ادامه اعتراض‌ها؛ دبیرکل سازمان ملل خواستار احترام ایران به حقوق معترضان شد

گروهی از معترضان شعار «سوریه را‌‌ رها کن، فکری به حال ما کن» سر داده اند؛ عده ای نیز خواهان کنار رفتن رهبر ایران از قدرت شده‌اند
صدا و سیما گزارش داده که ساختمان فرمانداری شهرستان لنجان استان اصفهان به گلوله بسته شده است. تلویزیون ایران حمله کنندگان را اغتشاشگر توصیف کرده است و می‌گوید که هیچ یک از نیروهای انتظامی در ساختمان فرمانداری آسیب ندیده‌اند.
از فلکه اول گوهردشت در شمال کرج نیز گزارش رسیده که در آخرین ساعات شب، درگیری‌های پراکنده‌ای بین ماموران انتظامی و معترضان صورت گرفته است. معترضان علیه حکومت شعار می‌دادند و خواستار بازگشت نظام پادشاهی بودند.
از خرم آباد، ماهشهر و ایذه نیز گزارش‌ اعتراضات مشابهی مخابره شده است.
**************************************************************************
بریتانیا روز سه‌شنبه از ایران خواست تا وارد گفت‌وگوی معناداری با معترضان درباره خواسته‌های آنها شود.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا، با اشاره به اعتراض‌های سراسری در ایران گفته است: «ما معتقدیم که باید گفت‌وگویی معنادار درباره خواسته‌های مشروع و مهمی که معترضان مطرح کرده‌اند صورت گیرد، و از مقام‌های ایران می‌خواهیم که این کار را انجام دهند.»
***********************************************************************
در تهران، با تاریک شدن هوا، نیروهای یگان ویژه پلیس در مناطقی که شب‌های گذشته شاهد ناآرامی بودند مستقر شده‌اند. در ویدیوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، چندین ماشین آب پاش دیده می‌شوند که حد فاصل میدان انقلاب تا چهار راه ولیعصر مستقر شده‌اند.
در تصاویر منتشره اعتراضاتی در خمینی شهر در استان اصفهان، آبادان و مسجد سلیمان در استان خوزستان، و تبریز در آذربایجان غربی دیده می‌شود.
تصاویری هم از شیراز منتشر شده که نشانه دهنده یورش مردم معترض به سوی موتورهای نیروهای امنیتی است که از میان آن‌ها عبور می‌کنند.
در شهر سنندج استان کردستان گروه بزرگی از مردم در تجمعی آرام دیده می‌شوند.
نهادهای دولتی ایران می‌گویند که در مجموع ۲۱ نفر در اعتراضات ۵ روز گذشته کشته شده‌اند
 رسانه های ایران پیشتر از به آتش کشیده شدن حوزه علمیه تاکستان خبر داده بودند ************************************************************************
امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه، روز سه شنبه ۱۲ دی در گفت وگوی تلفنی با حسن روحانی خواستار خویشتنداری در برخورد با معترضان در ایران شده است.
به گزارش رویترز، دفتر رییس جمهوری فرانسه می گوید، در این گفت وگوی تلفنی امانوئل مکرون ضمن ابراز نگرانی از افزایش کشته شدگان اعتراضات در ایران از حسن روحانی خواسته است که حق آزادی بیان و تجمع معترضان رعایت شود.
ریاست جمهوری فرانسه همچنین اعلام کرده است، سفر ژان – ایو لودریان، وزیر امور خارجه این کشور به ایران به تعویق افتاده است.
*************************************************************************
به گزارش خبرگزاری هرانا در دو روز اخیر دست‌کم ۴۲۳ نفر بازداشت و به زندان اوین منتقل شده‌اند. گفته می‌شود که به کارگاه تولیدی زندان اوین که نیروی کار آن متشکل از زندانیان است دستور داده شده تا خط تولید خود را تغییر دهد و به تولید "چشم‌بند" پارچه‌ای مبادرت کند.
پیشتر معاون امنیتی فرمانداری تهران به رسانه‌ها گفته بود که ۲۰۰ نفر در تجمعات مناطق مرکزی تهران در ۹ دی‌ماه دستگیر شده‌اند.
***********************************************************************
وزارت اطلاعات ایران اعلام کرده است که فردی را در ارتباط با حوادث دورود در استان لرستان بازداشت کرده است.
