ممکن است یک روز هنگامی که از نردبان یا پله بالا می روید، به ناگاه با احساس خستگی شدید مواجه شوید. سپس، دریابید که گاهی اوقات قلب شما بدون دلیلی مشخص با شدتی زیاد می تپد. دچار هراس می شوید و به پزشک مراجعه می کنید. خوشبختانه، شرایط آن گونه که فکر می کردید وخیم و جدی نیست. پزشک به شما می گوید که با سطوح پایین هموگلوبین در بدن خود مواجه هستید و تنها کم خونی دارید.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "استپ تو هلث"، نفسی به راحتی می کشید، اما پس از ترک مطب پزشک ممکن است به ناگاه با این پرسش مواجه شوید که برای بازگرداندن سطوح هموگلوبین به شرایط عادی چه چیزهایی باید بخورید؟
این شرایطی شایع است و بهترین روش مقابله با آن از طریق رژیم غذایی است. در ادامه با برخی مواد غذایی که به حفظ سطوح عادی هموگلوبین کمک می کنند، بیشتر آشنا می شویم.
جگر جگر سرشار از آهن است و این یک عنصر کلیدی برای هموگلوبین محسوب می شود. با این وجود، افراد بسیاری تمایلی به مصرف این ماده غذایی ندارند.
در هر صورت، توصیه می شود که جگر را در رژیم غذایی خود جای دهید. زمانی که به مصرف آن عادت کنید از فواید بسیاری بهرهمند خواهید شد. در حقیقت، جگر یکی از کارآمدترین مواد غذایی برای حفظ سطوح عادی هموگلوبین است.
افزون بر این، دستورالعمل های غذایی مختلفی در دسترس هستند که شامل جگر می شوند.
حبوبات زمانی که موضوع مواد غذایی گیاهی مطرح می شود، گاهی اوقات دریافت آهن از آنها برای بدن دشوار می شود. از این رو، شما به کمک اضافی نیاز دارید که سبزیجات سرشار از ویتامین C می توانند به شما در این زمینه کمک کنند. این ویتامین در زمینه کمک به جذب آهن از حبوبات قدرتمند عمل می کند و در نتیجه بهرهمندی از سطوح عادی هموگلوبین را امکانپذیر می کند.
سبزیجات سرشار از ویتامین C بر اساس آنچه پیش از این اشاره شد، در ادامه فهرستی از سبزیجاتی با بیشترین محتوای ویتامین C ارائه شده است.
اگر از آنها استفاده کنید، غذاهای خود را غنی سازی کرده و از سطوح عادی هموگلوبین برخوردار می شوید.
- فلفل ها، به ویژه در حالت خام
- بروکلی
- جوانه بروکسل
- چیلی ها
- اسفناج
- جعفری
- هویج
- چغندر
مواد غذایی سرشار از اسید فولیک اهمیت مصرف اسید فولیک تنها به دوران بارداری محدود نمی شود. این ماده مغذی برای بهرهمندی از سطوح عادی هموگلوبین نیز مهم است، زیرا به تولید گلبول های قرمز خون کمک می کند.
از جمله بهترین منابع غذایی برای اسید فولیک می توان به فهرست زیر اشاره کرد:
- مارچوبه
- پرتقال
- آووکادو
- جوانه گندم
- لوبیا
- سویا
- دانه های کدو تنبل
شما می توانید این مواد غذایی را به مواد غذایی دیگر که پیشتر به آنها اشاره شد، مانند سبزیجات برگدار سبز، حبوبات و جگر اضافه کنید.
ماهی چرب ماهی چرب تمام مزایای مواد غذایی پیشین را دارا است. با این وجود، محتوای ویتامین B آن را متمایز می سازد که این ماده مغذی برای تولید گلبول های قرمز خون ضروری است.
برای بهرهمندی از فواید ماهی چرب می توانید مصرف ماهی های سالمون، ساردین، تن، و خالمخالی را افزایش دهید.
برای دستیابی به سطح عادی هموگلوبین چگونه غذا بخوریم؟
افزایش توجه و آگاهی مردم درباره هنر خوب غذا خوردن موجب شده تا آشپزخانه در کانون توجه جدیدی قرار بگیرد. در نتیجه، ما می دانیم که روش های سنتی پخت و پز غذا همواره مناسبترین گزینه نیستند.
بر همین اساس، کاهش مدت زمان پختن توصیه شده است. گرما دیدن غذا موجب ایجاد تغییر در ترکیب آن می شود. از این رو، بهترین گزینه استفاده از گرما تنها برای قابل خوردن کردن مواد غذایی است.
در مورد سبزیجات، شما باید به دنبال یک بافت آل دنته باشید، به این معنی که نباید غذا بیش از اندازه پخته شود. شاید موجب شگفتی شما شود، اما این سالمترین گزینه محسوب می شود. از این طریق شما می توانید از مزایای تمام مواد مغذی موجود در سبزیجات بهرهمند شوید.
در مورد گوشت قرمز و ماهی، هر گونه ای دارای یک محدوده مشخص است و بهترین اقدام احترام گذاشتن به آن و پرهیز از پختن بیش از اندازه است.
از آنجایی که کمبود هموگلوبین نشانه ای از یک بیماری جدیتر نیست، به راحتی قابل کنترل است. تنها کافی است برخی مواد غذایی خاص را بیشتر مصرف کنید تا دیر یا زود شرایط به حالت عادی بازگردد.