سخنگوی دولت ایران درباره گزارش عدم واریز ۱۱ هزار میلیارد به خزانه: دیوان محاسبات نباید حرف می‌پراند

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت ایران و رئیس سازمان برنامه و بودجه، گزارش دیوان محاسبات درباره واریز نشدن ۱۱ هزار میلیارد تومان درآمد گازی به خزانه را رد کرد و آن را مایه "تشویش اذهان عمومی" خواند و گفت دیوان محاسبات باید قبل از انتشار گزارش دولت را مطلع می‌کرد و "باید از دولت درخواست صورتحساب می‌کرد، نه اینکه حرف می‌پراند."
 
آقای نوبخت در نشستی مطبوعاتی گفته است راه‌های مختلفی برای تهیه گزارش‌های مالی وجود دارد، از جمله روشی که "به عنوان مچ‌گیری و پرونده‌سازی هست".
 
او گفته است که دیوان محاسبات باید در تهیه گزارش حسابرسی سالانه دولت (مصطلح به تفریغ بودجه) لایحه تهیه‌شده از طرف دولت را مبنا قرار می‌داد، اما دیوان در گزارش اخیر خود راسا روی گزارش کار کرده و در نتیجه باعث "تشویش اذهان عمومی" و "استفاده رسانه‌های معاند" شده است.
 
روز چهارشنبه عادل آذر، رئیس دیوان محاسبات ایران، در مجلس از واریز نشدن بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان درآمد گازی به خزانه دولت خبر داد.
 
مطابق قانون اساسی ایران دیوان محاسبات، زیر نظر مجلس، مرجع عالی رسیدگی به حساب‌های مالی دولت و سایر نهادهای حکومتی است.
 
در خلاصه‌ای که از گزارش تفریغ بودجه سال ۹۵ دیوان منتشر شده، علاوه بر ۱۱ هزار و ۴۷۹ میلیارد تومانی که شرکت ملی گاز به خزانه واریز نکرده، شرکت ملی نفت هم متهم شده است که چهار هزار و ۴۷۹ میلیارد تومان از درآمدهایش را به خزانه واریز نکرده است.
 
آقای نوبخت در این باره گفته است: "اینکه مبالغی از وجوه، بدون مصوبه از سوی شرکت ملی نفت ایران برای امر مرتبط با بنزین استفاده شود، با اینکه اذهان عمومی تهییج شود که ۴ هزار و ۴۷۹ میلیارد تومان پول به خزانه نرفت، خیلی متفاوت است."
 
او درباره درآمدهای واریزنشده شرکت گاز هم گفته است خزانه‌داری و شرکت ملی گاز در ده ماهه نخست سال ۱۳۹۵ "ساز و کارهایی" داشتند. او گفته است: "این رقم نیز به حساب خزانه واریز شده است."
 
دیوان محاسبات در گزارش خود همچنین گفته است که دولت مبلغ یک میلیارد و ۱۷۷ میلیون دلار را به صندوق توسعه ملی واریز نکرده است.
 
گزارش دیوان در بخش پایانی خود به مشکلات تدوین بودجه در ایران اشاره می‌کند و می‌گوید بودجه سال ۱۳۹۵ "موارد متعددی از عدم شفافیت" دارد و برخی از عبارات آن "تفسیرپذیر" است.
 
سازمان شفافیت بین‌الملل که سالانه گزارش‌هایی درباره فساد در کشورهای جهان منتشر می‌کند، در آخرین گزارش خود از شاخص فساد، ایران را در جایگاه ۱۳۱ از بین ۱۷۶ کشور بررسی شده قرار داده است.
 
فساد مالی و اداری به مشکلی مزمن در اقتصاد و سیاست ایران بدل شده و عالیترین مقام‌های حکومت و چهره‌هایی از هر دو جناح از طرف مقام‌های رسمی به فساد متهم شده‌اند.
+8
رأی دهید
-23

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Dogisgod - مونرال، کانادا
    آره به فراخور همکاری و هم صنفی باید لگد میپراند نه حرف.
    3
    19
    شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    چرا در چهره آنان یک اثری از شادی و امید و رحم پروردگار نمیبینی!
    1
    15
    شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
    بقول معروف شتر دزدى که دولا دولا نمیشه ! گذشته از این ، اونقدر فساد و دزدى در حکومت فراگیر و علنى و عادى شده که این مردیکه براى چى ، سوخته کنى میکنه و رفته واسه زیر آبى! . پفیوز خان ، بزرگترین و فاجعه آمیزترین تشویش اذهان عمومى وجود حکومت تا ریشه در فساد و جنایتکار شیعه اسلامیست که تو هم جزئى از اون هستى !
    1
    20
    شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    karkas - اصفهان، ایران
    این طور که بوش میاد باید بریم از محموت حلالیت بطلبیم، یا محموت ادرکنی
    1
    9
    شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    سلطنت طلب - ژوهانسبورگ، افریقای جنوبی
    اخ چه ژست معصومی هم گرفته . واقعاً فکر میکنی ما شماها رو باور میکنیم؟؟
    0
    7
    شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.