«جهانگیر آموزگار» اقتصاددان و عضو سابق هئیت اجرایی صندوق بین‌المللی پول درگذشت

نقاشی از آقای آموزگار که هفته نامه «تجارت» بعد از انتشار مقاله ای از او در نقد اقتصادی دولت احمدی نژاد کشید. جهانگیر آموزگار اقتصاددان ایرانی که سالها در مقام یکی از اعضای ارشد صندوق بین المللی پول فعال بود، روز چهارشنبه دیروز در ۹۸ سالگی در واشنگتن درگذشت. آقای آموزگار علاوه بر کمک به اقتصاد ایران، در پیشبرد و توسعه اقتصادی بسیاری از کشورهای درحال توسعه نقشی فعال و موثر داشت.
 
«جهانگیر آموزگار» فرزند «حبیب الله آموزگار» از قضات وزارت عدلیه ایران در دوران رضا شاه و برادر بزرگتر «جمشید آموزگار» نخست وزیر پیش از انقلاب (۱۳۵۶ تا ۱۳۵۷) بود که پیشبرد مهم ترین هدف اوپک برای قیمت گذاری نفت و تلاش برای ایجاد فضای باز سیاسی در ایران پیش از انقلاب اسلامی را در مقام نخست وزیری کارنامه خود داشت.
 
وجه مشخصه و مشترک هر دو برادر در امور اقتصادی بود اما جهانگیر بیشتر دوران زندگی خود را در واشنگتن برای همکاری با کارشناسان امور مالی در صندوق بین المللی پول و بانک جهانی صرف کرد و به همان اندازه در صحنه بین المللی شناخته می شد که برادرش جمشید در صحنه سیاسی و اقتصادی ایران.
 
جهانگیر آموزگار وهمسرش النور، هفت سال پیش، صندوق هنر معاصر در نگارخانه هنر فریر در موسسه «اسمیتسونین» واشنگتن را دائر کردند. اسمیتسونین بزرگ‌ترین موزه علمی-فرهنگی و تحقیقاتی جهان است که از نظر حیطه کاری و نوع برنامه‌ها و فعالیت‌هایش، شبیه به سازمان میراث فرهنگی ایران است.
 
شهبانو فرح پهلوی در پیام تسلیتی که در وب سایت خود خطاب به کورس آموزگار یکی دیگر از برادران جهانگیر و جمشید آموزگار منتشر کرد، از جهانگیر آموزگار به عنوان مردی ایران دوست ، دانشمند، وخدمتگزاری صدیق به ایران نام برد و نوشت وی از نسلی بود که به همت آن نسل اقتصاد ایران رونق و شکوفائی درخور ملاحظه ای یافت.
 
کورس آموزگارنیز در دوران پیش از انقلاب عهده دار مقامات ارشدی بود که وزارت آبادانی و مسکن از جمله آنهاست.
+58
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک
    البته خانم فرح دیبا لطف کرده و با بزرگواری ازایشان یاد کردند. جمشید که نخست وزیری بود که شرایط بحرانی ایران را بحرانیتر کرد. جهانگیر هم که در صندوق بین المللی پول فعالیت میکرد. صندوق بین المللی پول از بزرگترین دزدخانه ها و سازمانهای ویرانگر اقتصادی در دنیاست. اینها یونان را به خاک سیاه نشاندند و در همه جا بحران پولی ایجاد میکنند.
    22
    22
    جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان

