هزینه ساخت سریال 'تاج' بیشتر است یا خرج ملکه واقعی؟

سریال "تاج" رویدادهای اوایل دوران سلطنت ملکه الیزابت دوم را به نمایش درآورده است -
بی بی سی : شرکت نت‌فیلکس به تازگی دومین سری مجموعه تلویزیونی تاج ( The Crown) را در اختیار کاربران خود گذاشته که یک درام تاریخی پرخرج درباره خانواده سلطنتی بریتانیا است.
 
گزارش شده بود که سری اول این سریال ۱۳۰ میلیون دلار هزینه برداشته است. اما پیتر مورگن، سازنده آن می‌گوید که مبلغ مورد ادعا به هزینه هر دو سری نزدیک است.
 
در هر دو صورت، بین ۶.۵ تا ۱۳ میلیون دلار برای تولید یک ساعت از این سریال، مبلغ بسیار هنگفتی است.
 
اما آیا هزینه به نمایش درآوردن دوره سلطنت ملکه الیزابت دوم از خرج واقعی که ملکه برای بریتانیا داشته، بیشتر است؟
 
به این مورد و برخی موارد دیگر که در صحنه نمایش پرهزینه‌تر از جهان واقعی آن بوده‌اند، نگاه می‌کنیم.
ملکه بریتانیا در مقایسه با 'تاج'
 بعد از این که نمایندگان پارلمان بریتانیا به افزایش "پرداخت سالانه سلطنتی" رأی دادند، بودجه فعالیت‌های ملکه قرار است افزایش یابد.
 
ملکه بریتانیا در سال ۲۰۱۸-۱۹ حدود ۱۱۰ میلیون دلار دریافت خواهد کرد. یعنی هزینه‌اش برابر با حدود ۱.۶۷ دلار برای هر بریتانیایی خواهد بود.
 
بر اساس گزارش روزنامه بریتانیایی تلگراف، هزینه‌ دیدارها، مراسم و تأمین امنیت خانواده سلطنتی در بودجه "پرداخت سلطنتی" محاسبه نمی‌شود و خرج واقعی دستگاه سلطنت برای بریتانیا سالانه حدود ۴۰۰ میلیون دلار است.
 
با در نظر داشت این موضوع، به نظر می‌رسد که هزینه ملکه و خانواده‌اش بیشتر از نمونه پرزرق و برق تلویزیونی آنهاست.
 
نتیجه: انتظار می‌رود مجموعه تلویزیونی تاج دارای شش سری باشد. اگر هزینه‌اش ثابت باقی بماند، مجموعه خرجش (اگر به گزارش‌ها اعتماد کنیم) ۷۸۰ میلیون دلار و یا (بر اساس حرف آقای مورگن) ۳۹۰ میلیون دلار خواهد بود. نظر به مبلغ اولی، با بودجه یک ساله سلطنتی می‌توان سه سری "تاج" را ساخت و نظر به آمار دوم، هزینه هر شش سری این مجموعه را با پول یک سال بودجه سلطنتی می‌توان تأمین کرد.
کلر فوی (چپ) نقش ملکه الیزابت دوم (راست) را در سریال "تاج" بازی کرده مأموریت شکار بشقاب پرنده دولت آمریکا در مقایسه با "پرونده‌های ایکس"
در اوایل ماه جاری میلادی مشخص شد که وزارت دفاع آمریکا از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ بیش از ۲۰ میلیون دلار خرج یک برنامه مخفی کرده تا درباره اشیای پرنده ناشناس تحقیق کند.
 
بسیاری به این خبر با کمال ناباوری نگاه کردند و برخی گفتند آیا ارزان‌تر نمی‌شد که دولت آمریکا از مالدر و اسکالی (شخصیت‌های اصلی سریال پرونده‌های ایکس) کمک می‌گرفتند؟!
 
اما این به سرعت عمل هم بستگی دارد.
 
پرونده‌های ایکس، مجموعه تلویزیونی محبوب دهه ۹۰ میلادی است که در آن مأموران اف‌بی‌آی درباره پدیده‌های ماوراءالطبیعی تحقیق می‌کنند. سایت آی‌ام‌دی‌بی (IMDB) نوشته که در پنج سری اول این سریال، هر بخش آن ۱.۵ میلیون دلار هزینه برداشته است. اگر این مبلغ را با تورم سال ۲۰۰۷، زمانی که پنتاگون عملیاتش را آغاز کرد، برابرگذاری کنیم، ۲.۱ میلیون دلار می‌شود.
 
