بی بی سی ،نیما اکبرپور
برای مقابله با کند شدن آیفون چه راه حلی پیشنهاد میکنید؟ آیفونم که ۵s۵s است کند شده، چگونه میتوانیم دوباره سرعت آیفون خود را بالا ببریم؟
اپل به تازگی اعلام کرد که مدلهایی از گوشیهای خود را که قدیمی میشوند، عمدا کند میکند. علت کند کردن این گوشیها به خاطر تغییر عملکرد باتریهای آنهاست که به مرور زمان توان خود را از دست میدهند.
اعتراضات جنجالی کاربران پیرامون این موضوع باعث شده تا اپل از کاربران عذرخواهی کند و قیمت باتریها را برای تعویض پایین بیاورد. به نظر میرسد تعویض باتری گوشی کند شده مشکلش را حل میکند.
اما مشکل آیفون مدل ۵s یا سیستمعامل iOS ۱۱ از جنس دیگری است. به نظر میرسد که بهروزرسانی سیستمعامل به نسخههای بالاتر iOS ۱۱ با این گوشی چندان سازگار نیست و آن را به طور غیرعادی کند میکند.
اما چاره چیست؟ نخستین راه حل یعنی خرید گوشیهای جدیدتر مطلوب اپل خواهد بود البته اگر اساسا بخواهید پس از این تجربه، به اپل وفادار بمانید.
راه حل دیگر تنزل به نسخههای پایینتر یا به اصطلاح Downgrade سیستمعامل مثلا از ۱۱ به ۱۰ است.
میترسم که گوگل اطلاعات من را در اختیار دیگران بگذارد. آیا گوگل کدام اطلاعات کاربر را جمعآوری میکند؟
گوگل پاسخ این سوال را در بخش حریم خصوصی داده است:
- کارهایی که انجام میدهید شامل موارد جستجو، ویدیوهای دیدهشده، آگهیهای کلیکشده، مکان، اطلاعات دستگاه و نشانی آیپی.
- چیزهایی که ایجاد میکنید از جمله ایمیلها در جیمیل، دفترچه تلفن، رخدادهای درون تقویم، عکسها و ویدیوییهایی که بارگذاری میکنید و فایلهایی که در گوگلدرایو ایجاد یا بارگذاری میکنید.
- اطلاعات شخصی از قبیل نام، نشانی ایمیل و گذرواژه، تاریخ تولد، شماره تلفن.
اما گوگل ادعا میکند که از تمام این اطلاعات حفاظت میکند و به هیچ دولت یا شخصی امکان دسترسی مستقیم به این دادهها را نمیدهد. معنی چنین ادعایی این است که هیچ حکومتی حتی دولت ایالات متحده نمیتواند به طور مستقیم به این دادهها دسترسی داشته باشد.
البته گاهی درخواستهایی از طرف سازمانهای مجری قانون مبنی بر ارسال دادههای یک کاربر دریافت میشود که این درخواستها پس از بررسی تیم حقوقی گوگل پذیرفته میشوند. میزان این درخواستها هر سال در گزارش شفافیت گوگل منتشر میشود.
با این وجود شما همواره میتوانید میزان دسترسی را در بخش تنظیمات خصوصی در سایت گوگل تغییر دهید.
درباره فناوری جدید تلگرام که قرار است فیلترینگ ایران را دور بزند توضیح دهید؟ Blockchain چیست؟ آیا این فناوری شبیه به Tor است؟ آیا کند است؟
چندی پیش پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام و پیش از آن آنتون روزنبرگ یکی از مهندسان پیشین این شرکت اطلاعاتی را از برنامههای پیش رو در سال جاری میلادی منتشر کردند.
یکی از آنها وعده بهکارگیری فناوری بلاکچین یا زنجیره بلوکی در این اپلیکیشن پیامرسان بود. این فناوری که بنا بر توییت آقای دوروف در سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ ارائه خواهد شد، شبکه باز تلگرام یا به اختصار TON نام دارد. این فناوری بستری را برای تلگرام فراهم میکند که بدون اتصال با سرور بتواند ارتباط میان کاربران را حفظ کند.
در این روش با وجود قطع ارتباط اینترنت و عدم دسترسی به سرورهای تلگرام، ارتباط میان کاربران شبکه حفظ خواهد شد. به عبارت سادهتر به جای این که اطلاعات را صرفا روی سرورهای تلگرام نگهداری کنند، در میان کاربران توزیع خواهند کرد. بنابراین اگر مرجعی تصمیم به فیلتر تلگرام بگیرد، تنها میتواند مانع ارتباط کاربران با سرورهای این شرکت شود اما ارتباط میان کاربران همچنان حفظ خواهد شد.
از آنجایی که یکی از کاربردهای مشهور زنجیره بلوکی (بلاکچین) در ارزهای رمزی (Cryptocurrency) چون بیتکوین است، توسعه این فناوری در تلگرام، بستر مناسبی برای استفاده از آن در این پیامرسان فراهم خواهد کرد.
تلگرام اعلام کرده که قصد دارد ارزرمز اختصاصی خود را به نام گرام تا پایان سال ۲۰۱۸ راهاندازی کند. در چهار سالی که از فعالیتی تلگرام میگذرد، این پیامرسان توانسته ۱۸۰ میلیون کاربر جذب کند. از این تعداد بیش از ۴۰ میلیون نفر در ایران زندگی میکنند. نفوذ تلگرام در میان دستهها و اقشار مختلف کاربران ایرانی از چشمها پوشیده نیست.
بسیاری از تاجران خردهپا و صاحبان کسبوکار در ایران از تلگرام برای بازاریابی محصولات و خدمات خود استفاده میکنند. راهاندازی یک ارز دیجیتالی در این بستر میتواند تحول بزرگی در کسبوکارهای آنلاین ایرانی محسوب شود. افزون بر این، فراگیری ارزرمز تلگرام میتواند تراکنش و نقل و انتقال پول را از انحصار بانکها و دولتها خارج خواهد کند.