    فقط یک نگاه به اسامی این افراد ایراندوست بیافکنید؟! کورس، جهانگیر و جمشید! پاینده باد ایران، ما بیشماریم!
    9
    32
    جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    یادش بخیر و روحش شاد باد ! ما هم به نوبه خود به خانواده اقای اموزگار و به تک تک ایرانیهای در تبعید و ایرانیهای ازادی خواه داخل ایران تسلیت عرض می نمایم !
    5
    11
    جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    ایران عقب نگهداشته شده در طی قرن های متمادی توسط همین افراد و خانواده وطن پرست بود که ما داعیه رسیدن به تمدن بزرگ را داشتیم. حیف که جهانخواران بی منصب مانع همه گونه حرکت های سازنده کشورمان شدند.و ایران ما که بمثابه یک کودک نو پا در حال رشد و ترقی بود با ایجاد فتنه ماجرا هائی را بوجود اوردند که همه ما شاهد ان هستیم
    4
    13
    جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    تو خوبی بابا . بلژیک . دوست نازنین .من عادت ندارم به کامنت های دیگران ایراد بگیرم زیرا معتقدم کامنت هر کس بیانگر طرز تفکر وی میباشد. اما بر حسب شناختی که از شما در همین سایت پیدا کردم لازم دیدم پاره ای از مسائل را با هم مذاکره نمائیم . از جمله همین خانواده اقای اموزگار. دوست عزیز خوب دقت کنید یک جکومت یا یک سیستم بتنهائی اداره نمیشود و افراد در سمت ها و پست های مختلف بر حسب وظیفه ای که بانها محول میشود برای پیشبرد کشور قدم بر میدارند.خانواده اقای اموزگار از زمان مرحوم رضا شاه باین کشور خدمت میکردند و خدمات این خانواده مطلبی نیست که بتوان در یک کامنت بیان نمود . خلاصه کنم این مسائل و مواردی که شما در رابطه با اقای اموزگار گفتید تماما تراوشات مغز علیل و معیوب افرادی مانند مسعود بهنود .علیرضا نوریزاده و هوشنگ اسدی و هحمد هاتفی مدیر بعد از انقلاب روزنامه کیهان و سایر همپالگی های اینها بود و این افراد دشمنان قسم خورده کشور مان بوده و تمام هم و غم اینها معیوب کردن چهره افراد خدمتگزار ایران است. یادتان نرود یک فرد انهم در رده بالای مسئولیت کشوری نمیتواند انقدر خبیث و خیانت کار باشد که افراد
    3
    8
    جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    معمولی اجتماع از ان مطلع شوند . جز انکه طوطیان ابله و قسم خورده برای ضربه زدن باب و خاک و کشور دست بدست هم بدهند.که البته این افراد که نامش برده شد دست در دست هم دادند و ذهن جامعه را نسبت بخدمات این افراد الوده نمودند. البته انسانهای صاحب درک هیچگاه به هذیان گوئی های این افراد توجه نداشته و خود شخصا مسائل را از زوایای مختلف بررسی و اظهار نظر میکنند. موفق باشید
    2
    7
    جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک
    [::واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان: زنده باد. جدی نیستیم دوست عزیز. میل و اشتهای عجیبی به حرفهای کلیشه ایی بیسروته و شعار داریم. این مطلب بطور جدی یک ضایعه مغزی و احساساتی محسوب میشه. جدیت نداریم. باعث تاسفه. ولی همینه. تا عوض نشیم امیدی به بیشمار بودن ما نیست.
    1
    9
    جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک
    [::واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان: دوست ارجمند. با درود و دوستی. عرض کنم بنده نگاه هیچ احدی را در زندگی نوشته و تکرار نمیکنم. اگر چنین کاری بکنم، با ذکر نام چنین کاری خواهم کرد. بنده از تکرار تنفر دارم و تکرار را ویرانگر میدانم. از میان افرادی که نام بردید، محمد هاتفی را اصلا نمیشناسم. اما از مسعود بهنود، نوری زاده و هوشنگ اسدی تاکنون یک کلمه درباره آموزگارها نه خوانده و نه شنیده ام. ایدئولوژیک هم نیستم تا در مورد ایشان موضعگیری کنم. از خراب کردن نوری زاده هم هیچکس