مجلس ایران کلیات لایحه بودجه سال آینده را رد کرده است.
در جلسه علنی امروز (یکشنبه هشتم بهمن/۲۸ ژانویه) پس از سخنان نمایندگان مخالف و موافق، نماینده دولت و سخنگوی کمیسیون تلفیق رای گیری شد که این لایحه با ۸۳ رای موافق، ۱۲۰ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر رای نیاورد.
بررسی کلیات لایحه بودجه سال آینده امروز صبح در مجلس آغاز شد.
این در حالی بود که کمیسیون تلفیق مجلس با پیشنهاد دولت برای افزایش حاملهای انرژی "به دلیل مسائل و مشکلات اجتماعی" مخالفت کرده بود.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران این لایحه را حدود دو ماه پیش در آذر ماه به مجلس ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در صحن علنی مجلس گفت: "بودجه ۹۷ قرار نیست به همه مشکلات کشور در یک سال پاسخ دهد."
او پیشتر در حاشیه جلسه صبح امروز مجلس در جمع خبرنگاران از حذف بودجه ۵۹ موسسه فرهنگی در سال آینده خبر داده بود.
محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه از حذف بودجه ۵۹ موسسه فرهنگی در سال آینده خبر داده است اعضای کمیسیون تلفیق مجلس از پنجم دی ماه بررسی این لایحه را آغاز کردند و نهایتا کلیات این لایحه در جلسه دهم دی ماه با اکثریت آرا تصویب شد.
غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۷ در جلسهای غیرعلنی گزارشی از این لایحه به نمایندگان مجلس ارائه کرد.
علی اصغر یوسفنژاد، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۷ در اظهاراتی در همین خصوص و در صحن علنی به مصوبه کمیسیون تلفیق برای عدم افزایش قیمت حاملهای انرژی اشاره کرد.
او گفت: "قرار بود دولت درآمدهای ناشی از افزایش قیمت حاملهای انرژی را به اشتغال اختصاص دهد ولی ما به دلیل مسائل و مشکلات اجتماعی صلاح دیدیم که این رقم افزایش پیدا نکند. ولی رقم دیگری را برای دولت تعیین کردیم که از طریق آن ۶۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال در نظر گرفته شد."
آقای یوسفنژاد البته جزئیاتی رقم پیشنهادی برای قیمت سوخت را ارئه نکرده است.
کمیسیون تلفیق با افزایش قیمت سوخت در سال آینده مخالفت کرده است در لایحه بودجه سال ١٣٩٧ دولت قیمت بنزین را لیتری ۱۵۰۰ تومان پیشنهاد کرده که البته در اجرای آن مختار است و زمان مشخصی برای آن در نظر گرفته نشده است.
براساس لایحه پیشنهادی دولت، هدف این بوده که حدود ۳۷ هزار میلیارد تومان از محل حاملهای انرژی درآمد کسب شود.
بسیاری از تحلیلگران اقتصادی نگران بار تورمی افزایش سوخت در سال آینده هستند.
بهروز بنیادی، یکی از نمایندگان منتقد لایحه بودجه سال آینده به "قطع یارانه سی میلیون نفر" اشاره کرده است.
آقای بنیادی گفته: "طبق آمار ۴۰ درصد کشور زیر خط فقر نسبی و ۳۲ درصد زیر خط فقر مطلق هستند که این آمار در مناطق روستایی به ۶۰ درصد می رسد. دولت چگونه می خواهد یارانه ۳۰ میلیون نفر را قطع کند؟ که اگر این کار انجام شود کنترل آسیبهای اجتماعی و تامین امنیت غذایی ناممکن خواهد شد."
براساس پیشنهاد دولت در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ امسال باید حدود ۳۴ میلیون نفر از تعداد مشمولان یارانه نقدی کم شوند.
اظهارات نمایندگان مخالف: