پاکستان و آمریکا متحدان نزدیکی هستند اما درماههای گذشته رابطه دو کشور به تیرگی گراییده است. آمریکا میگوید از آنجا که پاکستان با شبکههای تروریستی حاضر و فعال در این کشور مقابله نکرده کمک امنیتی به این کشور را قطع خواهد کرد.
وزارت امورخارجه آمریکا گفته است تا زمانی که اسلامآباد علیه شبکه حقانی و طالبان افغان اقدامی نکند کمک امنیتی واشنگتن را دریافت نخواهد کرد.
اوایل این هفته، دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، پاکستان را متهم کرد که همزمان با دریافت میلیاردها دلار کمک از آمریکا به این کشور دروغ میگوید.
دولت پاکستان اتهامات آمریکا را با شدت و حدت تمام رد کرده است.
اسلامآباد گفته است حمله به پاکستان از سوی آمریکا غیرقابل درک است و دههها فداکاری مردم پاکستان را نادیده میگیرد.
موضعگیری آمریکا با حمایت هند و افغانستان روبرو شده اما چین که دهها میلیارددلار در پاکستان سرمایهگذاری کرده است از اسلامآباد حمایت میکند.
دولت ترامپ تا امروز انتقال ۲۵۵ میلیون دلار کمک نظامی به پاکستان را به تاخیر انداخته است.
هدر نئوارت سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هنگام اعلام قطع کمکها گفت نمیتواند میزان دقیق کمکهای قطع شده را اعلام کند.
به گفته این سخنگو دولت آمریکا شبکه حقانی و طالبان افغانستات را عامل بیثباتی در منطقه میداند که درعینحال به دنبال حمله به آمریکاییها هستند.
روز پنجشنبه ۴ ژانویه، آمریکا درعینحال پاکستان را به فهرست ناقضان آزادیهای مذهبی افزود. شکایات قدیمی باربارا پلت آشر-خبرنگار بیبیسی در واشنگتن
آمریکا و دیگر کشورها مدتهاست شکایت میکنند پاکستان منطقه امنی را دراختیار طالبان افغان و متحدش، شبکه حقانی قرارداده است و با اینکار به آنها اجازه میدهد عملیات برونمرزی خود را در افغانستان اجرایی کنند.
این اتهامیاست که اسلامآباد رد میکند با اینحال دونالد ترامپ از زمان آغاز ریاستجمهوریاش آتش انتقادهایش را تندتر کردهاست.
پاکستان بعد از حمله یازدهم سپتامبر ۲۰۱۱ با بیمیلی به جنگ آمریکا علیه تروریسم پیوست و درپی آن میلیاردها دلار کمک نظامی و غیرنظامی دریافت کرد.
این کمک مدتیست که به دلیل نارضایتی آمریکا از پاکستان رو به کاهش است اما رابطه کجدار و مریز دو طرف به دلیل نیاز آمریکا به پاکستان کماکان ادامه دارد.
پاکستان میگوید این کشور در جنگ طولانی علیه شبکههای اسلامگرا قربانیان زیادی داده و از اینکه رییس جمهوری آمریکا حاضر به رسمیت شناختن نقش این کشور نیست خشمگین است. پاکستان متهم به حمایت از کدام گروه شبهنظامی است؟ شبکه حقانی گروهی مسلح است که بیشتر فعالیتهایش را در کشور همسایه، افغانستان انجام میدهد.
افغانستان سالهاست که از پاکستان انتقاد میکند و میگوید اسلامآباد اجازه میدهد این شبکه از خاک این کشور برای عملیات تروریستی در افغانستان، بدون هیچ عواقبی استفاده کند.
این گروه به طالبان افغانستان نیز مرتبط است، جنبشی اسلامگرا و تندرو که تهدیدی جدی علیه دولت افغانستان محسوب میشود.
گروه طالبان پاکستان اگرچه با طالبان افغانستان در ارتباط است اما حملات خود را در خاک پاکستان انجام میدهد.
شکبه حقانی و طالبان افغانستان هردو حملاتی را در خاک افغانستان صورت دادهاند که به کشته شدن نیروهای آمریکایی منجر شده است و مقامهای آمریکا مدتهاست میگویند پاکستان و به طور خاص سرویس امنیتی این کشور آی اس آی منطقه امنی را در اختیار این دو گروه قرار داده است.
روزنامه نیویورک تایمز گزارش کرده است سال گذشته پاکستان به آمریکا اجازه نداد به یکی از اعضای شبکه حقانی که دارای اطلاعاتی درباره یک گروگان آمریکایی بود دسترسی پیدا کند. چرا پاکستان از این گروهها حمایت میکند؟ پاکستان مدتهاست متهم است که برای پیشبرد سیاست خارجی و منافع خود در افغانستان از گروه طالبان افغانستان بهره میبرد.
اولین بار سرویس اطلاعات پاکستان بعد از اشغال افغانستان به کمک مالی به شبهنظامیان در افغانستان مشغول شد.
تحلیلگران میگویند اگرچه پاکستان اجازه داده است از خاک این کشور برای تامین نیروهای بینالمللی در طول جنگ افغانستان استفاده شود اما کماکان به پناه دادن و حمایت از شورشیان افغان ادامه میدهد.
هدف از این کار محدود کردن حیطه نفوذ هند، رقیب منطقهای پاکستان در افغانستان عنوان میشود.
+42
رأی دهید
-4
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.