خطر ابتلای شهروندان تهرانی به آنفولانزای فوق حاد پرندگان

 «سرعت بالای انتشار این بیماری در میان طیور، تلفات و خسارت جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته‌است.» نایب رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به «تلف شدن» چند پرنده مهاجر در اطراف دریاچه چیتگر تهران، نسبت به احتمال ابتلای شهروندان تهرانی به آنفولانزای فوق حاد پرندگان هشدار داد.
 
جبار کوچکی‌نژاد روز پنج‌شنبه (۲۶ بهمن) در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی مجلس شورای اسلامی (خانه ملت) این موضوع را بیان کرده‌است.
 
وی با اشاره به کوچ پرندگان مهاجر و امکان انتقال ویروس بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان، افزوده که این بیماری «به سرعت در کشور در حال گسترش است.»
 
این نماینده با بیان اخباری مبنی بر پیدا شدن لاشه سه پرنده مبتلا به این ویروس در اطراف دریاچه چیتگر تهران، از شهروندان تهرانی خواست برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس، با «پرندگان وحشی و مهاجر تماسی نداشته باشند.»
 
وی همچنین گفته که «سرعت بالای انتشار این بیماری در میان طیور، تلفات و خسارت جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته‌است.»
 
این در حالی است که بر اساس گزارشی دیگر، یک مقام سازمان محیط زیست ایران گفته که سازمان دامپزشکی تنها «یک نمونه» از پرندگان تلف‌شده در اطراف دریاچه چیتگر مبتلا به آنفولانزای پرندگان را اعلام کرده‌است.
 
سیامک مسعودی، رئیس گروه بیماری‌های حیات وحش سازمان محیط زیست افزوده که «تنها یک نمونه از لاشه پرندگان چیتگر از طرف سازمان دامپزشکی مبتلا به آنفلوآنزا اعلام شده نه همه پرندگان. البته باید آزمایش‌های تکمیلی انجام شود.»
 
آقای مسعودی در عین حال از وجود حدود سه هزار لاشه پرنده بر اثر بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در منطقه بوجاق در استان مرکزی خبر داده‌است.
 
آن‌طور که وی گفته، تاکنون «دو هزار و صد لاشه پرنده در این منطقه جمع‌آوری و امحاء شده‌است. این منطقه در کنترل است و تردد در آنجا ممنوع است. خودروهایی که در منطقه حضور دارند، ضدعفونی می‌شوند از گردشگران نیز خواسته شده وارد این منطقه نشوند.»
 
رئیس گروه بیماری‌های حیات‌وحش سازمان محیط زیست در عین حال اضافه کرده که تاکنون گزارشی مبنی بر تلفات پرندگان وحشی در حیات وحش دیگر نقاط کشور گزارش نشده‌است.
 
این مقام مسئول هم برای جلوگیری از سرایت این ویروس به انسان، «ممنوعیت شکار، صید و زنده‌گیری» پرندگان را مهم دانسته‌است.
 
موضوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در سال جاری، اوایل دی‌ماه پس از افزاش قیمت تخم‌مرغ که به علت معدوم شدن بیش از ۲۰ میلیون مرغ تخم‌گذار مبتلا به این بیماری در مرغداری‌های ایران، رسانه‌ای شد، در معرض توجه قرار گرفت.
 
یک نماینده مجلس شورای اسلامی از وارد شدن ۳۱۰ میلیارد تومان خسارت به مرغداری‌ها در ایران، به‌دلیل شیوع این ویروس و از بین رفتن حدود ۲۰ میلیون قطعه مرغ خبر داده‌است.
 
آن‌طور که جلال محمودزاده، نماینده مهاباد در مجلس گفته، «نزدیک ۲۰ میلیون قطعه مرغ از بین رفته که بیش از ۸۰ درصد آن مرغ تخم‌گذار است».
 
خبرگزاری مهر در گزارشی از تبدیل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ایران به «یک چالش بزرگ» خبر داده‌است.
 
این خبرگزاری در این گزارش، از آنچه «اقدامات ناکافی دستگاه‌های دولتی» نامیده شده، به عنوان عامل اصلی گسترش این بیماری و معدوم شدن بیش از ۴۰ درصد مرغ‌های مرغداری‌ها در ایران نام برده شده‌است.
 
مهر نوشته که «زنگ خطر» آنفولانزای فوق حاد پرندگان در ایران به صدا درآمده و «اقدامات ناکافی دستگاه‌های دولتی» نه تنها موجب گسترش این بیماری‌ها در مرغذاری‌ها شده، بلکه «اکنون شاهد ورود سویه جدید این بیماری که تلفات انسانی است نیز شده‌ایم».
 
پیش از این، به‌دنبال شیوع بیماری آنفولانزای مرغی در مرغداری‌های ایران، اخباری مبنی بر ابتلای چند تن به این بیماری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود که محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، این موضوع را تکذیب کرد.
 
فرزاد طلاکش، دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار ایران نیز استان‌های شمالی ایران همچون گیلان، مازندران و گلستان و استان‌های شمال غربی مانند اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی را بیشتر از سایر نقاط در معرض احتمال سرایت این بیماری به انسان دانست و خواستار اطلاع‌رسانی کافی منطقه‌ای شد.
 
او هشدار داد در غیر این صورت، علاوه بر گسترش بیشتر این ویروس، «ممکن است شاهد سرایت آن به انسان‌ها نیز باشیم» و از وزارت بهداشت خواست آموزش در این زمینه را به روستائیان مناطق شمالی ایران آغاز کند.
 
به گفته دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار ایران، در سال‌های گذشته، «وقتی واحدی معدوم می‌شد برای جلوگیری از گسترش بیماری، تمام واحدهای مرغداری واقع تا شعاع سه کیلومتری آن واحد نیز معدوم می‌شد، اما امسال به دلیل اینکه اعتبارات کافی وجود نداشت، این کار انجام نشد».
 
آن‌طور که وی اعلام کرد، در دو سال گذشته، «خسارت واقعی مرغداران به آنان پرداخت نشده، بنابراین بسیاری از تولیدکنندگان در گزارش بیماری پنهان‌کاری کردند؛ بیماری گسترش پیدا کرد و بعد خبر دادند».
+34
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Dogisgod - مونرال، کانادا
    نایب رئیس فراکسیون محیط زیست که هنوز اینجاس! مگه قرار نبود همه محیط زیستی ها رو یه جا لای پرونده جاسوسی بزارین بعد دونه دونه فیلمهای خودکشی رو با نماینده های دیگه تماشا کنین؟ کاراتون جدیت و تداوم نداره که هوای زاهدان اونجور و پرنده های تهرون اینجوره.سربازای گمنام کدوم گوری رفتن؟ چرا کشف و خنثی گردید نمیکنن؟
    3
    17
    ‌پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Dogisgod - مونرال، کانادا
    باور عق آور ، میلیتاریست شکنجه گر ...! حالا جدی! پدافند غیر عامل! بیا سخنرانی فلسفی از تعریف پدافند غیر عامل!
    2
    18
    ‌پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.