بی بی سی : مونا الطحاوی فمینیست مسلمان مصری که بیش از دویست و هشتاد هزار نفر صفحه توییتر او را دنبال میکنند هشتگی را با عنوان #مسجدمنهمراه انداخته تا زنان مسلمان بتوانند با آن، از آزار جنسی در حج و مکانهای دیگر و مراسم مذهبی بنویسند.
خانم الطحاوی در سال ۲۰۱۳ میلادی بعد از سفر حج در یک برنامه تلویزیونی در یکی از شبکههای پربیننده مصری از تجربه خود درباره آزار جنسی در مراسم حج گفت. خانم الطحاوی در آن زمان با انتقادات شدیدی روبرو شد. بسیاری او را متهم کردند که میخواهد چهره اسلام و مردان مسلمان را خدشهدار کند.
مونا الطحاوی میگوید فضای فعلی بعد از داغ شدن هشتگ #منهم فضای مناسبی برای زنان مسلمان ایجاد کرده تا این تابو را بشکنند و از آزار جنسی در فضاهای مذهبی صحبت کنند.
هشتگ "من هم" خلاصه این عبارت بود "من هم قربانی آزار جنسی هستم." این هشتگ در توییتر داغ شد و زنان مختلف تجربه خود را از آزار جنسی نوشتند.
هشتگ مسجد من هم (#MosqueMeToo) در کمتر از بیست و چهار ساعت بیش از دو هزار بار توییت شده است. بسیاری از کاربرانی که با این هشتگ تجربههای آزار جنسی خود را به اشتراک گذاشتهاند فارسیزبان هستند. این هشتگ در زمانی که این متن نوشته شده یکی از ده هشتگ داغ تویتر فارسی بود.
کاربران مسلمان از نقاط مختلف دنیا با این هشتگ تجارب خود را گفتند.
نرگس کا در توییتر نوشت: به زائران قبل از طواف درباره اینکه ممکن است مورد دستدرازی قرار بگیرند هشدار داده میشود. پدر من زمان طواف برای محافظت از مادرم پشت سر او طواف میکرد.
کاربری دیگر به نام مریم حکیم نوشت: شاید این مسئله تابو باشد، اما زنان زیادی که به حج رفته بودند یا آشنایی داشتند که به حج رفته، به من درباره این مسئله [آزار جنسی] قبلا گوشزد کرده بودند.
کاربران فارسی زبان هم از این هشتگ استفاده میکنند که تجربههای خود را در اماکن مذهبی ایران به اشتراک بگذارند و بعضی از کاربران فارسی زبان بر این باورند که این هشتگ فلسفه اینکه حجاب مصونیت میآورد را به چالش میکشد.
مهرسا نوشت: برای عکاسی مراسم عاشورا رفته بودم بازار بزرگ تهران. جمعیت خیلی زیادی جمع شده بودند. اونقدر دفعات تعرض بالا و حتی عادی (برای متعرضان) بود که فقط مچ دست مردها رو میگرفتم و از روی بدنم برمیداشتم. بدون گرفتن حتی یک عکس، مراسم را رها کردم.
در فضای کنونی جامعه ایران که بحث بر سر حجاب اجباری و اعتراضات اخیر زنان به پوشش اجباری داغ است این هشتگ بهانهای برای زیر سوال بردن فلسفه حجاب شد.
یک کاربر فارسی زبان دیگر خاطرهای را چنین بیان کرده: زائری خودش را از پشت به من چسباند و چیزی را از روی چادر و مانتو در بدنم فرو کرد. از ترس فلج شدم. خوار شدم.از خودم بیزار شدم. نزدیک در رهایم کرد و بیرون پرت شدم و هرگز کسی ندانست بر آن دختربچه سیزده ساله چه گذشت.
اما همه از این هشتگ استقبال نکردهاند. مانند کاربری به نام رضا که درباره درستی این موضوع ابراز تردید کرده و نوشته عربستان در این زمینه بسیار سختگیر است.
خانم الطحاوی به خاطر داغ شدن این توییت از طرف بعضی از کاربران مورد انتقاد قرار گرفته است. او بعضی از اتهاماتی را که به او زده شده در یک رشته توییت جمع کرده است. از جمله اینها: تو بسیاری زشتی، میخواهی جلب توجه کنی، میخواهی مشهور شوی و ...