به اندازه خود جمهوری اسلامی و حسین شریعتمداری سود نبرد. نوری زاده اولین شکنکده خط قرمزها و افشاگر بی محابای دزدیهایی بود که سالها بعد توسط امثال اکبر گنجی گوشه ایی از آنها در روزنامه خرداد تکرار شد. القصه: نگاه من به آموزگارها ریشه در نگاه خود بنده دارد. شما در اروپا هستید، مجرب و اهل تفحص هستید، صندوق پول را حتما میشناسید. دستکاریهای اقتصادیشان و زد و بندهایشان را با دولتها حتما میدانید. اشاره بنده به چنین مطلبی بود که اصلا گمان نمیرود نوری زاده یا بهنود یا اسدی در اینباره حرفی زده باشند. زده اند؟ آنها همه..
    0
    2
    جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک
    ...آنها همه در بهمن ۵۷ مومیایی شده و یا یخ زده اند. انچه که در مورد جمشید آموزگار در مقام نخست وزیری نوشتم، حاصل نگاه من به تاریخ و روند انقلاب ایران در سالهای پس از انقلاب بوده. چرا که در زمان صدارت آموزگار بنده کودکی هفت هشت ساله بودم. هر چند هیچ اهمیتی ندارد و مطلب زنده نیست، اما معتقدم جمشید آموزگار که اقتصاد دان بود، به کار نخست وزیری و صدارت در آن دوران بحرانی نمیامد. اصراری هم بر مطلب ندارم. نظر و نگاه ساده ایی بود. شما میتوانید مخالف آنرا بگویید.اما به صرف زنده نبودن مطلب، بنده با تواضع و احترام از موضع خودم عقب نشینی میکنم. به همین سادگی. با مهر و احترام.
    1
    2
    جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    تو خوبی بابا . بلژیک. نوشتار سرکار حاکی از روح بزرگ شماست و من خوشحالم که با انسان صاحب درک مشغول صحبت هستم . اولا با معذرت نام اقای هاتفی رحمان هاتفی بوده که من اشتباه محمد نوشتم . ضمنا ایشان بعد از انقلاب سر دبیر روزنامه کیهان و بدلیل چاپ مخفیانه روزنامه مردم توسط این سیستم تیر باران شد. همین فرد خود مسائلی دارد که مثنوی صد من کاغذ شود.مطالبی را که گفتم توسط اقایان گفته میشود تماما بر اساس مثال است یعنی وقتی باید یک سیستم و کارگزاران ان را بدنام کنند از وجود افرادی مثل همین نوریزاده و هاتفی و دیگران بهره میگیرند. منظورم این است که این افراد در مسموم کردن جو اجتماع و بد نام نمودن افراد خوشنام نقش های اساسی داشتند و اینها تنها یک عده معدود بودند و مثل اینها صد ها نفر دیگر در احتماع هستند.همین اقای نوری زاده از جمله ادم هائی بود که در هنگام انقلاب نقش اساسی در اعتصاب رزنامه نگاران داشت و هر کس که قبول نمیکرد با هزاران وصله از معرکه بیرون میکردند. یا همین اقای نوری زاده کسی بود که پس از انقلاب همراه با احمد خمینی بزندان قصر رفت و در بند هویدا که رسید این مرد بزرگ وتحصیلکرده
    0
    3
    شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۴:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    که بر اساس طینت و طبیعت خود جلوی پای اینها بلند شد و این مردک لگد مجکمی بر سینه هویدا کوبید که ان انسان بزرگ نقش زمین شد.اگر قرار باشد همه مسائل را بگویم روزها طول میکشد. اگر شما می بینید این فرد امروز بر علیه اخوند ها حرف میزند دلیلش ان است که این زمانی بیضه مال همین اخوند ها بود و بدلیل پر رو بودن و رنگ عوض کردن و سایر ایرادات این را از خودشان راندند. این خودش اخوند زاده است .پدرش محضر دار است و با این اخوند ها حشر و نشر دارد. خود این بچه پر رو روی زانوی اخوند ها بزرگ شده. اگر می بینی بر علیه اخوند ها مطلبی میگیوید همه بر اساس ان طبیعت نوکر صفتی این فرد است که با اعراب دارد. بگذریم. خلاصه کنم بحث ما خانواده اقایان اموزگار بود. در سیستم اداری یک کشور اگر یک خانواده ای چند نسل همراه با هم در اداره یک کشور کوشیدند. مسلم بدان که اینها نسبت بان کشور احساس دین و وظیفه می کنند. شما کمتر خانواده ای را می بینید که از زمان رضا شاه یا تشکیل سلسله پهلوی در خدمت کشور بوده باشند و تا پایان هم انجام وظیفه کنند. پس باید بگوئیم اینها خدمتگزاران واقعی کشور ما هستند و ما باید باینها احترام
