آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، به عقب افتادن حکومت تحت رهبریاش در زمینه تأمین عدالت اقرار کرده و با تأکید بر ضرورت "عذرخواهی از خداوند و مردم" گفته که با همت مسئولان و مردم، جمهوری اسلامی در این زمینه پیشرفت خواهد کرد.
او امروز یکشنبه ۲۹ بهمن (۱۸ فوریه) در یک سخنرانی در تهران گفته که از گلایهها و شکایتهای مردم مطلع است: "نه فقط از دولت و قوه قضائیه و مجلس، بلکه ممکن است فردی از شخص حقیر نیز انتقاد داشته باشد، اما انتقاد هیچ منافاتی با ایستادگی پای نظام اسلامی و انقلابی برآمده از پایداری ملت و فداکاری صدها هزار شهید ندارد."
رهبر ایران "تبدیل نظام طاغوت به نظام مردمسالار" را مهمترین نتیجه انقلاب ایران دانست و گفت: "مردمسالاری یعنی مردم را در همه امور زندگی صاحب رأی و تدبیر و تصمیم قرار دادن."
نارضایتیها و اعتراضات ناشی از تأخیرهای طولانی در پرداخت حقوق، بیکاری و ناتوانی بعضی موسسات اعتباری در پس دادن پول گروهی از سپردهگذاران که در سالهای اخیر جسته و گریخته در نقاط مختلف ایران در جریان بود، در دیماه امسال به یک رشته اعتراضات خشونتبار و گسترده انجامید که دستکم ۲۵ نفر در جریان آن کشته شدند.
آقای خامنهای ۱۰ روز پیش در واکنش تلویحی به اظهارات حسن روحانی، رئیس جمهور، که گفته بود اعتراضها فقط اقتصادی نبود و صدای معترضان را باید شنید، گفت که حرف مردم را باید گوش کرد، اما افزود: "مردم چه کسانی هستند؟ مردم همان کسانی هستند که حماسه [راهپیمایی] بیستودوم بهمن را به وجود میآورند؛ مردم اینها هستند. اگر میخواهید حرف مردم را بفهمید، گوش کنید ببینید اینها چه میگویند... حرف مردم شکایت از فساد است، شکایت از تبعیض است؛ این حرف مردم است."
رهبر ایران در سخنرانی امروز خود هم "حرکت به سمت اشرافیگری" و "دل سپردن به طبقات مرفه به جای توجه به مستضعفان و قشرهای ضعیف" را به عنوان نمونههایی از آسیبهای انقلاب و حکومت اسلامی ایران توصیف کرد و گفت که روی کار بودن "آدمهای سابقا انقلابی" اما عوضشدن خط و راه انقلاب به معنای ارتجاع است.
اولویت اقتصاد
آیت الله خامنهای رسیدگی به مسئله اقتصاد را اولویت کشور دانست و گفت که این کار باید از طریق اجرای سیاستهای "اقتصاد مقاومتی" انجام شود.
به گفته او این سیاستها، منافاتی با رابطه داشتن با دنیا ندارد، بلکه به معنای داشتن "صادرات خوب، واردات در حد نیاز و جلب سرمایهگذاری خارجی" است بدون اینکه سررشته کار از دست مسئولان خارج شود.
رهبر ایران همچنین بر "ترجیح مدیریت جهادی بر دیوانسالاری" تأکید کرد و گفت که مدیریت جهادی به معنای پرکاری همراه با تدبیر است.
آقای خامنهای همچنین بر "اشتغال و تولید" به عنوان اولویت برنامههای اقتصادی دولت تأکید کرد.
برجام و برنامه موشکی
رهبر ایران در آن بخش از سخنانش که در مورد لزوم اتکا به داخل و اعتماد نکردن به کشورهای خارجی سخن میگفت، به توافق هستهای ایران و شش قدرت جهانی اشاره کرد و گفت: "در قضیه مذاکرات هستهای به آنها اعتماد کردیم، اما سودی نبردیم."
او در عین حال از عملکرد محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران ستایش کرد و گفت: "وزیر امور خارجه که باید از او تشکر کرد، با خباثت آمریکاییها و به نعل و به میخ زدن اروپاییها برخورد خیلی خوب و قوی دارد که این راه باید ادامه یابد."
آیت الله خامنهای همچنین به تندی از سخنان مقامات غربی در مورد برنامه موشکی ایران انتقاد کرد و گفت: "کشور باید به سمت هر چیزی که برای دفاع نیاز دارد حرکت کند، ولو همه دنیا مخالف باشند."
او خطاب به رهبران خارجی منتقد برنامه موشکی ایران گفت: "این مسئله به شما چه ربطی دارد؟ شما می خواهید ملت ایران موشک و دیگر امکانات دفاع از خود را نداشته باشد، تا به او زور بگویید."
رهبر ایران در عین حال بار دیگر بر حرام دانستن بمب هستهای و سلاح کشتار جمعی تأکید کرد.