زردچوبه ادویه مشهوری که در غالب خانه هادر آسیا و شرق دور پیدا و مصرف می شود، در آشپزی هندی جایگاه مهمی دارد. زردچوبه غیر از آشپزخانه هم، در زندگی ما اهمیت زیادی دارد. در «آیورودا» به خاطر خواص وابسته به سلامت، ضد عفونی کنندگی، طبی و زیبائی بخشی اش ، ستایش شده است.
به تازگی یک مجله تخصصی مربوط به بیماری های پیری، تحقیقی را منتشر کرده که می گوید زردچوبه به مخزنی از خاصیت های مثبت می ماند، به گونه ای که به موجب یک پژوهش تازه مصرف روزانه آن ممکن است حافظه را تقویت کند و از ملال خاطر بکاهد.
ماده اصلی موثر زردچوبه ، «کورکومین» نام دارد که از خانواده «کورکومینوئید» که از قدیم خواص ضد تورمی و آنتی اکسیدان آن شناخته شده است.
متخصصان همچنین می گویند یکی از دلایل احتمالی این که سالخوردگان هند کمتر به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند، مصرف مرتب «کورکومین» در زردچوبه است.
«گری اسمال» از دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس می گوید: «این که کورکومین چگونه اثر می کند، دقیقاً معلوم نیست، اما شاید به دلیل قابلیت کاهش تورم مغز است که علت اصلی آلزایمر و افسردگی محسوب می شود.»
آزمایش های دیگر تاثیر مثبت زردچوبه در کاهش بی خوابی، بهبود سریع تر عفونت های میکروبی، بهبود سریع تر زخم های ناشی از جراحی ها را نیز نشان داده است.
در این تحقیق پنج دلیل آمده که باید هر کسی زردچوبه مصرف کند. این پنج دلیل را در زیر بخوانید: