عرضه استیک ۴۵۰ هزار تومانی در یکی از رستوران‌های تهران / سیری، چند؟

روزنامه فرهیختگان ،زهرا جعفری
 به صورتم نگاه می‌کند و با خنده می‌گوید: «ببینید، شما می‌توانید از استیک‌های ما سفارش بدید، استیک هامون بسیار خوشمزه است و هیچ‌جایی تو ایران استیک به این خوشمزگی نخورده‌اید. آشپز ما به صورت ویژه این استیک را می‌پزد و شما با خیال راحت می‌توانید استیک‌های ما را میل کنید.»
 
بعد از اینکه حرف‌هایش تمام می‌شود، می‌گویم: «چون میهمان من از خارج از کشور می‌آید، می‌خواهم مطمئن شوم که غذای شما خوب است.» دختر دوباره می‌خندد و با همان خنده می‌گوید: «بله، خیال‌تان راحت باشد. گفتم که غذاهای ما معروف است و اگر سرچی هم در اینترنت داشته باشید می‌بینید که استیک‌ها و دنده کباب‌های ما جزء خوشمزه‌ترین غذاها هستند.»
 
 رستورانی با قیمت‌های نجومی
 
اینجا شعبه ایرانی یک رستوران ترکیه‌ای است و با قیمت‌هایی نجومی پذیرای مشتریان خود است! برای اینکه بدانیم در این رستوران گران و اشرافی چه می‌گذرد، به‌عنوان یک مشتری وارد رستوران شدیم. در رستوران چوبی است و با پنجره‌هایی از دو طرف سرتاسر کوچه را گرفته است، وقتی وارد رستوران می‌شوم، دو نفر جلو می‌آیند و به سمت میز راهنمایی‌مان می‌کنند. فضای رستوران با میزهای کرم رنگ تزئین شده است. میزی کنار پنجره را انتخاب می‌کنم و می‌نشینم و وقتی گارسون به سمتم می‌آید، می‌گویم من نیامده‌ام که غذا بخورم، آمده‌ام برای یک میهمانی سفارش غذا بدهم. گارسون می‌گوید باید به آن قسمت جلوی رستوران که برای غذاهای بیرون بر است، بروم و از آنجا غذا را سفارش دهم.
 
دختری که پشت میز نشسته است، می‌گوید: «می‌توانید غذا را که انتخاب کردید، به سمت قصابی ما که سمت راست رستوران قرار دارد، بروید و هر قسمتی از گوشت را که می‌خواهید انتخاب کنید تا از همان طبخ شود. تازه آن زمان بود که چشمم به قسمت قصابی افتاد که گوشت‌ها با آن هیبت‌های ترسناک در حال چرخیدن بودند تا انسان‌ها انتخاب‌شان کنند!»
 
 دنده کباب با استیک با گوشت انتخابی
 
دختر راهنما منوی غذا را جلویم می‌گذارد. نگاهم به برخی اسم‌ها می‌افتد که تا به حال نشنیده‌ام. قیمت استیک‌ها و دنده کباب‌ها از 100 هزار تومان شروع می‌شود تا 450 هزار تومان!
 
می‌گویم: «قیمت‌ها به تومان است؟ » دختر دوباره می‌خندد و می‌گوید: «بله، البته ما قیمت‌هایمان خیلی خوب است چون دارید یک استیک خیلی خوب را می‌خورید. آن هم با گوشتی که خودتان انتخاب کرده‌اید و از کیفیتش هم مطمئن هستید.»
قیمت‌ها آنقدر نجومی است که باورم نمی‌شود آن همه مشتری در رستوران نشسته باشند!
 
می گویم: «ارزان‌ترین غذای‌تان کدام غذاست؟» دختر که مشخص است کمی از رفتارم تعجب کرده است، می‌گوید: «باید کباب‌هایمان را تست کنید، آنها هم خوب هستند و قیمت‌شان از 60 هزار تومان شروع می‌شود!»
 
نگاهم به لیست کباب‌ها می‌افتد که البته قیمت کمی نسبت به استیک‌ها ندارند و با همان رنج صعودی بالا می‌روند.
 
منو 6 قسمت مختلف دارد اما قیمت‌ها جوری نجومی و بالا است که نمی‌توان به طعم خوشمزه غذا حتی فکر کرد.
 
به دختر پشت میز نشسته که حالا دیگر جوری نگاهم می‌کند که انگار تا به حال مشتری این سبکی نداشته‌اند، می‌گویم: «اگر اشکال ندارد می‌خواهم قسمت قصابی را هم ببینم تا بتوانم غذا را انتخاب کنم.»
 
 گوشت‌های ترسناک آویزان چرخان
 
وارد قسمت قصابی که می‌شوم گوشت‌ها آویزان شده‌اند و در حال چرخش هستند و هرکس هرجایی از گوشت را که می‌خواهد به فروشنده‌ها می‌گوید و آنها همان قسمت را تحویل قسمت آشپزخانه می‌دهند تا غذا را با همان تکه گوشت برای مشتری آماده کنند. اینکه چه جذابیتی دارد که قصابی کنار رستوران باشد را، نتوانستم بفهمم!
 
