درمان‌های خانگی مقابله با حساسیت به مواد غذایی

حساسیت به مواد غذایی، رایج‌ترین مشکلات سلامتی است که اکثر مردم به آن دچار هستند. برخی از حساسیت‌ها بین میلیون‌ها نفر مشترک است و البته برخی دیگر بسیار غیرمعمول و نادر می‌باشد.

اگر شما به غذایی، حساسیت داشته باشید، سیستم ایمنی بدنتان به شکلی منفی واکنش نشان می‌دهد و این حساسیت معمولاً ناشی از وجود نوعی پروتئین در غذاست که بدن آن را مضر تشخیص می‌دهد.
برخی از پروتئین‌ها، به دلیل وضعیت بدن و سیستم گوارش خاصتان، به درستی هضم نمی‌شوند. بدن این پروتئین‌ها را به شکل ایمنوگلوبولین ای‌، تعریف می‌کند و مفهوم آن به کار انداختن سیستم ایمنی بدن برای حذف آن پروتئین است.
در واقع سیستم ایمنی بدن گلبول‌های قرمز را به جنگ ایمنوگلوبولین ای، می‌فرستد. در نتیجه بدن دچار واکنش‌های حساسیتی، از ملایم تا شدید، می‌شود.
از آنجایی که این نوع پروتئین‌ها برای بدن مشکل ساز هستند و تغییر برنامه آن‌ها هم ممکن نیست، با حذف خوراکی‌های حاوی پروتئین‌های حساسیت‌زا، مشکل حل می‌شود. البته با استفاده از برخی داروها می‌توان این واکنش‌ها را درمان نمود، تخفیف داد و یا پیشگیری کرد.
درمان با دارو، عوارض جانبی هم دارد و به همین دلیل بسیاری از مردم از این روش‌های درمانی اجتناب می‌کنند و به دنبال راه حل‌های طبیعی‌تر هستند. در حقیقت برخی از درمان‌های خانگی، علائم مربوط به حساسیت را درمان کرده و از رخداد مجدد آن‌ها پیشگیری می‌کند.
 علائم حساسیت به مواد غذایی
تشخیص اینکه به کدام مواد غذایی حساسیت دارید، بسیار مهم است؛ زیرا بدین‌وسیله می‌توانید از آن‌ها پیشگیری کنید و یا وقتی دچار حساسیت می‌شوید، بدانید که علت آن چیست. بنابراین ابتدا باید علائم واکنش‌های حساسیتی را بشناسید.
 مشکلات پوستی
کهیر و جوش‌های پوستی، خارش اطراف دهان، لب‌ها، زبان و لثه‌ها، آبریزش بینی و عطسه، تهوع و استفراغ، درد شکمی و مشکلات گوارشی، سردرد و سبکی سر، زمختی صدا، مشکلات تنفسی و خس‌خس سینه، تورم گلو و در موارد شدید و بحرانی مرگ بر اثر مشکلات تنفسی و قلبی از علائم حساسیت به مواد غذایی است.
 غذاهای حساسیت‌زا
بیشتر غذاهایی که به طور معمول منجر به واکنش‌های حساسیتی می‌شوند، حاوی پروتئین هستند. در زیر به برخی از خوراکی‌هایی که بیشتر مردم به آن واکنش‌های حساسیتی نشان می‌دهند، اشاره شده است:
بادام زمینی، برخی از آجیل‌های درختی مانند گردوی آمریکایی، گردو و پسته، دانه‌ها مثل کنجد، خشخاش، تخم مرغ، شیر (گاو، بز و گوسفند)، غذاهای دریایی، صدف، سویا، گندم، رنگ‌های طبیعی و مصنوعی، میوه و سبزی‌های خاص، انواع افزودنی‌های شیمیایی.
هنگام ابتلا به هریک از علائم حساسیتی شدید، باید با پزشک مشورت کرد تا در صورت نیاز دارو تجویز نماید؛ اما بسیاری از حساسیت‌های ملایم تا متوسط را می‌توان در خانه درمان نمود.
اگر شما علاقه‌ای به مصرف دارو ندارید، با مطالعه ادامه مقاله می‌توانید یکی از روش‌های خانگی درمانی پیشنهاد شده را استفاده کنید.
 حذف برخی از خوراکی‌ها
بهترین روش برای درمان حساسیت غذایی، پرهیز از مصرف تمام خوراکی‌های حساسیت‌زاست.
به مدت 2 تا 4 هفته، با مصرف هر غذا و واکنش‌های حساسیتی احتمالی، همه را یادداشت کنید تا از نوع غذاهایی که به آن‌ها حساسیت دارید، آگاه شوید.
سپس به تدریج، به مدت یک تا 2 هفته، شروع به حذف آن غذاها از رژیم غذایی‌تان کنید. با حذف تمام موادی که به آن‌ها حساسیت دارید، واکنش‌های حساسیتی‌تان درمان خواهد شد.
 افزایش اسید معده
دلیل اینکه برخی از پروتئین‌های" خارجی" وارد بدنتان شده و واکنش بد سیستم ایمنی را موجب می‌شوند، عدم وجود اسید به اندازه کافی در معده است.

