پیش‌بینی کاهش مسافرت‌های نوروزی در پی افزایش قیمت ارز در ایران

در سال ۱۳۹۵ بیش از ۹ میلیون ایرانی به کشورهای دیگر سفر کردند حرمت‌الله رفیعی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی پیش‌بینی کرده است که با افزایش قیمت بلیط هواپیما در سفرهای برون مرزی "تعداد سفرهای نوروزی به خارج از کشور را تا ۵۰ درصد کاهش یابد."
 
او همچنین گفته است: "نوسانات نرخ ارز تاثیر محسوسی در بازار سفر داشته، هرچند شاید برخی این جریان را به قیمت خدمات در خارج از کشور ارتباط ندهند، چون هتل‌ها در کشورهای دیگر که گران نشده‌اند، اما مساله این است ارزش پول ایران کمتر شده است."
 
برهمین اساس و براساس گزارشها از ایران، بلیت پرواز تهران ـ کوالالامپور که قبلا دو میلیون تومان به آژانس‌ها فروخته می‌شد برای نوروز به سه میلیون تومان رسیده است.
 
البته این قیمتی است که شرکت‌های هواپیمایی به آژانس‌ها می‌دهند و این بلیطها گران‌تر به دست مسافران خواهد رسید.
 
بنابر اعلام انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی، سایر مسیرهای هوایی هم چنین وضعیتی پیدا کرده‌اند.
 
با افزایش مداوم قیمت ارز در ایران، هفته پیش قیمت دلار در صرافی‌های تهران به ۵ هزار تومان نزدیک شد. علاوه بر آن، دولت ایران بر اساس لایحه بودجه سال آینده (۱۳۹۷) پیشنهاد کرده بود عوارض خروجی از ۷۵ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان به ازای هر نفر در بار اول سفر افزایش یابد.
 
براساس این پیشنهاد، در سال آینده عوارض خروج از ایران در سفر دوم با ۵۰ درصد افزایش به ۳۳۰ هزار تومان و در سفر سوم و بیشتر با صد درصد افزایش به ۴۴۰ هزار تومان برای هر نفر خواهد رسید.
 
البته نرخ عوارض خروج برای سفرهای زیارتی در سال آینده براساس مصوبه مجلس بدون تغییر مانده است.
 
حدود ۵ ماه پیش (سپتامبر) بانک مرکزی ایران به بانک‌ها اجازه داد که ارز مسافرتی را به نرخ آزاد به مشتریان بفروشند.
 
پیش از این هر ایرانی که سفری خارجی داشت می‌توانست با ارائه گذرنامه و بلیط سفر از بانک‌های ایران سالانه یک بار تا سقف ٣٠٠ دلار ارز خارجی (دلار یا معادل آن) بخرد.
 
ارز مسافرتی با "نرخ مبادله‌ای"، که ارزانتر از نرخ آزاد است، به مسافران فروخته می‌شد.
 
همه این‌ها هزینه سفرهای خارجی را برای شهروندان ایرانی بالاتر برده است.
 
حرمت‌الله رفیعی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی همچنین گفته است: "تجربه نشان می‌دهد از برخی مسیرهای هوایی و مقاصد خارجی در نوروز به دلیل افزایش بی‌رویه قیمت، استقبال نخواهد شد و حتما با ریزش مسافر روبرو خواهیم شد. به چارترکننده‌ها این هشدار را دادیم که با روند موجود انتظار ضرر مالی در نوروز را داشته باشند."
 
همزمان علی‌اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی ایران هم گفته است: "ما هم معتقدیم نوسان‌های ارز روی صنعت گردشگری تاثیر دارد، متولیان هم خودشان تاثیر آن را روی همه بخش‌ها درک می‌کنند و برای رفع این مشکل، پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهند."
 
او پیش‌بینی کرده: "سفرهای داخلی در نوروز ۹۷ با "افزایش شدید روبرو شود".
 
احتمال می‌رود با جهش قیمت ارز، عده‌ای مسافرت‌های داخلی را در تعطیلات نوروز جایگزین سفرهای "پرهزینه" خارجی کنند.
 
بعضی از مسئولان صنعت گردشگری در ایران امیدوارند بالارفتن نرخ ارز به رونق گردشگری داخلی در ایران منجر شود.
 
به گفته آنها سفر به ایران برای توریست‌های خارجی ارزان‌تر از گذشته است و می‌توانند خدمات بیشتری دریافت کنند.
 
رقیه حاتمی، عضو هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی تهران البته به چنین چیزی معتقد نیست و به روزنامه همشهری گفته است: "در شرایطی که اقتصاد داخلی نیز با قیمت دلار تعیین می‌شود و گران‌شدن نرخ ارز بر قیمت بلیت اتوبوس، هواپیما، قطار و دستمزد راهنما و هتل نیز تأثیر می‌گذارد و منجر به افزایش آنها می‌شود، نمی‌توان گفت که درصورت گران‌شدن دلار، گردشگری ورودی کشور رونق می‌گیرد و درآمد ارزی بالا می‌رود."
 
در سال‌های اخیر بیشترین موارد سفرشهروندان ایرانی به مقاصد خارجی به کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی، ارمنستان، گرجستان و کشورهای جنوب شرق آسیا صورت گرفته است.
 
براساس آماری ارائه شده توسط معاونت گردشگری وابسته به سازمان میراث فرهنگی، در سال گذشته (۱۳۹۵) بیش از ۹ میلیون ایرانی به کشورهای دیگر سفر کردند.
+22
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    چقدر به شاه فحش داده می‌شد . توقع داشتند یک تومن بدن یک دلار بگیرند. حالا دلار هفت تومنی را ۵۰۰۰ تومن می خرند ، البته جای نگرانی نیست ، بزودی برق و گاز و مسکن مجانی میشه، .
    2
    15
    دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.