مجلس پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان‌یافته را تصویب کرد؛ پایان حمایت از حزب الله؟

صدای آمریکا : نمایندگان مجلس شورای اسلامی رای به پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی دادند. کنوانسیونی که حمایت از گروه های تروریستی را منع می کند و جمهوری اسلامی ایران در سالهای گذشته بارها مورد انتقاد آمریکا و غرب به خاطر حمایت از گروههای تروریستی همچون حزب الله لبنان بوده است.
 
خبرگزاری‌های داخلی ایران گزارش دادند که نمایندگان روز چهارشنبه ۴ بهمن با اکثریت آرا به لایحه‌ای رای دادند که به دولت اجازه می داد با چند شرط به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته پیوندد.
گره حزب الله
 ایران که حامی اصلی حزب الله لبنان و یکی از حامیان حماس است، از سوی آمریکا و برخی از کشورهای منطقه متهم به تغذیه مالی گروه‌های تروریستی است. عضویت نداشتن در این کنوانسیون‌های بین‌المللی این کشور را بیشتر در مورد اتهام حمایت از تروریسم و پولشویی قرار می‌دهد.
 
پرزیدنت ترامپ و مایک پنس بارها جمهوری اسلامی ایران را بزرگترین دولت حامی تروریسم نامیده اند.
 
وزارت خارجه ایالات متحده تابستان گذشته در گزارشی اعلام کرد که حمایت از تروریسم توسط ایران در جهان کاسته نشده و از طریق نیروی قدس سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات و همچنین حزب الله لبنان ادامه دارد.
 
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، نیز حدود ۱۰ روز پیش در بیانیه‌ای که کاخ سفید منتشر کرد حکومت جمهوری اسلامی را بزرگترین حامی ترور خواند و گفت: «این رژیم، حزب الله لبنان، حماس و تروریست‌های بسیار دیگری را قادر به ایجاد هرج و مرد و کشتن افراد بی گناه ساخته است. این رژیم برای بیش از صد هزار پیکارجو تامین مالی، تسلیحات و آموزش فراهم کرده است تا تخریب و نابودی را به منطقه خاورمیانه تعمیم بدهند.»
 
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز پیشتر ایران را به نقض قطعنامه‌های شورای امنیت و حمایت از گروه‌هایی چون حوثی‌های یمن و حزب الله لبنان متهم کرد.
 
نیاز جمهوری اسلامی برای گشایش بانکی
 
به نظر می رسد نیاز جمهوری اسلامی ایران برای گشایش مالی و بانک، موجب تصویب این پیوستن شده است. ایران در هفته های اخیر با اعتراضاتی روبرو بود که مردم معترض مشکلات اقتصادی را بهانه کردند و بعد شعارهایی علیه حکومت دادند.
 
پوستن به کنفوانسیون‌‌های بین‌المللی برای مبارزه با تروریسم و جرایم سازمان یافته یکی از اقداماتی است که دولت ایران باید به منظور گشایش راه همکاری بانکی با دیگر کشورها، انجام دهد.
 
در سالهای اخیر ایران همچنین تلاش کرد تا همکاری خود با گروه ویژه اقدام مالی در مبارزه با پولشویی و حمایت از تروریسم را آغاز کند. در پی این همکاری، این گروه بین‌المللی اعلام کرد که ایران را به طور موقت از فهرست سیاه خود خارج کرده و فرصت می دهد تا سازمان‌های مالی اعتباری خود را ساماندهی کند.
 
پیشتر علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد ایران در دوره پیش ریاست جمهوری روحانی اعلام کرده بود که بدون همکاری با گروه ویژه اقدام مالی، با وجود رفع تحریم‌های اتمی، باز هم امکان تبادلات بانکی بین‌المللی برای ایران به وجود نمی‌آمد.
 
دولت آمریکا بارها به مقام های ایران هشدار داده که به جای پرداختن به مردم خود، بودجه کشور را صرف گروه های تروریستی مثل حزب الله لبنان می کند.
+69
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان

    آفرین ترامپ و اسراییل
    14
    48
    ‌پنجشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    karkas - اصفهان، ایران

    بعضی موقع ها این چیزای که تو مجلس اتفاق می افته، آدم فکر می کنه کار کاربرای سایت ایرانیان یوگی بوده!!! ماشااله از هر دو‌ طرف کلی اساتید و نابغه علم سیاست به چشم می خوره، حداقل نصفشون در حال ضربه زدن به ایران هستند( چون فقط با آخوند بد هستند)
    38
    8
    ‌پنجشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    جمهوری سکوت - فرانکفورت، آلمان

    ایران عضو کنوانسونهای منع اعدام کودکان ، منع شکنجه ، منع خشونت علیه زنان و هزاران کوفت و مرگ دیگر است. اتفاق خاصی افتاده تا حالا
    1
    32
    ‌پنجشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    romano - تهران، ایران
    والا من خودم اعتقاد دارم هرکی تفنگ به دسته تروریسته از جمله حزب الله ولی سوال اینه چرا حزب الله توس پارلمان لبنان قانونا نیروی مسلح شناخته میشه؟ دوم اینکه حزب الله اگر تروریسته چرا تنها توسط 5 کشور تروریست شناخته میشه؟ فرق اتحاد حزب الله و ایران که تروریست حساب میشن با داعش و عربستان و اسراییل که متحد هستن چیه؟ آمریکا معیار تروریست را چه میداند و چگونه تعریف میکند؟ چطور در قانون اساسی آمریکا حمل اسلحه برای حفظ دموکراسی در مقابل سیاستمداران داخلی توسط مردم عادی محفوظ است اما برای مردم یک کشور دیگر که جمعیت 6 میلیونی دارند و دشمنانی با بمب اتم و گروهکهای تروریستی مخالف خارجی دارند یک جرم تروریستی محسوب میشود. سخن طولانیست وقت کوتاه به اعتقاد من حزب الله یک سازمان تروریستی است ولی دشمنان و حامیانشان هم مادر تروریست و ترویست پروری هستند حزب الله این وسط یک نقطه کوچک از کتاب بزرگ تروریست دولتی است.
    6
    12
    ‌پنجشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن

    پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته !! سرتاپاى حکومت ، گوشه به گوشه اش در گیر فسادیست که نتیجه ، همون جرائم سازمان یافته است !! خوب حالا این وسط خودشون با خودشون چطور میخوان مبارزه کنند!!؟ بطور مثال قوه قضائیه و مدیریتش غرق در منجلاب فساده ، که در اصل همون جرائم سازمان یافته است ! به گفته خودشون این منجلاب فساد که ، خط قرمز رژیمه ! حالا شما پیدا کنید مبارزه را !!
    0
    20
    ‌پنجشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    Pezhman - وین، اتریش

    جمهوری سکوت حرف خوبی زد. تظاهر به رعایت حقوق بشر از همان اول که فریب خمینی و وعده های آزادی احزابش را خوردیم وجود داشت. وعده وعده وعده. اما عمل به این وعده ها مثل مجانی شدن آب و برق و سایر وعده ها، سرابی بیش نیست
    0
    25
    ‌پنجشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.