بعد از فعالان محیط زیست نوبت دراویشه !! حتماً مدعووین هم براش ابراز احساسات میکنند و کف میزنن !!
0
33
دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۱۰۷
pars40 - فرایبورگ، سوییس
قسمت جالبش اینه که اینها هم خیلی راحت با آقوش باز راهش میدن بیاد . البته تعجب نداره خود سوییس یک کشور نژادپرسته و خودش حقوق بشر رو رعایت نمیکنه اما قانونی یعنی شلاق نمیزنه اما من با چشم خودم دیدم که چه بلایی سر خارجی ها میاره و با دارو و قرصها چطوری یک آدم سالم رو دیوانه میکنن . همه اینها سر تا پای یک کرباس هستن یکی مثل ایران خون میریزه یکی هم مثل سوییس تا حرف بزنی شما رو دیوانه اعلام میکنه و میبندند شما رو به دارو و میگن شما تعادل روانی نداری تف به این پول پرستان کثیف .
1
6
دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۴
یا30ن - پارسایان، ایران
آخ آخ قاتل کم بود اینو می خوان بفرستن.حداقل یکی رو برسونن کریه منظر نباشه.این آغا در طول سالیانی که خوزستان بود خیلی از خوزستانی ها رو کشت.هرچند نتونست از بیخ و بن ریشه مخالفین رو بکنه ولی تصفیه حسابی راه انداخت که یه دهه یا شاید دو دهه طول کشید تا حزب احواز دوباره جون بگیره حیف که رئیسشون چن وقت پیش تو همین اروپا ترور شد اگه بود می تونس مدارک زیادی را علیه این جانی رو کنه.شایدم می خواد بره بگه توبه کردم یا نه اختلاس کرده گذاشته کنار ببره اروپا سرمایهگذاری تا از گناهش بگذرن.دولت مفخمه آلمان که شاهرودی جانی رو با اسکورت برگردوند ایران.این که در مقابل جنایات اون کاری نکرده.دیگه چشمم از اروپا آب نمیخوره!
0
7
دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.