در طول یک هفته اعتراضات مردم ایران به حکوت، جمهوری اسلامی بارها «دشمنان خارجی» را مسئول این نا آرامی ها اعلام کرده است.
تاکنون تهران نتوانسته شواهدی در تائید ادعاهایش ارائه دهد.
خبرگزاری اسوشیتدپرس نگاهی داشته به ادعاهای رهبران ایران و واقعیتها در مورد این ادعاها:
رهبر ایران در سخنرانی برای «خانواده شهدا» گفت: «دشمن مترصد موقعیت است، منتظر تَرَکی برای رخنه. به روزهای گذشته نگاه کنید. تمامی کسانی که در نقطه مقابل ایران قرار دارند از تمامی امکاناتشان متشکل از پول، اسلحه، سیاست و اطلاعات برای دردسرسازی برای جمهوری اسلامی و انقلاب استفاده کرده اند.»
واقعیت: تظاهرات ابتدا در مشهد و در اعتراض به گرانی و وضعیت بد اقتصادی آغاز شد.
دولت آمریکا باور دارد تندروها با آغاز اعتراضها سعی در اعمال فشار به دولت روحانی که میانه رو به حساب می آید داشتند.
سپس دامنه اعتراضات به تمامی شهرهای ایران کشیده شده و تظاهرات مسالمت آمیز جای خود را به درگیری و خشونت داد
در حالی که روز پنجشنبه چهاردهم دیماه ایران یک مقام سازمان سی آی ای را مسئول اعتراضات معرفی کرد، دولت ترامپ این ادعا را رد کرده و اعلام کرده از لحاظ اخلاقی همراه مردم است.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در توئیتی گفت: «امنیت و ثبات ایران بستگی به مردم این کشور دارد....مردمی که حق رای و اعتراض دارند. این حقوق که به سختی به دست آمده اند حفاظت خواهند شد و نفوذیها اجازه کارشکنی در این حقوق از راه خشونت و خرابکاری را نخواهند یافت.»
واقعیت: در ایران معترضان ابتدا باید مجوز برگزاری راهپیمایی را از وزارت کشور که مسئول پلیس است دریافت کنند. هیچ کدام از تظاهرات برگزار شده در هفته گذشته مجوز دریافت نکرده اند.
ایران همچنین با خشونت اعتراضات سال هشتاد و هشت را سرکوب کرده و دهها نفر را کشته و هزاران نفر را دستگیر و شکنجه کرد. رهبران آن اعتراضات هم تا کنون در حصر خانگی هستند.
ایرانیها در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس حق رای دارند اما مجلس خبرگان که از سوی رهبر ایران انتخاب می شوند مسئول انتخاب کاندیداها و یا رد آنهاست.
تصمیم گیری در مورد مسائل کلی هم بر عهده رهبر ایران، دیگر مسئول انتخاب نشده با رای مستقیم مردم است.
غلامعلی خوشرو، سفیر ایران در سازمان ملل در نامه ای به دبیرکل این سازمان گفت: «به رغم تلاشهای دولتهای قبلی آمریکا در راه به هم زدن زندگی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در ایران مانند کودتای بیست و هشت مرداد علیه دولت دموکراتیک و مردمی ایران، دولت کنونی آمریکا تمامی مرزهای قانونی و اصولی بین المللی که بر روابط بین المللی نظارت دارد را پشت سر گذاشته است...رئیس جمهوری آمریکا و معاون او در تمامی توئیت های مضحک خود ایرانیان را تشویق به رفتار مخرب کردند.»
واقعیت: در حالی که حمله به سفارت آمریکا در ایران و به گروگان گرفتن شهروندان این کشور طرز فکر مردم آمریکا در مورد ایران را شکل داده، کودتای ۲۸ مرداد بیشتر از دیگر اعمال آمریکا در ذهن ایرانیان باقی مانده است.
سازمان سی آی ای همراه با انگلیسیها در راه انداختن کودتا علیه دولت محمد مصدق دست داشتند. در حالی که این کودتا در مراحل ابتدایی شکست خورد اما در آخر سی آی ای موفق شد مصدق را از کار برکنار کرده و قدرت را به محمدرضا پهلوی بازگرداند.
پرزیدنت ترامپ و معاون او مایک پنس، در توئیتهایشان بر حمایت از معترضان تاکید کرده اما هیچ وقت تشویق به خشونت و خرابکاری نکرده اند.