شهروندان تهرانی پس از زمینلرزه ۴.۲ ریشتری زمینلرزه ۴٫۲ ریشتری استانهای تهران و البرز، دست کم ۷۵ نفر مصدوم و یک نفر کشته برجای گذاشت.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، مهدی مهرور، مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز، گفت: «از ۷۵ مصدوم این زمینلرزه ۵۳ نفر به صورت سرپایی مداوا شدند و ۲۲ نفر نیز در مراکز درمانی بستری هستند.»
به گفته این مقام استان البرز همه افراد مصدوم هنگام فرار دچار آسیب شدهاند و یک شهروند ۵۸ ساله نیز به علت ترس سکته کرده و جان باختهاست.
ساعت ۰۰:۵۴ بامداد روز چهارشنبه ششم دی ماه زمینلرزهای به بزرگی ۴٫۲ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتری زمین رخ داد که مرکز آن در نزدیکی ملارد اعلام شد. این زمینلرزه در استانهای البرز و تهران احساس شد.
چهارشنبه شب هفته گذشته (۲۹ آذرماه) نیز زمینلرزهای با قدرت ۵٫۲ ریشتر استانهای تهران و البرز را لرزانده بود.
به دنبال زمینلرزه دوم دیماه، بسیاری از مردم در استانهای تهران و البرز شب را در خیابانها سپری کردند.
از هفته گذشته بحث و گمانهزنی در رسانهها درباره اینکه آیا زمینلرزه ۵٫۴ ریشتری پیشلرزه بوده یا زمینلرزه اصلی، بالا گرفتهاست.
در همین ارتباط علی بیتاللهی، رئیس بخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، اظهار داشت: «در پسلرزههایی که بعد از زلزله اصلی رخ میدهد … باید پسلرزهای با نیم تا یک ریشتر کمتر از زلزله اصلی رخ دهد و به این ترتیب انرژی آزادشده زمین تخلیه شود.»
وی افزود: «در زلزله ۵٫۲ ریشتری تهران و البرز این مورد را شاهد نبودیم و عموماً پسلرزههای با فاصله ۲ تا ۲ ریشتر ثبت شده بود که پسلرزه شب گذشته تا حد قابلتوجهی نگرانی ما را برطرف کرد.»
رئیس بخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات در عین حال هشدار داد: «زلزله ۵٫۲ ریشتری که منشأ اصلی آن گسل ماهدشت بوده، فعالیت گسل زلزله غرب تهران را نشان میدهد و بر آمادگی داشتن برای خطرات احتمالی زلزله توسط مسئولان و مردم تأکید دارد.»
پیش از این نیز این مقام وزارت راه و شهرسازی هشدار داده بود در اثر وقوع زلزله قدرتمند در تهران «حدود ۳۰۰ هزار ساختمان تخریب شده و جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر تحت تأثیر قرار میگیرند».
به گفته علی بیتاللهی مدیربخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، از حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار بلوک ساختمانی در تهران ۲۰۰ هزار پلاک در بافت فرسوده قرار دارد.
مدیربخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تأکید کردهاست حوادث پس از زمینلرزه از جمله آتشسوزی خطوط گاز و نفت ممکن است قربانیان بسیاری به تلفات زلزله اضافه کند.
روز شنبه روزنامه خراسان نوشت دو دهه پیش پژوهش «سازمان تحقیقات حوادث غیر مترقبه ژاپن» که به نام «جایکا» شهرت دارد، پیشبینی کرد «انرژی تخلیه شده از گسل مشاء فشم ۸ ریشتر، گسل شمال تهران ۷٫۲ ریشتر و گسل ری نزدیک به ۷ ریشتر است.»
+33
رأی دهید
-6
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.