نتیجه: وزارت دفاع آمریکا با این هزینه می‌توانست مأموران جسور "پرونده‌های ایکس" را برای برابر با حدود نه و نیم بخش سریال استخدام کند. اما فاکس مالدر و دانا اسکالی با چه تعداد از بشقاب‌پرنده‌ها و اشیای بیگانه که مواجه شدند: تعداد زیادی از آن. این شمار از سوی دولت آمریکا چقدر بوده؟ تا اکنون هیچ...
جیلین اندرسون (در نقش دانا اسکالی) و دیوید دوکاونی (در نقش فاکس مادلر)، بازیگران "پرونده‌های ایکس" کشتی واقعی تایتانیک (آرام‌اس) در مقایسه با فیلم تایتانیک
در سال ۱۹۹۷ اگر برای داستان پر سوز و گداز و عاشقانه فیلم تایتانیک و آواز مشهور سلین دیون گریه نمی‌کردید، در خیلی از جمع‌ها راهتان نمی‌دادند.
 
لئوناردو دی‌‎کاپریو و کیت وینسلت در نقش عاشقان بدسرنوشت (جک و رز) قلب‌ها را تسخیر کرده بودند. این فیلم که در ۱۱ بخش جایزه اسکار گرفت، ۲۰۰ میلیون دلار هزینه برداشته است. پس کدام یک بیشتر خرج داشت: فیلم و یا کشتی واقعی؟
 
ساخت کشتی واقعی تایتانیک در سال ۱۹۰۹ آغاز شد و هزینه ساخت و آراسته شدنش در آن زمان ۷ و نیم میلیون دلار تخمین زده می‌شود. این مبلغ معادل است با ۱۲۷ میلیون دلار در زمانی که فیلم تایتانیک به بازار آمد.
 
نتیجه: ساخت فیلم در این مورد هزینه بیشتری داشته است. ظاهرا، هزینه بازگو کردن داستان یک کشتی لوکس اما بدفرجام بیشتر از خرج ساخت آن در دنیای واقعی بوده است.
تایتانیک کیت و لئو بیشتر از کشتی واقعی هزینه برداشت سریال بخش اورژانس (ER) در مقایسه با یک بخش اورژانس واقعی در آمریکا
 هزینه مراقبت‌های بهداشتی در آمریکا بسیار زیاد است و همین طور ساخت مجموعه تلویزیونی پزشکی "بخش اورژانس" که برای به شهرت رسیدن بیشتر جورج کلونی کمک کرد، گران بوده است.
 
در سال ۱۹۹۸، شبکه تلویزیونی آمریکایی ان‌بی‌اس به شرکت برادران وارنر، مبلغ بی‌سابقه ۱۳ میلیون دلار برای تهیه هر قسمت از این سریال پیشنهاد کرد.
 
این مبلغ را چگونه می‌توان با هزینه واقعی فعالیت بخش اورژانس یک بیمارستان مقایسه کرد؟
 
در سریال تلویزیونی بخش اورژانس برای ساخت بیمارستان عمومی کوک از بیمارستان جان استروگر در منطقه کوک ایالت الینوی آمریکا به عنوان نمونه استفاده شده بود.
 
این بیمارستان اطلاعات مربوط به بخش اورژانس خود را در اختیار بی‌بی‌سی گذاشت. اداره اورژانس این بیمارستان سالانه ۴۱ میلیون دلار هزینه برمی‌دارد. حقوق کارکنان و هزینه لوازم هم مشمول این مبلغ است.
 
نتیجه: ۱۳ میلیون دلار آن زمان برای تولید هر بخش از سریال برابر است با ۱۹ میلیون دلار امروز. با این حساب تنها با هزینه یک قسمت از سریال تلویزیونی ER می‌شود بخش اورژانس واقعی یک بیمارستان را در آمریکا به مدت پنج ماه و نیم اداره کرد.
بازیگران "بخش اورژانس" در سال ۱۹۹۷
+8
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.