سه چهارم مردم سوئیس اگر قرار بود امروز به اقدام قانونی بر ضد برقع یا روبنده توسط زنان مسلمان رای دهند مخالفت خود را با استفاده از آن ابراز می کردند.
به گزارش یورونیوز، بر اساس نتایج یک نظر سنجی که به سفارش نشریه «مَتَن دیمانش» و «زونتاگ تسایتونگ» در سوئیس انجام شده اکثر سوال شوندگان مخالف ظاهر شدن افراد دارای برقع در اماکن عمومی هستند اما در عین حال نسبت به ادغام قانونی مسلمانان در جامعه سوئیس از خود اقبال نشان می دهند.
طبق این نظرسنجی معادل سازی شده در دو نشریه سوئیسی حدود ۷۶ درصد از مردم این کشور موافق اجرای طرحی هستند که حضور در اماکن عمومی را با صورت پوشیده شده ممنوع می کند. این درحالیست که مجلس سفلی پالمان فدرال سوئیس پیش از این با موافقت اکثریت نسبی اعضا این طرح را مورد حمایت قرار داده بود.
در این نظر سنجی ۶۰ درصد مراجعه شوندگان واژه «مطمئنا» را برای مخالفت خود با برقع انتخاب کرده اند، ۱۶ درصد از کلمه «بدون شک» استفاده کرده اند و ۳ درصد نیز گفته اند نظر خاصی در این خصوص ندارند. این درحالیست که نسبت مخالفان طرح یاد شده در این نظرسنجی ۲۰ درصد اعلام شده است.
طرح ممنوعیت برقع که ماه سپتامبر ارائه و به بحث گذاشته شد تا پیش از سال ۲۰۱۹ به رای مردم گذاشته نخواهد شد. در گزارش منتشر شده توسط دو نشریه «مَتَن دیمانش» و «زونتاگ تسایتونگ» آمده است که تا زمان برگزاری همه پرسی این احتمال وجود دارد که دیدگاه مردم نسبت به آنچه از این نظرسنجی بیرون آمده تغییر کند.
شصت و نه درصد از شرکت کنندگان در این پیمایش همچنین با ممنوعیت پوشش حجاب و استفاده از روسری در مدارس و محیط های آموزشی موافقت کرده اند.
با این وجود بر اساس آخرین نظرسنجی انجام شده در سوئیس، کشوری که حداکثر پنج درصد ساکنان آنرا مسلمانان تشکیل می دهند، چهل و هشت درصد از مردم با ادغام این اقلیت مذهبی در جامعه و به رسمیت شناخته شدن تشکل و نهاد های مدنی واجتماعی آنها از سوی دولت موافقند. این اقبال در صورتی نشان داده شده که جامعه مسلمانان سوئیس با اعلام پایبندی به اسلام مدرن و میانه رو خود را به صورتی دمکراتیک سازماندهی کنند.
گفتنی است طرح ممنوعیت استفاده از برقع پیش از این در دو کشور فرانسه، بلژیک، هلند، آلمان، بلغارستان، اتریش و استان کبک کانادا تصویب و به قانون تبدیل شده است.