به گزارش ایرنا، وزارت اطلاعات می گوید، این فرد با «همدستی متهمین دیگری اقدام به تخریب اموال عمومی و با سرقت خودرو ی آتش نشانی موجب قتل و جرح شهروندان» شد.
در این بیانیه هویت این فرد اعلام نشده است. ولی وزارت اطلاعات می گوید، این فرد پس از متواری شدن در توابع تهران بازداشت شده است.
یک نماینده مجلس پیشتر گفته بود که در درگیری‌های روز شنبه در دورود دو نفر کشته و شش نفر زخمی شدند.
***********************************************************************
آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، می‌گوید: «نه آمریکا دخالتی در بروز رخدادهای ایران داشته و نه اسرائیل، بلکه حکومت پوسیده (جمهوری اسلامی ایران) است که تقلا می‌کند تا شکست‌های خود را به گردن دیگران بیندازد».
وی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با رادیو اسرائیل افزود: ایران «می‌توانست میلیاردها دلاری را که در سوریه و یمن و عراق خرج می‌کند، صرف اشتغال‌زایی کند اما این رژیم بنیادگرا ترجیح می‌دهد که میلیاردها دلار را صرف ماجراجویی‌ کند».
وزیر دفاع اسرائیل آرزو کرد که از «شر این حکومت (ایران) راحت شویم».
**********************************************************************
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه این احتمال را مطرح کرد که امکان دارد واشینگتن به دلیل سرکوب معترضان در ایران، نظام جمهوری اسلامی را مورد تحریم‌های بیشتری قرار دهد.
به گزارش آسوشیتدپرس، هدر نیورت به خبرنگاران گفت: تحریم، یکی از ابزارهایی است که آمریکا در اختیار دارد که با آن بتواند به رفتار ایران واکنش نشان دهد.
وی افزود: «آمریکا به دقت اوضاع را زیر نظر دارد و احتمال هرگونه نقض حقوق بشر را بررسی می‌کند».
خانم نیورت همچنین از مردم ایران و حق آنها برای آزادی ابراز عقیده، حمایت کرد و معترضان را «دلیر و شجاع» خواند.
***********************************************************************
سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه گفت که اعتراض‌ها در ایران، «جنبشی خودجوش و برخاسته از خواسته‌های شهروندان شجاع ایران است». وی افزود: «جامعه جهانی نمی‌تواند در قبال خشونت علیه آنها سکوت اختیار کند».
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سارا هاکبی سندرز گفت: «ایالات متحده آمریکا از مردم ایران حمایت می‌کند و ما از نظام (حاکم بر ایران) می‌خواهیم به خواست اساسی شهروندانش برای ابراز عقیده و اشتیاق برای تغییر، احترام بگذارد».
وی در پاسخ به این پرسش که آیا هدف نهایی (حمایت از اعتراض مردم ایران) دنبال کردن تغییر نظام است یا نه، گفت: «آمریکا امیدوار است که ایران به حقوق مردمش احترام بگذارد و به حمایت از گروه‌های تروریستی هم پایان دهد».
***********************************************************************
سازمان دیده‌بان حقوق‌بشر روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای درباره اعتراض‌های سراسری ایران، خواستار توقف خشونت علیه معترضان٬ رفع محدودیت‌های اینترنتی و احترام به حق برگزاری تجمع‌های مسالمت‌آمیز شد.
در این بیانیه همچنین از جمهوری اسلامی خواسته شده است که درباره کشته‌شدن ۲۱ تن در جریان تجمع‌های اعتراضی تحقیق کند.
*********************************************************************
پاول دوروف، بنیانگذار و رئیس پیام‌رسان تلگرام، روز سه‌شنبه توئیت کرد: «در هر حالی که تلگرام و سیگنال از سوی مقام‌های ایران مسدود شده‌اند، واتس‌اپ در ایران کاملا در دسترس است».
شبکه تلگرام گفته که این شبکه همچنان با محدودیت‌های شدیدی در ایران روبروست. پاول دوروف، مدیر این شبکه، در تویی‌تر نوشت: «تغییری قابل توجه در الگوهای ترافیک دیده نمی‌شود. داده‌های ما نشان می‌دهد که اکثریت کاربران ایرانی هنوز به تلگرام دسترسی ندارند.»
