شماری از نمایندگان مجلس ایران روز سه شنبه برای بررسی وضع کسانی که در اعتراضات دی ماه بازداشت شدند از زندان اوین بازدید کرده اند و می گویند روز چهارشنبه گزارشی در این باره ارائه خواهند کرد.
به گزارش منابع خبری ایران در مجموع ده نماینده برای سه ساعت از اوین بازدید کرده اند.
به گزارش خبرگزاری مهر نمایندگان از بخش موسوم به "اندرزگاه ۴" که محل نگهداری بازداشت شدگان اعتراضات اخیر است و همچنین بند ۲۰۹ زندان اوین بازدید کردند.
گزارش شد که در جریان این بازدید رئیس سازمان زندان ها و مدیرکل زندان های استان تهران هم حضور داشتند.
الهیار ملکشاهی، رئیس کمیسیون حقوقی مجلس، در پی این بازدید گفت: "جلسه ای با رییس کل سازمان زندان ها و مدیر کل و مسئولین زندان اوین داشتیم که به سوالات نمایندگان پاسخ داده شد. همچنین جمع بندی کلی را در این باره فردا ارائه خواهیم داد."
او توضیح داد که "قرار شده در جلسه فردا تمامی ابعاد بازدید بررسی و گزارشی به مردم و رسانه ها اعلام شود."
'ویدئوی' سینا قنبری
این نماینده مجلس همچنین درباره مرگ سینا قنبری در زندان گفت: "در خصوص آن فردی که در اغتشاشات دستگیر شده بود و صحبت آن بود که خودکشی کرده هم فیلم مربوط به آن دیده شد و هم از محلی که جسد وی پیدا شده و احیانا در آن جا خودکشی کرده بازدید شد."
نمایندگان مجلس روز ۱۸ دی (۸ ژانویه) مرگ سینا قنبری، یکی از بازداشتشدگان اعتراضها را در زندان اوین تأیید کردند.
در آن زمان مدیر کل زندانهای تهران گفت که این زندانی در دستشویی خودکشی کرده است.
مقام های ایرانی به دلیل، مکان یا زمان بازداشت آقای قنبری اشارهای نکرده و توضیح ندادند که او چطور خود را حلقآویز کرده است.
وکلای دادگستری گفته اند که مسئول جان زندانیان از لحظه دستگیری تا زمان تحویل به مقامات قضایی کسانی هستند که فرد را دستگیر کردهاند.
سینا قنبری، ۲۲ ساله در تهران، وحید حیدری در اراک و سارو قهرمانی ۲۴ ساله در سنندج در پی اعتراضات اخیر بازداشت شدند که پیکرهای هر سه نفر پس از چند روز تحویل خانواده هایشان شد.
گزارش هایی از مرگ حداقل سه نفر دیگر - کیانوش زندی، شهاب ابطحی زاده و محسن عادلی - منتشر شده که بی بی سی مستقلا آنها را تایید نکرده است.
سینا قنبری که به گفته مقامات قضایی در زندان "خودکشی" کرد
'۳۰۰ بازداشتی'
از سوی دیگر در روز سه شنبه عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور درباره آخرین وضعیت بازداشت شدگان حوادث و ناآرامی های اخیر اعلام کرد: "بر اساس آخرین گزارش ارسال شده از استان ها و شهرستان ها کمتر از ۳۰۰ نفر از افرادی که در حوادث و ناآرامی های اخیر مرتکب جرم شده اند در بازداشت به سر می برند که پرونده آنها توسط مراجع قضایی در حال رسیدگی است."
به گزارش تسنیم، آقای فضلی همچنین اضافه کرد: "رفتار و برخورد نیروهای انتظامی و قضایی با بازداشت شدگان حوادث اخیر خوب بوده و کسانی که در ناآرامی های اخیر مرتکب جرمی شده اند مراجع قضایی به جرم آنها رسیدگی می کنند".
وزیر کشور از وجود ۹ بازداشتی در تهران در ارتباط با اعتراضات خبر داد و اضافه کرد که در میان بازداشت شدگان تهرانی نیز هیچ دانشجویی نیست.
اعتراضاتی که از هفتم دی برای چندین روز در دهها شهر ایران شکل گرفت، جدیترین ناآرامی های تقریبا یک دهه اخیر این کشور بود و در آن معترضان رهبر ایران را نشانه گرفتند و خواستار کنارهگیری او شدند.
در این اعتراضات که طی آن ۲۵ نفر کشته شدند، چند هزار نفر بازداشت شدند.
بازداشت دومین #دختر_خیابان_انقلاب
روز سه شنبه نسرین ستوده وکیل دادگستری به بیبیسی گفت: "نرگس حسینی، دختری که روز گذشته در همان جایی که ویدا موحدی در خیابان انقلاب ایستاده بود، بر روی سکو رفته و روسریاش را بر چوب کرد، بازداشت شده است".
گزارش شد که ویدا موحدی که به "دختر خیابان انقلاب" معروف شد آزاد شده است خانم ستوده گفت که خانم حسینی به "زندان قرچک" منتقل شده و گفت که وکالت وی را بر عهده گرفته است.
در روزهای دوشنبه و سه شنبه چندین عکس از دخترانی که روسری های خود را به نشانه اعتراض در آورده و روی سکو ایستاده اند منتشر شده.
خانم ستوده گفت برای نرگس حسینی وثیقه ای ۵۰۰ میلیون تومانی (حدود ۱۱۰ هزار دلاری) تعیین شده است.
خانم ستوده که وکالت نرگس حسینی را به درخواست او و خانواده اش به عهده گرفته می گوید اتهامات خانم حسینی هنوز معلوم نیست اما با توجه به وثیقه سنگین اعلام شده، قاضی ظاهرا قصد آزادی فوری او را ندارد.
نسرین ستوده روز دوشنبه گفته بود که ویدا موحدی که عکس او پیش از اعتراضات گسترده دی ماه منتشر شد بعد از یک ماه آزاد شده است.
خانم ستوده برنده جایزه حقوق بشر سال ۲۰۱۲ ساخاروف است که پارلمان اروپا اعطا می کند. او تاکنون چند بار بازداشت و زندانی شده است.