الجزیره: ایرانیان تبعیدی هنوز به بازگشت به زادگاه خود امید دارند

ایران اینترنشنال : وب‌سایت شبکه خبری الجزیره انگلیسی در گزارشی از جامعه ایرانیان ساکن اسکاتلند می‌نویسد، سال‌ها دوری از وطن آن‌ها را از دنبال کردن اخبار روز کشورشان باز نداشته است و بسیاری از آن‌ها کماکان در آرزوی بازگشت به زادگاه خویش هستند.
 
در این گزارش که روز چهارشنبه دوم اسفندماه منتشر شده است، الجزیره با برخی از ایرانیان مقیم اسکاتلند گفت‌و‌گو کرده است. در این گزارش آمده است که ترانه در اکتبر سال ۲۰۰۷ به شهر گلاسگو آمد. او ۵ ماه پیش از آن با یک ویزای موقت توریستی به لندن آمده بود.
 
او می‌گوید: «من آدم خطرناکی نبودم. تنها با چند تن از دوستانم خواهان به دست آوردن برخی حقوق اولیه انسانی برای زنان کشورمان بودیم».
 
اکنون ترانه به همراه پسر دو ساله‌اش با گرفتن حق پناهندگی سیاسی در اسکاتلند زندگی می‌کند. همسر او به او اطلاع داده بود که مأموران امنیتی در ایران و دستگاه قضایی کشور در تعقیب او هستند و قصد دستگیری و زندانی کردن او را دارند.
 
به گفته الجزیره، ترانه اکنون یکی از ۶ هزار ایرانیانی است که در اسکاتلند زندگی و کار می‌کنند.
 
اما جمعیت ایرانیان تبعیدی، اخبار تظاهرات ضد دولتی و مخالفت‌های عمومی با حکومت ایران را به شکل روزانه دنبال می‌کنند.
 
این گزارش می‌افزاید که ترانه که دارای دکترای ریاضیات است، از مخالفان حکومت ایران در تبعید است، می‌گوید او و همفکرانش در ایران تلاش داشته‌اند تا قوانین طلاق را تغییر بدهند و پوشیدن حجاب اسلامی را برای زنان اختیاری کنند.
 
ترانه می‌گوید: «ما حتی خواستار آزادی فعالیت همه ادیان در کشور بودیم، حتی کسانی که اصلاً هیچ باور دینی ندارند».
 
به گفته الجزیره، این خواسته‌های ترانه و بسیاری از زنان امروز ایران، در اصلاحات اساسی محمدرضا شاه جزو حقوق اولیه مردم کشور بود، که دولتمردان ایران پس از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ آن‌ها را لیبرال و غربی خواندند و لغوشان کردند.
 
الجزیره می‌نویسد که آیت‌الله خمینی این آزادی‌های اجتماعی زنان ایران را باعث نابوی خانواده‌ها معرفی می‌کرد.
 
در ادامه این گزارش آمده است که شابی فورسایت، ایرانی بهایی ۲۴ ساله که فارغ‌التحصیل حقوق است، هنگامی که ۱۴ ساله بود به همراه مادرش به اسکاتلند آمد و پناهنده شد.
 
شابی می‌گوید: «ما می‌دانیم که اصولاً هنگامی که زنان بیشتری در دنیای سیاست هستند و صدای خواسته‌های آن‌ها در خیابان‌ها بیشتر شنیده می‌شود، جامعه از آن بهره‌مند می‌شود و کشور به‌سوی پیشرفت می‌رود..
 
فیروز که قبلاً در ارتش ایران یک افسر نیروی دریایی بوده است و حتی در جنگ ایران و عراق شرکت داشته می‌گوید: «اعتراضات اخیر در ایران آغاز یک جنبش اجتماعی بزرگ است».
 
او می‌افزاید : «جوانان ایران از فساد و بیکاری و ناتونی رهبران کشور خسته شده‌اند. فرقی نمی‌کند که شما امروز در ایران از چه افکار سیاسی پیروی می‌کنید، ایران وارد یک روند بزرگ تغییرات اجتماعی شده است. آنچه ما می‌بینیم، تازه آغاز آن است».
+79
رأی دهید
-17

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    باور عمیق - قم، ایران

    آنجه شما میبینید پایان راه است برای شما و آغاز راه برای باورمندان به اقتدار ایران اسلامی
    75
    5
    ‌پنجشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۷:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک

    بهرجهت، در نگاه ساده بنده، "وطن آنجاست کآزاری نباشد/کسی را با کسی کاری نباشد" بنده هیچگاه احساسات نوستالژیک نداشته ام. خصوصا که پس از تسخیر ایران بدست اولاد کثیف و آدمخوار حسن ابن علی، همه زیبایئها و حساسیتها از آن سرزمین رخت بست. و بقول فردوسی نژادی پدید آمد که شتر گاو پلنگ کامل است. (رجوع کنید به وحشت عمیق و لذتهایش انزالی اش از شکنجه). رفتم و دیگر هم برنمیگردم. زندگی فرصت استثنایی و بیمانندی است. در این فرصت نه سر در ایدئولوژی و سیاست دارم و نه سر در آخور پر از وحشت مذهب. خدا را نیز چلغوز حساب نمیکنم. وانگهی، بدون ترس خدا به چه کارتان میاید؟ کاندوم؟! بخوبی واقفم که مرگ در هر نفس است و باید چهار صباحی را با همنوعانم و در کنار آنها با مهر و شفقت زندگی کنم و با یک لبخند ساده بمیرم. تواناییِ مردن با یک لبخند ساده ثروت بسیار بزرگی است. اینطور نیست؟
    14
    41
    ‌پنجشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک

    چقدر خوب شد که کامنت بنده و وحشت عمیق، تخم رکین اولاد مخبط حسن ابن علی در کنار هم آمد. آن دو نگاه را بخوانید. نگاه اول، نگاه یک مقلد و مخبط دینی و خداپرست است و نگاه دوم، نگاه کسی است که خدا را قند داغ هم حساب نمیکند و از همه مذاهب و بشکه ائیهای صادر شده از مذاهب بیزار است. آن دو نگاه را بخوانید و خودتان در آنها تامل کنید.
    10
    38
    ‌پنجشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    لشگر ششم ورماخت - دوسلدورف، آلمان
    [::تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک::] تمم حرفایی که نوشتی درست به جز اون حسن ابن علی که ایشاللا بزنه توی کمرت یا توی فرق سرتو و امثالهم که اینجوری به اولاد علی ابن ابیطالب توهین میکنی . علی و اولادشون افتخار ما ایرانیا هستن و خارِ چشم شما دشمنانِ ضد ایرانی .
    18
    1
    ‌پنجشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.