صالحی امیری: ریاست کمیته ملی المپیک شغل محسوب نمی‌شود

رضا صالحی امیری رییس جدید کمیته ملی المپیک ایران می‌گوید، ریاست این کمیته، افتخاری است و شغل محسوب نمی‌شود.
 
رضا صالحی امیری در متنی که به خبرگزاری ایسنا چهارشنبه ۲۷ دی داده، تاکید کرده است،«از ایجاد فضای نقد در کشور که از ابتدا شعار و وعده ما به مردم بود و کماکان نیز به آن عهد وفاداریم، تشکر می‌کنم.»
 
او با این حال در نامه‌اش هیچ یک از انتقادات را نپذیرفته و درباره برنامه‌هایش توضیحی نداده است.
 
مسئله تخصص یا دست‌کم شناخت حداقلی از حوزه ورزش از جمله انتقاداتی بوده که در خصوص صالحی امیری مطرح شده اما وزیر پیشین ارشاد، به این ابهامات هم پاسخ نداده است.
 
صالحی امیری نوشته: «بر اساس اساسنامه، ریاست کمیته المپیک در ایران شغل محسوب نمی‌شود و مانند بیش از ۱۸۰ کشور جهان یک جایگاه سیاسی بوده و هست.»
 
این در حالی است که مطابق قوانین IOC هرگونه دخالت سیاسی در امور مربوط به کمیته المپیک، نقص مقررات و برخلاف منشور المپیک است و تعلیق کمیته‌های المپیک کویت و هندوستان نیز با استناد به همین قانون صورت پذیرفت.
 
کشورهایی نظیر اکوادور و پاکستان به همین خاطر با اخطار جدی کمیته بین‌المللی المپیک مواجه بوده‌اند.
 
مهرماه پارسال IOC در نامه‌هایی جداگانه، از فدراسیون‌های دوومیدانی، کشتی، بسکتبال، والیبال و تیراندازی جمهوری اسلامی ایران، پرسید:آیا دولت شما در امور فدراسیون‌ها و عزل و نصب‌های ورزشی دخالت می‌کند؟
 
صالحی امیری در توجیه مسئولیت‌های متعدد خود گفته: «آقایان محلوجی، کلانتری و هاشمی‌طبا همزمان با تصدی وزارتخانه و سازمان، ریاست کمیته المپیک را نیز بر عهده داشتند.»
 
مثال‌های صالحی امیری مربوط به دو و سه دهه پیش است و قیاس دقیقی برای اوضاع امروز ورزش جهان با مقررات کنونی نیست.
 
کمیته ملی المپیک ایران بر اساس ماده واحده مصوب ۱۳۷۳ مجلس شورای اسلامی، سازمانی است مستقل، غیرانتفاعی و دارای استقلال مالی که در شمار موسسات عمومی غیر دولتی محسوب می‌شود.
 
ایران در دهه شصت که صالحی امیری با سال ۱۳۹۶ مقایسه می‌کند،فقط در چهار رشته به المپیک ۱۹۸۸ سئول رفت. در حالی که برای المپیک ریو،در ۱۵ رشته حضور داشت.
 
ضمناً در گذشته مسابقات گزینشی برای رشته‌های انفرادی وجود نداشت اما در حال حاضر، ورزشکاران باید با کسب سهمیه به المپیک بروند.
 
تعداد کمتر از ۱۰۰ ورزشکار ایرانی در بازیهای آسیایی سئول به حدود سیصد ورزشکار در بازیهای آسیایی اینچئون افزایش یافت.
 
تعداد اردوهای داخلی و خارجی، تعداد اعزام‌ها و تعداد مسابقات برای ورزشکاران ایرانی را نمی‌توان با آن دوره‌ها قیاس کرد.
 
صالحی امیری از مسئولیت خود در شهرداری کناره‌گیری نکرده اما در نامه‌اش نوشته: اصراری بر ماندن در پست معاونت اجتماعی و فرهنگی ندارم و حاضرم به احترام افکارعمومی داوطلبانه و این پست را واگذار نمایم.
+4
رأی دهید
-9

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.