تحریک هورمون رشد با طب سنتی

 جایگزین کردن غذاهای سنتی با فست فودها، مصرف نمک طبیعی و معدنی، کسب انرژی از شربت عسل و شیره خرما به جای شکر مصنوعی، تأمین هورمون رشد از خواب کافی، تعریق مناسب با افزایش فعالیت بدنی و مصرف دمنوش‌های گیاهی از جمله زعفران، دارچین، پونه، نعناع، آویشن، بابونه و چای کوهی از عوامل تأثیرگذار بر رشد قدی مناسب است.
 
تاثیر نوع و زمان شام بر ترشح هورمون رشد

یک متخصص طب ایرانی گفت: اگر ترشح انسولین به‌واسطه صرف دیرهنگام "وعده غذایی شام" نزدیک به زمان خواب شبانه باشد، باعث کاهش ترشح هورمون رشد شده و در درازمدت تبعات کاهش هورمون رشد را خواهیم داشت.
محمد انصاری‌پور درباره محتوای شام و ارتباط آن با سلامتی اظهار کرد: همان‌طور که می‌دانید هورمون انسولین و هورمون رشد رابطه عکس با یکدیگر دارند یعنی با افزایش یکی دیگری کاهش پیدا می‌کند.
وی افزود: هنگام مصرف ماده غذایی حاوی کربوهیدرات‌ها، هورمون انسولین ترشح می‌شود و اگر قندهای مصرفی ساده باشند مثل شیرینی‌ها و نان سفید و... ترشح انسولین سریع‌تر است، از طرفی حداکثر ترشح هورمون رشد طی خواب شبانه است.
این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: اگر ترشح انسولین به‌واسطه صرف دیرهنگام وعده غذایی شام نزدیک به زمان خواب شبانه باشد، باعث کاهش ترشح هورمون رشد شده و در درازمدت تبعات کاهش هورمون رشد را خواهیم داشت.
انصاری‌پور متذکر شد: یک نکته دیگر در مورد شام این‌که برخی هورمون‌ها از جمله هورمون رشد مصرف انرژی بدن را به سمت سوزاندن چربی‌ها می‌برند و انسولین از قند، چربی تولید می‌کند پس باید قند و چربی از شام حذف شود.
وی عنوان کرد: بهتر است در وعده شام، کربوهیدرات کمپلکس که قند خون و در نتیجه انسولین را به‌صورت آنی بالا نبرند مثل نان سبوس‌دار خورده شود یا از سبزیجات و حبوبات که جذب قند را کُند می‌کنند، استفاده کنیم البته پروتئین هم انتخاب خوبی است.
 
افزایش قد کودکان با راهکارهای طب سنتی

یک پژوهشگر طب اسلامی ایرانی با بیان اینکه 50 درصد از کودکان با درمان یبوست و افزایش اشتها به تکامل رشد قدی می‌رسند، تأکید کرد: شناسایی و درمان عامل بازدارنده افزایش قد از مهم‌ترین عوامل کمک به تکامل رشد قدی است که با توجه به تفاوت ژنتیکی افراد و شرایط زندگی این عوامل گوناگون است.
دکتر حسن اکبری با اشاره به اینکه اگر سن استخوانی کودک نسبت به سن تقویمی عقب نباشد، می‌توان کوتاه قدی را عاملی ژنتیکی دانست، گفت: سن استخوانی در واقع نشان دهنده سن بیولوژیک کودک است که در صورت عقب ماندن می‌تواند نشانه اختلال یا بیماری کم کاری تیروئید، کمبود هورمون رشد، سوء تغذیه و بیماری‌های دستگاه گوارش در فرد باشد.
 
این متخصص آسیب شناسی در ادامه افزود: در صورتی که در کودکان با والدین بلندقد، از سن دو سالگی کوتاهی قد دیده شود، دارای تأخیر سرشتی در رشد هستند. همچنین کمبود ویتامین D، کلسیم، منیزیم، روی و ید تأثیر بسزایی در رشد قد دارد.

اکبری با بیان اینکه حجامت کودکان می‌تواند راهی مؤثر برای تأثیرگذاری بر هورمون‌های رشد باشد، تصریح کرد: انجام حجامت خشک روی استخوان‌های خون‌ساز زیر نظر متخصصان طب سنتی می‌تواند تأثیر بسزایی در افزایش قد تدریجی باشد. بنابراین والدین از دو سالگی می‌توانند برای بیمه کردن کودکان در برابر بیماری‌ها و تأثیرگذاری بر رشد آن‌ها اقدام به حجامت کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: جایگزین کردن غذاهای سنتی با فست فودها، مصرف نمک طبیعی و معدنی، کسب انرژی از شربت عسل و شیره خرما به جای شکر مصنوعی، تأمین هورمون رشد از خواب کافی، تعریق مناسب با افزایش فعالیت بدنی و مصرف دمنوش‌های گیاهی از جمله زعفران، دارچین، پونه، نعناع، آویشن، بابونه و چای کوهی از عوامل تأثیرگذار بر رشد قدی مناسب است.
وی در پایان یادآور شد: بادکش در نواحی رشد قدی به همراه انجام ماساژ به کودکان با روغن‌های زیتون و زنجبیل از شست پا و دست به سمت قلب، می‌تواند تأثیر چشمگیری بر رشد قد داشته باشد که در طب سنتی قابل پذیرش است.
 
اگر نگران قد فرزندتان هستید، برای "افزایش قد کودکان" خود می‌توانید از این تدابیر طب سنتی استفاده کنید:
ـ خوردن شیر با پودر سنجد شب‌ها
ـ خوردن ماست با دارچین عصرها
ـ خوردن هندوانه با زنجبیل صبح‌ها
ـ خوردن فرنی با زعفران به‌عنوان دسر
ـ قورت دادن 14 عدد برنج صبح ناشتا
ـ خوردن 12 عدد تخم سیاه‌دانه شب‌ها موقع خواب
+5
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.