پیشنهاد همکاری آمریکا برای رفع نگرانی ترکیه در شمال سوریه

دو طرف برای چند روز مشغول تبادل آتش بوده اند رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا می گوید که واشنگتن مایل است برای برطرف کردن نگرانی های "مشروع" امنیتی ترکیه در شمال سوریه با این کشور همکاری کند.
 
او پس از ورود نیروهای ارتش ترکیه به شمال سوریه برای مقابله با شبه نظامیان موسوم به "یگان های مدافع خلق" در پایان هفته اظهار نظر می کرد.
 
ترکیه این گروه را "تروریست" می خواند اما شبه نظامیان کرد نقشی اساسی در ائتلاف تحت رهبری آمریکا برای مقابله با گروه "دولت اسلامی" (داعش) داشته اند.
 
آنکارا گفت اگر آمریکا می خواهد در این زمینه همکاری کند باید از حمایت از "یگان های مدافع خلق" دست بکشد.
 
یک سخنگوی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به بی بی سی گفته است که جنگجویان کرد از سلاح هایی که آمریکا در اختیار آنها قرار داده علیه نیروهای ترکیه استفاده می کنند تا آنها را از منطقه عفرین عقب برانند.
 
گفته می شود با ادامه عملیات ارتش ترکیه در شمال سوریه، هزاران غیرنظامی برای گریز از ناحیه تلاش می کنند.
 
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه مشغول دیدار برای بحث درباره عملیات ترکیه و همچنین نیازهای وسیع تر غیرنظامیان سوریه بوده است.
 
ترکیه می گوید نیروهایش بخش هایی را از کنترل شبه نظامیان کرد خارج کرده اند.
 
مقام های ترکیه بارها تاکید کرده‌اند که یگان های مدافع خلق با نیروهای پ‌ک‌ک که ترکیه آن را گروهی تروریستی می‌داند، متحد هستند.
 
ابراهیم کالین سخنگوی آقای اردوغان گفت: "ما نمی توانیم تحمل کنیم که پ ک ک نوعی ساختار دولتی در طول مرز ما در سوریه ایجاد کند."
 
اما یگان های مدافع خلق هرگونه ارتباط مستقیم با پ ک ک را رد می کند.
تظاهرات کردهای سوریه و نیروهای یگان های مدافع خلق علیه عملیات ترکیه آقای تیلرسون روز دوشنبه در لندن گفت که آمریکا "نگرانی های مشروع" امنیتی ترکیه و حق این کشور برای دفاع از خود در مقابل عناصر تروریستی را درک می کند. او خواستار خویشتن داری "هر دو طرف" شد.
 
او گفت آمریکا برای ایجاد ثبات پیشنهادهایی به ترکیه و سایرین ارائه کرده است.
 
بکیر بوزداغ معاون نخست وزیر ترکیه از همکاری با آمریکا استقبال کرد اما گفت که این کشور ابتدا باید "از مسلح کردن گروه های تروریستی دست بردارد و سلاح هایی را که توزیع کرده جمع آوری کند."
 
گزارش ها حاکیست که آمریکا مشغول بحث با ترکیه و سایرین درباره امکان ایجاد یک "ناحیه امن" در شمال غربی سوریه است.
 
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه پیشتر قول داد مشکل عفرین را حل کند.
 
او در یک پخش زنده تلویزیونی گفت: "ما قدمی به عقب برنمی داریم. ما در این باره با دوستان روس خود صحبت کرده ایم و به توافقی رسیده ایم."
درگیری در منطقه
بنابه گزارش ها شماری از روستاهای عفرین روز دوشنبه تحت تسخیر نیروهای ترکیه درآمد.
 
اما گروه دیدبان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا قرار دارد گفت که یگان های مدافع خلق در درگیری های سنگین نیروهای ترک را از دو روستا که موقتا گرفته بودند عقب رانده اند.
 
ترکیه عملیات موسوم به "شاخه زیتون" را با کمک نیروهای "ارتش آزاد سوریه" (اف اس ای) انجام داد. بن علی ییلدیریم نخست وزیر ترکیه گفت که هدف از این عملیات ایجاد یک "ناحیه امن" به عمق ۳۰ کیلومتر در داخل سوریه است.
 
تصور می شود اعلامیه مقام های آمریکا دایر بر تلاش برای کمک به ایجاد یک "نیروی امنیت مرزی" با کمک "ائتلاف نیروهای دمکراتیک سوریه" که عمدتا متشکل از یگان های مدافع خلق است از علل عملیات ترکیه است.
 
دیدبان حقوق بشر سوریه روز دوشنبه گفت که ۵۴ جنگجو از روز شنبه کشته شده اند که شامل ۲۶ جنگجوی کرد و ۱۹ شورشی حامی ترکیه می شود.
 
به گفته این گروه ۲۴ غیرنظامی هم کشته شدند که ۲۲ مورد آنها در حمله هوایی و توپخانه ای ارتش ترکیه جان باختند و دو نفر هم در آتش نیروهای کرد کشته شدند.
+8
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    karkas - اصفهان، ایران
    هی می گویند جمهوری اسلامی در حال ایجاد تفرقه و شکاف بین اقوام هست! جلل خالق اگه این طور باشه این آمریکا و اعزراییل(به اشتباه اسراییل) و عرعرستان، که یه صور به جمهوری اسـ... زدند
    10
    9
    ‌سه شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.