محققان نوعی آنتیمیکروب در بدن گونهای از مورچهها کشف کردهاند و امیدوارند بتوانند از آن برای تولید آنتیبیوتیکهای موثر انسانی استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پی ای ساینس، دانشمندان گونهای از مورچهها را شناسایی کردهاند که بدنشان آنتیمیکروبهای قدرتمندی برای محافظت از خود استفاده میکند.
کارشناسان امیدوارند در آینده از این ماده آنتیمیکروبی برای تولید آنتیبیوتیکهایی موثر برای انسان استفاده شود.
به هرحال محققان در یک پژوهش ۲۰ گونه مورچه را بررسی کردند که از این تعداد حدود ۱۲ مورد آنتیمیکروبی قدرتمند در بدن خود داشتند. اما هشت گونه دیگر اصلا از آنتیمیکروب استفاده نمی کردند.
آدریان اسمیت از دانشگاه کارولینای شمالی در آمریکا میگوید: «یکی از گونههای مورد بررسی مورچه «دزد» یا Solenopsis molesta است. آنتیمیکروب تولیدی این مورچه بیشترین میزان تاثیرگذاری روی گونههای مختلف آزمایشگاهی را داشت:.
یافتن گونههایی که عاملهای آنتی میکروبی قدرتمند تولید میکنند برای تولید عاملهای آنتیبیوتیکهای مورد مصرف انسانها بسیار کارآمد است. این مورچهها نوعی آنتیبیوتیک طبیعی در سطح بدن شان حمل میکنند.
مرحله بعدی آزمایش گونههای مختلف مورچه دربرابر باکتری است تا مشخص شود تاثیر آنتیبیوتیکی چه موادی را تولید میکند. از سوی دیگر باید مشخص شود آیا مورچهها خود این ماده را تولید میکنند یا خیر.