تجمع امروز معترضان در میدان آزادی کرمانشاه در چند شهر ایران، از جمله تهران، کرمانشاه و رشت، تجمعهایی در اعتراض به حکومت ایران و شرایط اقتصادی برگزار شده است.
در کرمانشاه ماموران امنیتی با معترضان درگیر شدند و گفته میشود چند نفر را بازداشت کردهاند. همچنین معاون امنیتی استانداری تهران از بازداشت چند نفر در تهران خبر داده است.
در تجمعی در رشت معترضان علیه صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران شعار دادهاند.
این تجمعها یک روز پس از تجمعهایی در مشهد، نیشابور و چند شهر دیگر برگزار میشود.
تجمع معترضان در میدان آزادی کرمانشاه با مداخله ماموران امنیتی به خشونت کشیده شد. گزارشها حاکی از حضور چشمگیر ماموران پلیس و لباس شخصی، در دیگر شهرهای ایران، از جمله تهران است.
ماموران امنیتی برای پراکنده کردن معترضان در کرمانشاه از گاز اشکآور و ماشین آبپاش استفاده کرده و حاضران در تجمع را با باتوم و لگد کتک زدهاند.
یک شاهد عینی به بیبیسی فارسی گفت معترضان در کرمانشاه تصویری از آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران را پایین کشیدهاند. این شاهد عینی گفت پلیس چندین نفر را بازداشت کرده است.
معترضان در کرمانشاه شعارهایی چون "زندانی سیاسی آزاد باید گردد"، "ملت گدایی میکند/آقا خدایی میکند" و "نه غزه، نه لبنان/جانم فدای ایران" میدادند.
یک شاهد عینی گفت پس از حمله ماموران، معترضان نیز به سمت ماموران سنگ پرت کرده و با آنها درگیر شدند.
او گفت دست کم یکی از ماموران به شدت زخمی و با آمبولانس از محل برده شد.
همزمان محسن نسج همدانی، معاون امنیتی استانداری تهران، در مصاحبه با ایلنا از بازداشت چند نفر در تهران خبر داده است.
آقای همدانی به ایلنا گفته است: "در برخی از میادین تعداد محدود و قلیلی از افراد حضور داشتند که با تذکر دوستانه پلیس صحنه را ترک میکردند."
"در یکی از میادین کمتر از ۵۰ نفر حضور داشتند که تعدادی از افراد پس از تذکر پلیس صحنه را ترک کردند اما تعداد اندکی نیز بودند که علیرغم تذکر پلیس همچنان در میدان باقی ماندند. پس از این مسئله و استعلام پلیس از ما، با حکم قضایی تعداد کمی بازداشت موقت شدند."
پس از تجمع مشهد فراخوانهایی برای تجمعهای مشابه در دیگر شهرهای ایران نیز داده شده و گزارشهایی هم از تجمع در شهرهای دیگر ایران منتشر شده که بیبیسی فارسی تاکنون مستقلا قادر به تایید آنها نبوده است.
بنا به اعلام مقامهای ایرانی ۵۲ نفر از معترضان در مشهد بازداشت شده و به مراجع قضایی ارجاع داده شدهاند. در تجمع مشهد شعارهایی در اعتراض به گرانی و همچنین علیه حسن روحانی، علی لاریجانی و حکومت ایران داده شد.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ایران، امروز گفته است: "کسانی که بانی برخی اقدامات علیه دولت شدهاند بدانند که دود اقدامات آنها به چشم خودشان میرود. وقتی حرکت سیاسی در خیابان شروع میشود، دیگران بر آن سوار میشوند و کسانی که آن حرکت را شروع کردند، پایان دهنده آن نیستند."
برخی از حامیان حسن روحانی میگویند فراخوان اولیه تجمع مشهد را طرفداران ابراهیم رئیسی، متولی آستان قدس رضوی دادهاند، اما پس از آن قشرهای دیگری به تجمع پیوستهاند.
احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد و پدرزن آقای رئیسی، امروز گفته است که "تجمعهای قانونی" حق مردم است اما تجمع پنجشنبه مشهد "اشکالش این بود که عدهای دعوت مرجعی ناشناس را پذیرفتند و تجمع کردند که نباید اینگونه باشد."
آقای علم الهدی گفت که "متاسفانه در جمع مردم عدهای فرصتطلب از این موضوع استفاده کرده و شعارهای هنجارشکنانه سر دادند که با آنها برخورد شد."
جایی که اصلاحطلبان و اصولگرایان به هم میرسند
جمشید برزگر - تحلیلگر بیبیسی در امور ایران
با ادامه موج اعتراضات اخیر در شهرهای مختلف ایران علیه گرانی و مشکلات اقتصادی، حامیان دولت حسن روحانی با صراحت بیشتری منتقدان اصولگرای دولت را به سازماندهی این اعتراضات متهم میکنند. همزمان اصولگرایان ضمن رد این اتهام، همسو با حامیان دولت از برخورد با معترضان و سرکوب اعتراضات دفاع میکنند.
پیش از این نیز، چهرههای شاخص در جناح اصلاح طلب و اعتدالگرای طرفدار دولت، اعتراضات اخیر از جمله کارزار "پشیمانم" در اعتراض به عملکرد حسن روحانی را ساخته و پرداخته اصولگرایان منتقد آقای روحانی دانسته بودند؛ از جمله محمد خاتمی، موج اخیر انتقاد از دولت حسن روحانی، به دلیل عدم پایبندی به وعدههای انتخاباتیاش را "دسیسه" خواند و حامیان آقای روحانی نیز به شدت از آنچه آن را "عبور از روحانی" میخوانند، انتقاد کردند.
به نظر میرسد که در برخورد با منتقدان و مخالفان، اصلاح طلبان حامی دولت حسن روحانی از همان الگوی آشنا و همیشگی جمهوری اسلامی پیروی میکنند و به جای پرداختن به مطالبات معترضان، آنان را عامل جناح رقیب مینامند و مبنای اعتراضاتشان را نه آنچه که در شعارهای معترضان تبلور مییابد، بلکه منازعات جناحی و سیاسی درون حاکمیتی میدانند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان