نیروهای ترکیه در نزدیکی مرز سوریه حضور دارند سوریه به ترکیه در مورد حمله احتمالی به منطقه در اختیار کردها در شمال این کشور هشدار داده است.
فیصل مقداد، معاون وزیر امور خارجه سوریه گفته است نیروهای سوری آمادهاند تا هواپیماهای ترکیه را که ممکن است وارد حریم هوایی این کشور شوند، نابود کنند.
نیروهای ترکیه در نزدیکی مرز سوریه حضور دارند و برخی از احتمال ورود آنها منطقه عفرین خبر دادهاند. این منطقه در اختیار نیروهای کرد سوریه است. ترکیه از پاسخ آمریکا راضی نیست ترکیه گفته است که از توضیح ایالات متحده در مورد ایجاد یک نیروی نظامی در نزدیکی مرزهای جنوبی آن کشور قانع نشده است.
روز پنجشنبه، ٢٨ دی (١٨ ژانویه)، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، گفت که برنامه آمریکا برای ایجاد یک نیروی نظامی از شبهنظامیان کرد و استقرار آن در مرز ترکیه و سوریه را قابل قبول نمی داند و "بی اعتمادی" به اهداف ایالات متحده از میان نرفته است. تغییر وضعیت نیروهای درگیر در سوریه در سه سال اخیر ترکیه متحد آمریکا در سازمان پیمان اتلانتیک شمالی - ناتو - است اما برنامه اعلام شده ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا برای ایجاد و تجهیز یک نیروی مرزی ٣٠ هزار نفری و استقرار آن در مرز سوریه با واکنش تند مقامات ترکیه مواجه شده است. هدف از تشکیل این نیرو مقابله با اسلامگرایان تندرو و جلوگیری از قدرت گرفتن حکومت بشار اسد در سوریه عنوان شده است.
اعضای این نیرو شامل شبه نظامیان یگان های مدافع خلق است که دولت ترکیه آن را با حزب کارگران کرد - پکک - مرتبط می داند. دولت ترکیه، پکک را یک سازمان تروریستی می داند که حدود سه دهه است که در مناطق کردنشین جنوب شرق ترکیه فعالیت مسلحانه داشته است.
روز گذشته، رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، گفت که در مورد تشکیل این نیرو با وزیر خارجه ترکیه گفتگو کرده و به او اطمینان داده است که اطلاعات مربوط به این موضوع به شکلی اشتباه به اطلاع مقامات ترکیه رسیده است.
در واکنش به این سخنان، آقای چاووش اوغلو گفته است که "در ملاقات با وزیران خارجه و دفاع آمریکا، ما ناخرسندی خود را به اطلاع آنان رساندیم اما بیانیههای ایالات متحده ما را به طور کامل قانع نکرده است." وی افزود: "بی اعتمادی ما نسبت به ایالات متحده برجاست و ما باید شاهد اقدامات ملموسی از سوی آمریکاییان باشیم."
وزیر خارجه ترکیه هشدار قبلی رئیس جمهوری کشورش را تکرار کرد که در صورت استقرار یگانهای مدافع خلق در نزدیکی مرز این کشور، با آنها برخورد نظامی خواهد شد.
در جریان جنگ سوریه، ترکیه و ایالات متحده در غالب موارد سیاستی همسو را دنبال کرده و حامی شورشیان مخالف حکومت بشار اسد بودهاند. دو کشور همچنین در مقابله با گروه دولت اسلامی - داعش - همکاری کردهاند.
با اینهمه، تصمیم ایالات متحده به حمایت از نیروهای کرد در جنگ علیه داعش با ابراز ناخرسندی و خشم دولت ترکیه مواجه شده است.
+51
رأی دهید
-29
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۲
Iranemaa - قم، ایران
امیدوارم شما مسلمانان عقب مانده بزنید همدیگر را نابود کنید
30
42
پنجشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۵
karkas - اصفهان، ایران
ای کسانی که می گویید ایران در کشور همسایه اش که با درخواست قانونی دولت کشور میزبان به آنجا رفته! می گویید چرا!؟ خوب بنگرید: آمریکا از اون طرف دنیا در حال آموزش و تشکیل گروه ۳۰ هزار نفری هست بدون درخواست و. دفعه بعد خواستی ایران ستیزی بکنی .. تف
31
40
پنجشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۰
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
برای اولین بار میگم اسد زنده باشی و هر کس در سوریه که تویله را به این یابوی ترک اردو گاو نشون بده دستس درد نکنه،مردک داعشی پست،سوریه را به نابودی کشید،فکر میکرد اگر یک قصر برای خودش درست کنه و یک تعداد بوزینه پشمالی با لباس مغولها دور خویدش جمع کنه امپراتوری عثمانی را درست کرده.حالا اگر نوبتی باشه نوبت توی داعشیست اردو گاو قصاص پس بدی
2
16
پنجشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::karkas - اصفهان، ایران::]. فقط تو همین کار بلدین ادای أمریکا رو در بیارین؟؟
7
6
پنجشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۱
تورکم - اردبیل، ایران
یاشاسین تورکیه
1
1
جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.