    0
    2
    شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۴:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    بگذاریم . البته این طرز تفکر من است و قرار نیست شما هم نسبت بانها احترام بگذارید. شما مختارید هر گونه که دلتان بخواهد فکر و زندگی کنید .اما حرف های رایج در احتماع و حقایق مسلم دو مطلب جداگانه هستند و ما حقایق مسلم را از عملکرد مردم در اجتماع در میابیم. خلاصه کنم تنها کسی که بین همه این افراد روزنامه نگار و برنامه ساز بصورت یک فرد منطقی دیدم فقط اقای میبدی بوده و هست که هیچوقت خود و شخصیت اجتماعی خویش را با پول و مقام عوض نکرد. البته بحث اقای اموزگار با اقای میبدی جدا است ولی میخواهم بگویم ارزش انسانها به ان تفکر بدون تعصب انها ست . چون تعصب عامل فقز بدبختی و بیچارگی است.موفق باشید
    0
    2
    شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۵:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک
    [::واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان: شما لطف دارید. با سپاس از توجه شما. بنده این پاسخ را فقط بجهت آن مینویسم که عرض کنم اطلاعات شما در مورد علیرضا نوری زاده فقط تکرار حرفهای دیگران است. با اینکه در مورد بهنود و اسدی هم حرف دارم، اما علیرضا را از نزدیک میشناسم و آنچه را که میگوئید بسیار ناحق به ایشان نسبت میدهید چرا که فقط و فقط شنیده اید. اینطور نیست؟ همه حرفهایی را که به نوری زاده نسبت داده اید حسین شریعتمداری شایعه کرد. پدر علیرضا همواره کت شلوار و کروات میپوشید و سر در آرمانهای جبهه ملی و مصدقیها داشت. حتی یکبار که در سفر به نجف زمانی که علیرضای جوان دست خمینی را میبوسد، با شماتت جدی پدر روبرو میشود. در مورد هویدا نوری زاده بسیار به هویدا ارادت داشت و مرتبا به بازرگان تاکید میکرد که باید جلوی اعدام هویدا را گرفت. نوری زاده عربی بلد بود. چرا که در لبنان و در کنار خانواده موسی صدر به دانشگاه رفته بود. کتاب اشعار احمد درویش فلسطینی را ترجمه کرده بود و عاشق شاپور بختیار بود. برای علیرضا ریسدن بختیار به صدارت پایان انقلاب بود. اما تحولات جور دیگری رقم خورد و همه اینها...
    0
    2
    شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک
    ...در توهم و باورهای خویش فرو ریختند و منجمد شدند. بنده به هیچیک از افراد سیاسی آن نسل و این نسل باوری ندارم. اما نباید ناحق گفت. باید انصاف داشته باشیم و حتی بتوانیم بسادگی ببخشیم. اما نباید حماقت را تداوم بخشیده و تکرار کنیم. با مهر و شفقت و سپاش مجدد.
    0
    2
    شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    تو خوبی بابا. بلژیک. قبول دارم که اطلاعات من در رابطه با نوری زاده ناقص است وبسیاری از حرفها همان مسائل و مطالبی است که در اجتماع شایع میباشد. زیرا من با ایشان هیچگونه حشر و نشری نداشته وندارم و البته مسائلی را هم که شنیده ام از انسانهای کوچه و بازار ومعمولی جامعه نیست .اما با تمام توصیف باید قبول کنم که در رابطه با انسانها همیشه شایعاتی مطرح میکنند که صحت و سقم انرا فقط مرور زمان ثابت میکند وبهمین دلیل میگویند زمان بهترین قاضی است.البته نتیجه میگیریم افراد شخصا پاسخگوی رفتار خود در اجتماع میباشند و اجتماع هم تنها محکمه ای است نیاز بقاضی ندارد.من بدلیل حرمتی که بخاطر تفکرات تان برای شما قائل هستم مطالب سرکار هم یکی از مواردی است که امروز اموختم ارزوی سلامتی برای شما دارم
    0
    0
    شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.