**********************************************************************
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، که در توئیتر فعال است برای نخستین بار ظرف پنج روز گذشته به توئیت‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، درباره اعتراض‌های ایران واکنش نشان داده و نوشته است:
«امنیت و ثبات ایران متکی به مردم آن است که- برخلاف مردم برخی از حکومت‌های دوست دونالد ترامپ در منطقه- حق رای و اعتراض دارند. از این حقوق که به سختی به دست آمده است محفاظت می‌شود و نفوذی‌ها اجازه نخواهند یافت که با خشونت و تخریب به آنها آسیب وارد کنند».
********************************************************************
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل، روز سه‌شنبه خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت درباره اعتراضات در ایران شد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وی گفت ادعای ایران مبنی بر اینکه اعتراض‌های این کشور از سوی قدرت‌های خارجی طراحی شده، «مضحک» است.
خانم هیلی تاکید کرد که این اعتراض‌ها ناگهانی آغاز شد، و با ستایش از «شجاعت فوق‌العاده» مردم ایران گفت که «آمریکا می‌خواهد صدای مردم ایران را تقویت کند».
***********************************************************************
فرح پهلوی، آخرین ملکه ایران، در بیانیه‌ای ضمن ابراز تاسف از کشته‌شدن و بازداشت شماری از معترضان در جریان تجمع‌های اعتراضی اخیر در ایران با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرد.
**************************************************************
رئیس‌جمهوری ایران روز سه‌شنبه در تماس تلفنی با همتای فرانسوی‌اش، سازمان مجاهدین خلق را به «تحریک و ترغیب به خشونت در ایران» متهم کرد و از پاریس خواست تا به گفته او، به «وظیفه قانونی خود» در قبال این گروه عمل کند.
بر اساس اعلام دفتر رئیس‌جمهوری ایران، حسن روحانی در این تماس تلفنی به فعالیت سازمان مجاهدین خلق در فرانسه اعتراض کرده است.
در این گزارش به پاسخ امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، اشاره‌ای نشده است.
**********************************************************************
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روز سه‌شنبه از افزایش تعداد کشته شدگان در جریان اعتراض‌های سراسری در ایران «ابراز تاسف کرد» و از جمهوری اسلامی خواست تا به حقوق معترضان مسالمت‌جو احترام بگذارد.
به گزارش خبرگزاری‌ها، فرحان عزیز حق، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، به نقل از وی گفت: «ما از شنیدن اخبار کشته شده‌ها متاسفیم و امیدواریم که از خشونت بیشتر اجتناب شود. انتظار داریم که حقوق تجمع مسالمت‌آمیز و آزادی بیان مردم ایران محترم شمرده شود».
آقای گوترش افزوده که «در حال بررسی اوضاع و تلاش در این زمینه است که چه تماس‌هایی بیشتر سازنده خواهد بود».
**********************************************************************
توئیت عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوی دولت محمد خاتمی
*****************************************************************دولت دونالد ترامپ روز سه‌شنبه از جمهوری اسلامی ایران خواست تا از اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی رفع فیلتر کند.
استیو گلدستین، معاون وزیر خارجه آمریکا، می‌گوید که ایالات متحده خواهان «باز شدن این سایت‌هاست».
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، او گفته که اینستاگرام، تلگرام و سایر شبکه‌های ارتباطی، «مجاری مشروع برای برقراری ارتباط هستند».
آقای گلدستین اظهار داشت: ایالات متحده همچنان از طریق حساب‌های کاربری وزارت امور خارجه در فیسبوک، توئیتر و سایر شبکه‌ها به زبان فارسی با ایرانی‌ها در ارتباط است.
وی افزوده که آمریکا می‌خواهد «معترضان را تشویق کند تا به مبارزه برای آنچه که حق است ادامه دهند».
معاون وزیر خارجه ایالات متحده تاکید کرده که آمریکا «وظیفه دارد کناری نایستد».
*****************************************************************
 
 
روسیه می‌گوید که از ۱۰ دی‌ماه تدابیر امنیتی در اطراف سفارت این کشور در تهران تشدید شده است.
به گزارش روز سه‌شنبه خبرگزاری ایتارتاس، آندره گاننکو، سخنگوی سفارت روسیه در تهران، گفته که علاوه بر پلیس دیپلماتیک، نیروهای بیشتری از پلیس و سرویس‌های امنیتی ایران در اطراف سفارت مستقر شده‌اند.
وی افزوده که خروج کارکنان از سفارت بسیار محدود شده است.
