فرانسه: نان باگت باید در فهرست میراث معنوی یونسکو قرار بگیرد

مسابقه بهترین نان باگت که ماه آوریل گذشته در پاریس برگزار شد امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه از سازمان یونسکو خواست که نان باگت را در فهرست میراث معنوی جهان قرار دهد.
 
او در حمایت از درخواست انجمن ملی نانوایان فرانسه این خواسته را مطرح کرد و گفت: "همه جهان برای باگت فرانسوی غبطه می‌خورند."
 
درخواست نانوایان فرانسوی پس از آن مطرح شده که حدود یک سال پیش پیتزای ناپل ایتالیا در فهرست میراث معنوی یونسکو ثبت شد.
 
سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد، یونسکو، قصد دارد که رسوم و سنت‌های نقاط مختلف جهان را در مقابل پدیده جهانی شدن حفظ کند.
 
کمیته حفاظت از میراث معنوی جهان یک جلسه سالانه دارد که در آن موارد مختلف پیشنهادی از سراسر جهان را بررسی می‌کند.
چرا فرانسوی‌ها فکر می‌کنند لازم است باگت در این فهرست قرار بگیرد؟
نانوایان فرانسوی می‌گویند این فقط نام و شکل باگت نیست که باید محافظت شود بلکه مهم مواد اولیه و دستور تهیه سنتی آن است.
 
آقای مکرون پس از ملاقات با تعدادی از نانوایان چیره دست در الیزه، کاخ ریاست جمهوری در پاریس، گفت: "شیوه تخصصی و ممتاز پخت این نان باید حفظ شود."
 
متخصصان پخت نان در فرانسه نگران تولید انبوه نان‌هایی با دستور تقلبی و مشابه باگت هستند.
 
رئیس انجمن ملی نان و شیرینی در فرانسه می‌گوید: "وقتی کیفیت نان‌ها را در فروشگاه‌ها می‌بینم، نمی‌توانم عصبانی نشوم. نان‌ها یخ زده است و بعضی از آنها از رومانی یا جاهای دیگر می‌آید و هیچ قاعده‌ای در تولید آنها رعایت نشده است."
 
براساس قانونی که از سال ۱۹۹۳ میلادی اجرا می‌شود، کیفیت نان باگت در کشور فرانسه کنترل و محافظت می‌شود.
 
براساس قاعده، نان باگت فقط باید از چهار ماده آرد گندم، آب، مخمر و نمک تهیه شود و هیچ ماده نگهدارنده‌ای نباید به آن اضافه شود و نباید منجمد شود.
 
چه چیزهایی در فهرست میراث معنوی (ناملموس) جهان جای دارد؟
 
فهرست میراث معنوی یونسکو با فهرست میراث فرهنگی این سازمان که شامل مجموعه مکان‌های فرهنگی یا طبیعی در جهان می‌شود متفاوت است.
 
سنت‌هایی که به عنوان یک میراث فرهنگی غیرملموس جامعه بشری تایید می‌شوند، به سندی اضافه خواهند شد که "فهرست نمایندگان میراث معنوی جامعه بشری" نام دارد و یونسکو موازینی را برای حفظ و اشاعه این سنت ها به اجرا درخواهد آورد.
پیتزا مشهور ناپل ایتالیا یکسال پیش در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفته؛ پیتزایی که با یک نوع خمیر خاص در یک تنور آجری که با چوب می‌سوزد پخته می‌شود. فرانسه تاکنون دو درخواست برای قراردادن نوعی قلاب‌بافی سنتی و نمایش با اسب به سبک فرانسوی را با موفقیت به ثبت رسانده است.
 
یونسکو در سال ۲۰۰۳ اعلام کرد که سنت‌های منقرض نشده، از رقص و موسیقی گرفته تا تشریفات مذهبی و هنرهای دستی و حتی غذا هم به اندازه برخی مکان‌های فرهنگی و طبیعی مانند دیوار بزرگ چین شایسته حفظ و حمایت هستند.
 
یوگا، رقص اسپانیایی تانگو یا فلامنکو، اپرای تبتی، فرهنگ سنتی آبجو بلژیک و صنعت تهیه نان زنجبیلی در شمال کرواسی و آشپزی مدیترانه از جمله موارد راه یافته به فهرست میراث جهانی ناملموس یونسکو بوده است.
 
در سپتامبر ۲۰۰۹ (مهر ۱۳۸۸) به درخواست کشورهای ایران، هند، جمهوری آذربایجان، ازبکستان، قزاقستان، پاکستان و ترکیه جشن نوروز به فهرست میراث معنوی جهان راه یافت.
+6
رأی دهید
-11

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.