زنی با کودک خردسالش کنار در قصابی ایستاده‌اند و کودک نگاهش که به گوشت‌های چرخان می‌افتد، گریه می‌کند مادر هرکار می‌کند، ساکت نمی‌شود. برای همین به همسرش اشاره می‌کند و از رستوران بیرون می‌روند.
 
دوباره به رستوران برگشتم و منو را باز کردم. دختر فروشنده برای اینکه تبلیغات بیشتری بکند، گفت: «حتی صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید. آنجا را که ببینید حتما از کیفیت غذای ما مطمئن خواهید شد. همه سلبریتی‌ها به اینجا آمده‌اند و عکس‌هایشان هم وجود دارد.» این بار من به رویش لبخندی می‌زنم و می‌گویم: «فعلا قصد ندارم غذایی سفارش بدهم. اگر تصمیم گرفتم حتما دوباره برمی‌گردم.»
 
نوع سبک زندگی که این روزها بر جامعه حکمفرما شده است، دارد مردم را به سمت یک نوع زندگی شیک و پزدادن و سرشار از فخرفروشی می‌برد.
 
  لاکچری بودن نشانه برتری شده است!
 
امان‌ا... قرایی‌مقدم، جامعه‌شناس درباره این موضوع و سبک زندگی نادرستی که بر کشور حاکم شده است در گفت‌وگو با «فرهیختگان»، گفت: «به تدریج از ورود دوران سرمایه‌داری، به سمت مادیات حرکت کرده‌ایم، آن چیزی که می‌بینید و لمس می‌کنید دقیقا به خاطر ورود به همین دوران مادیات است. معنویات کمرنگ شده است.»
 
وی افزود: «فخرفروشی، پزدادن، خود را مطرح کردن و از همه مهم‌تر «شی سروری» الان بر جامعه حاکم شده است. یعنی افراد شخصیت‌شان را از اشیا می‌گیرند. یا به وسیله همین اشیا شأن می‌گیرند. الان مردم با طلا، آرایش،  لاکچری بودن و با نوع غذایی که می‌خورند، می‌خواهند بگویند از شما برتر هستند.»
 
این جامعه‌شناس گفت: «همین می‌شود که فرد به رستوران می‌رود و برای غذایی که می‌خواهد بخورد 450 هزار تومان پول می‌دهد. چرا این کار را می‌کند چون با این مساله شناخته می‌شود. چون با این حرکت نشان می‌دهد که بزرگ است. این مشکل الان بر کل جامعه ما حاکم است و حتی یکی از عوامل طلاق هم همین موضوع است.»
 
قرایی‌مقدم ادامه می‌دهد: «این افراد که روزبه‌روز بر تعدادشان افزوده می‌شود، رفتار و عمل‌شان براساس همین اشیا است. امروز دیگر دوره عقلانی و مذهبی تمام شده است و وارد همین دوره مادیات شده‌ایم. باید بگویم که در شهر «بی‌هویتی» حاکم شده است. هیچ‌کس کسی را نمی‌شناسند. شما وقتی در یک روستا زندگی می‌کنید همه افراد را می‌شناسید. البته که شهرهای کوچک ما هم دچار همین بی‌هویتی شده‌اند اما باز درجه‌اش از تهران کمتر است. شما به میهمانی که می‌روید همه در حال پزدادن همین اشیا هستند. اشیایی که هویت‌شان به هویت ما گره خورده است اما الان برعکس شده و آنها به ما هویت می‌دهند!»
 
از رستوران که بیرون می‌آیم، دختر و پسری را می‌بینم که در حال عکس گرفتن با سردر رستوران هستند و وقتی عکس‌شان را می‌گیرند. نگاهی به هم می‌کنند و به قول خودشان عکس را در فضای مجازی به اشتراک می‌گذارند. می‌خواهند وارد رستوران شوند. دختر می‌گوید صبر کن باید یک لایو در اینستاگرام برویم تا دوستانم ببینند که الان کجا هستیم.
 
و من فکر می‌کنم به 100گرم گوشت استیک که باید برایش مبلغی حدود 140 هزار تومان داده شود یعنی اگر از 100گرم بیشتر شود و شما یک کیلو‌و‌نیم گوشت برای استیک سفارش دهید. این سفارش تصاعدی بالا می‌رود و باید مبلغی در حدود یک میلیون و 400 هزار تومان بپردازید!
+11
رأی دهید
-54

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۰
    مستر کریم فلاور - پورتو، پرتقال

    خب مگه این را مردم عادی میتواند بخورند؟ پول اینجور غذاها دادن نشان پولی‌ است که برایش کار نشده
    2
    30
    جمعه ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    مسافران - انکارا، ترکیه
    یک جا چیزی در همین زمینه هویت بخشی انسان توسط اشیا دیدم که البته نمیدونم مال کیه و به انگلیسی هم نوشته شده بود: things you own, end up owning you
    2
    8
    جمعه ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.