************************************************************************
آیت‌الله نوری همدانی، از مراجع تقلید حکومتی در قم، روز سه‌شنبه در جمع گروهی از طلاب سخنرانی کرده و در واکنش به اعتراض‌های روزهای اخیر در ایران به سیاست‌های داخلی و خارجی جمهوری اسلامی گفته است: «مردم ما با نظام مخالف نیستند و این نظام مقدس را مثل چشم خود دوست دارند و از آن حفاظت می‌کنند، نظام ما یک نظامی ولایی است و ما با ولایت زنده‌ایم».
به گزارش سایت خبرآنلاین، وی در عین حال اذعان کرده است: «مردم از لحاظ معیشت زندگی در مضیقه هستند، گرانی مسئله مهمی برای مردم بوده و دردآور است، بیکاری جوانان روز به‌ روز افزایش پیدا می‌کند و وضع زندگی مردم رنج‌آور است، روز به‌ روز کالا و خدمات گران‌تر می‌شود و بیشتر مردم دچار فقر و انحطاط زندگی هستند».
***********************************************************************
 
شبکه تلویزیونی «ان‌بی‌سی» آمریکا در گزارشی به روایت اعتراض‌های سراسری در ایران پرداخته و در سایت خود نوشته است: ناآرامی‌ها و اعتراض‌های فعلی در ایران، بزرگ‌ترین چالش برای حاکمیت از سال ۸۸ و اعتراض به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری و شکل‌گیری «جنبش سبز» است. اعتراض‌های فعلی در مقیاس با جنبش سبز، کوچک‌تر است و تفاوت‌های اساسی هم با آن جریان دارد.
از دید نویسنده گزارش این شبکه تلویزیونی، هشت سال پیش، این طبقه متوسط که صاحب شغل بود بپا خاست و می‌توانست پس از یک شب حضور در اعتراض‌ها، صبح فردا سرکار خود برود. مردمی که در بخش‌های مرفه نشین تهران زندگی می‌‌کردند، شعارشان «الله اکبر» نبود و از بالکن یا پشت بام خانه، «مرگ بر دیکتاتور» نمی‌گفتند. تمرکز آنها بیشتر بر اصلاحات بود تا انقلاب.
امروز اما طبقه متوسط به نظر نمی‌رسد به‌‌ همان شکل در این اعتراض‌ها حضور داشته باشد. فعالانی که اکنون برای اعتراض راهی خیابان می‌شوند، بیشتر از طبقه کارگر هستند. نسبت به قبل تندرو‌تر و تحریک‌آمیز‌تر بوده و به نظر نمی‌رسد در حمایت از هیچ رهبر خاصی شعار سر دهند.
این گزارش می‌افزاید: یک ضرب‌المثل در ایران هست که می‌گوید «کارد به استخوان رسیده است». برای وضعیت فعلی اعتراض‌‌ها در ایران، این اصطلاح را برای معرفی معترضان به کار می‌برند. چرا که حس می‌کنند دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند.
ان‌بی‌سی می‌گوید: همچنین در اعتراض‌های فعلی و بر خلاف تظاهرات موسوم به جنبش سبز، دیگر کسی در حمایت از رهبران معترض شعار سر نمی‌‌دهد، مچ‌بند یا پرچم سبز در حمایت از اصلاحات با خود ندارد.
 
 
+92
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان

    گفته بودم نهایتا یک هفته همه چی آروم میشه.ولی فکر کنم خیلی زودتر آروم میشه.بعد می مونه بازگشت به دوران اوائل دهه شصت.اخبار به اصطلاح به روز بالا منبعش بی بی سی بود.فقط خط اول وبه روز ترین خبر سانسور شده واونم اینکه در حالی که خبرگزاری‌های حکومتی در ایران از بازگشت آرامش به شهرهای بزرگ از جمله تهران و اصفهان خبر می‌دهند، گزارش‌ها حاکی از ادامه اعتراضات در چند شهر دیگر است.
    57
    1
    ‌چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۲:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    abulolo al majoosi - برنو، چک

    تظاهرات غیر مسلحاه و آرام و اعتراض و شعار سیاسى بله درست است. مردم باید از تخریب اموال عمومى که هدف طبقه حاکم براى سرکوب آنهاست بپرهیزند.اون ترامپ کودن و مریم لچک و مملى سلمان بوگندو هم خفه بمانندد.