بدین ترتیب که این پروتئین‌ها به درستی تجزیه نمی‌شوند. به طور مثال اسید هیدروکلریک، توانایی‌های گوارشی بدن را افزایش می‌دهد. بنابراین با افزایش حجم این اسید در معده‌تان می‌توانید مواد غذایی حساسیت‌زا در بدنتان را از بین ببرید.
اسیدهیدروکلریک بتائین در اکثر فروشگاه‌ها وجود دارد و می‌توانید با مصرف آن پیش از هر وعده غذایی، مشکل هضم پروتئین‌های حساسیت‌زا را از بین ببرید.
 موز
موز سرشار از مواد مغذی است و می‌تواند علائم واکنش‌های حساسیتی را از میان بردارد.
موز جوش‌های پوستی و مشکل معده را درمان کرده و سوخت و ساز بدن را تنظیم می‌کند.
بنابراین مصرف موز، ممکن است به طورکلی واکنش‌های حساسیتی را از بین نبرد اما می‌تواند از شدت آن بکاهد.
 زغال چوب فعال
از آنجایی حساسیت‌های غذایی از تجزیه نشدن برخی از پروتئین‌ها در معده ناشی می‌شود، افزودن موادی که بتواند این پروتئین‌ها را خرد و تجزیه نماید، روش خوبی برای درمان حساسیت است.
زغال چوب فعال شده برای این کار مفید است. درون یک لیوان آب یا محلولی شیرین، 60 گرم زغال چوب فعال شده بریزید و بنوشید.
اکثر زغال‌های چوب فعال که برای مصرف فروخته می‌شوند از نارگیل تهیه می‌شوند.
زغال به وسیله حرارت دیدن در دمای زیاد، حدود 760 درجه، در مجاورت با اکسیژن به شکل فعال درمی‌آید.
 روغن کرچک
روغن کرچک توانایی بالا بردن مقاومت و قدرت معده در برابر انواع مواد غذایی دارد و از عوارض شدید هر نوع واکنش حساسیتی می‌کاهد.
نوشیدن یک لیوان آب به همراه 5 تا 10 قطره روغن کرچک، هر روز صبح با معده خالی بسیار مؤثر است.
 روغن بذر کتان و اسید پانتوتنیک (ویتامین B5)
روغن بذر کتان نیز مانند موز، ضد حساسیت هستند و روی سیستم ایمنی بدن مؤثر بوده و تحمل بدن را در برابر انواع پروتئین و دیگر مواد خوراکی افزایش می‌دهند.
اسید پانتوتنیک یا همان ویتامین B5 در مبارزه با واکنش‌های حساسیتی بسیار مفید است.
از خوراکی‌های حاوی این ویتامین می‌توان به قارچ، ماهی چرب، پنیر، تخم مرغ، آووکادو، گوشت گاو و گوساله، مرغ و سیب زمینی‌های شیرین اشاره کرد.
 لیموترش
لیموترش مانند دیگر مرکبات سم زدایی بسیار قوی است. به مدت چند هفته، هر روز، یک لیوان آب و لیموترش و عسل مصرف کنید تا بدنتان از سموم پاک شود و کمتر دچار واکنش حساسیتی شوید؛ زیرا این سموم می‌توانند سیستم ایمنی بدنتان را به اشتباه اندازند.
 آب هویج و آب خیار
این ترکیب بسیار مؤثری در درمان حساسیت به مواد غذایی، به ویژه درزمان بروز آن است. این دو نوع سبزی حاوی مواد ضدحساسیت هستند.
ویتامین‌های C و E
کمبود ویتامین C، عملکرد سیستم دفاعی بدن را ضعیف می‌کند و بدن نمی‌تواند در برابر پروتئین‌های خاصی مقاومت از خود نشان دهد.
ویتامین E هم می‌تواند سیستم ایمنی بدن را قوی کند و در عین حال این سیستم هر نوع پروتئینی را "خارجی" و خطرناک فرض نکند. بدین ترتیب با مصرف به اندازه این دو نوع ویتامین می‌توانید از شر واکنش‌های حساسیتی رهایی یابید.
 یوگا
یوگا با کاهش اضطراب می‌تواند بدن و به طور کل مشکلات معده حساس را برطرف کند و بدین ترتیب از واکنش‌های حساسیتی به مقدار زیاد بکاهد. البته بهتر است به جای خانه در یک کلاس ورزشی و زیر نظر مربی، به تمرین‌های یوگا بپردازید.
+8
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.