محمدرضا باهنر می گوید 'برخی نمایندگان مجلس سابق به بنده مراجعه میکنند و ۵ الی ۱۰ میلیون تومان وام طلب میکنند'
محمدرضا باهنر از چهرههای سیاسی اصولگرا در ایران که هفت دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بوده از وضعیت نامساعد معیشتی نمایندگان ادوار مختلف مجلس خبر داده و گفته "نمایندگانی را میشناسم که در خرج روزانه خود ماندهاند."
آقای باهنر به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: "به واسطه ۲۸ سالی که نمایندگی مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشتهام ۱۴۰۰ الی ۱۵۰۰ نماینده دیدهام که به خانه ملت آمدهاند و رفتهاند. برخی نمایندگان سابق مجلس به بنده مراجعه میکنند و ۵ الی ۱۰ میلیون تومان وام طلب میکنند چرا که در هزینههای ازدواج فرزندان و معیشت خود درماندهاند و حتی بسیاری از نمایندگان سابق را میشناسم که روی مراجعه برای وام را ندارند."
او گفته در برابر این افراد "اشخاصی هستند که یک الی دو دوره نماینده بودهاند و زندگیشان به سرعت از مردم فاصله گرفته است. اگرچه تعداد آنها اندک است، اما سایر مسئولان را نیز بدنام کردهاند تا جایی که بنده فکر میکنم اشخاصی که این مصاحبه را میخوانند ممکن است صحبتهای بنده را باور نکنند."
آقای باهنر حقوق بازنشستگی خود را ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار اعلام کرده و گفته "اگر بخواهم به صورت کلان به رعایت اصول سادهزیستی از سوی مسئولان نظام نمره بدهم نمره عالی و خیلی خوب نمیگیرند."
سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران در دولت های مختلف در چهار دهه گذشته، باعث بروز شکاف عمیق طبقاتی میان شهروندان ایرانی شده است.
وضعیت نامناسب معیشتی و چشم انداز مبهم آن، ماه گذشته به رشته ای از اعتراضات خیابانی در شهرهای مختلف ایران انجامید که از زمان انقلاب بهمن ۵۷ بیسابقه توصیف شده است.
چهره های سیاسی و اقتصادی از جمله حتی دولتمردان، ناکارآمدی نظام دولتی و فساد گسترده مالی را از عوامل اصلی بروز این وضعیت عنوان میکنند.
محمدرضا باهنر در اظهارات اخیرش گفته: "در چند وقت اخیر به وضوح دیدیم که در کشور ما حتی نعمت الهی مانند برف تبدیل به نقمت میشود به گونهای که راهها بسته شده و شهرها تعطیل میشود. اینگونه نمیتوان کشور را اداره کرد که ستاد رسیدگی به بحران بخواهد دائم غافلگیر شود".
از زمان اعتراضات ماه گذشته شمار چشمگیری از سیاستمداران ایران درباره شیوه اداره کشور در بخش های مختلف ابراز نارضایتی کرده اند.
محمود احمدی نژاد رئیس جمهور پیشین، شماری از نمایندگان کنونی و دوره های گذشته مجلس و برخی از اعضای سابق دولت از جمله منتقدان شیوه اداره کشور هستند.
آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران پیش از بالا گرفتن اعتراضات گفته بود: "این کسانی که کشور در اختیارشان است یا در اختیارشان بوده، اینها دیگر حق ندارند علیه کشور حرف بزنند".
مهدی کروبی، موسس و دبیر کل حزب اعتماد ملی که بیش از ۷ سال است در حصر خانگی است، اخیرا در نامهای به آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران از او خواسته است که به جای سخن گفتن از جایگاه اپوزیسیون و انتقاد از دیگران، بار مسئولیت سیاستهای سه دهه گذشته خود را بپذیرد.
عبدالرضا هاشمزایی، نماینده تهران در مجلس، یک روز پیش گفته بود "هیچ کدام از جناحها از اداره کشور راضی نیستند" و "باید در ساختار نظام تجدید نظر کنیم."
آقای هاشمزایی گفته که برای گفتوگو در این باره از آیت الله خامنه ای "تقاضای وقت ملاقات کردهایم" و "قرار است دیداری با روسای قوا و شخصیتهایی که قبلا مسئولیت داشتند و در حال حاضر هیچ سمتی ندارند انجام شود".