    46
    5
    ‌چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۲:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان

    ایران "ما" شاهد بزرگترین "گریز" های سیاسی بوده که فقط با شهامت و "پافشاری" خود به اهدافی که در سر داشته به آن فایق آمده است و این گریز از اسلام ایرانی جزو یکی از ساده ترین گریزهای سیاسی در تاریخ نوین ایران است زیرا جنایاتی که آنان بر مردم خود روا داشتند بسیار آشکار و روشن است که این مذهب و پیامبر فقط "پله" ایی بود برای چپاول این مرز و بوم!
    2
    36
    ‌چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۳:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    shirzan e irani - استکهلم، سوئد
    نا میر زاده نفرت- تو به اندازه افکار معیوب و بیمار خود گفتی‌، مگر شورش ۵۷ تا به ثمر رسیدن یک هفته طول کشید، از ۵۶ شروع شد تا ۵۷ ثمره شیطانی آن‌ به بار نشست، اکنون حق با همه تان کارها دارد این شروع و دست گرمی‌ است، مانند هر بازی دیگر، بازی حق هم که دیگر چه بگوئیم از آن‌ ! اما به زودی روزگاری می‌رسد که تو و دیگر همفکران نفرت انگیزت هر لحظه التماس کنید که غلط کردیم به قبر هفتاد پشتمان خندیدیم بیایید و مملکت و امورتتان را در دست خود بگیرید تا شاید حق اندکی‌ بیخ گلویتان را رها کند، اما دیگر مرحله از این حرفها گذشته و زمان تصفیه حساب کامل رسیده است، برو و قدر این روزها را بدان و برایِ خودت همچون همیشه نیش افعی وارت را بر روح و جان مردمی بزن که یک عمر به خاطرِ پلیدی اعمال و افکار همچون شماهأیی روزگارشان سیاه و تلخ بود. قدر این روزها را بدان که دیگر به امتداد ابدیت رنگ آرامش را نخواهید دید.
    0
    4
    ‌چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۵:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    shirzan e irani - استکهلم، سوئد
    خانوم ترزا می ؛ قربان رویم خدا را ، این ور بوم سرما را اون ور بوم گرما رو، چه رشد کرده اید ، در ۵۶-۵۷ رادیو بی‌ بی‌ سی‌ نماینده دولتی شما، شبانه‌ روز به تشویق و ترغیبِ شورشیان پرداخته خط و ربط محل تظاهرات را میداد شده بود سخنگویِ خمینی دجال همان سیکی که بهتر از ما میشناسید همانی که چقدر از دست دولت‌هایِ شما نمک خورد، و لحظه ایی به ملت ایران و پادشاه خدمتگزار و میهن پرستشان پیشنهاد گفتگو ندادید و تنها صدور خمینی آرزویِ همه غرب و شرق شده بود، همان که به محضِ صادر شدنش حکم ترور دولتی سلمان رشدی را صادر کرد، فراموش که نشده !! و اکنون دلتان گفتگوی بزرگ میخواهد، چه منظره ایی ! یک طرف میز نمایندگان غرب و شرق، آن‌ طرف نمایندگان وحوش از کروکودیل و افعی و گراز تا دیو و اجنه و نماینده اصلی‌ ابلیس، جهان را به کاند این سیاستتان ! بس نمیکنید ! میخواهید تا تهش بروید، یا علی‌ ! همه تان بچرخید تا بچرخیم.
    0
    2
    ‌چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۵:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Dr.Alex - واشینگتون، ایالات متحده امریکا
    زنده باد سلطنت ایران، شهبانوی عزیز و رضا شاه پهلوی عزیز. به امید بازگشت شما به ایرانی آزاد. کاخ نیاوران را گلباران خواهیم کرد!
    1
    3
    ‌چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۶:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
    [::shirzan e irani - استکهلم، سوئد::]. انقلاب یا شورش 57 رهبر داشت.هدف داشت.فدائیانی داشت که از جان گذشته بودن.خارج نشینانی داشت که رفتن وکنار مردمشون جنگیدن واز مرگ نترسیدن.مکتب فکری پشتش بود.زندان دیده وشکنجه کشیده توش بودن.دلیل داشت.نه تخم مرغ محرکش بود نه فقط پیرزنان عجوزه ومرد نماهای فسیل شده خارج حامیش بودن که عاجزانه وبزدلانه زورشون رو از بالا وپائین جلوی کامپیوتر منزلشون در جاهائی مثل بلوک هاوس های رینکیبی بزنن.
    2
    1
    ‌چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.