سازمان ملی استاندارد ایران: تولید ۲۵ خودروی غیر استاندارد متوقف می‌شود

شرکت سایپا اعلام کرد که مجوز شماره‌گذاری آریو ۱۵۰۰ نیز تا دی ماه  ۹۷ صادر شده است و تولید این خودرو ادامه دارد. درحالی که سازمان ملی استاندارد ایران از توقف تولید ۲۵ خودروی «غیر استاندارد» از روز نخست دی سال جاری خبر داده است، شرکت خودروسازی سایپا اعلام کرد که تولید یکی از این خودروها تا دی ماه سال آینده ادامه پیدا می کند.
 
خبرگزاری‌های ایران از جمله ایسنا، روز دوشنبه چهارم دی، به نقل از سازمان ملی استاندارد اعلام کردند که تولید برخی از خودروهای «غیر استاندارد» از اول دی متوقف شده است که از جمله آنها، سایپا ۱۳۱، سایپا ۱۳۲ دوگانه سوز، سایپا ۱۴۱ بنزینی و دوگانه سوز و آریو ۱۵۰۰ سی سی، هستند. این خودروها توسط شرکت خودروسازی سایپا ساخته می شوند.
 
اما این شرکت در واکنش به اطلاعیه سازمان ملی استاندارد خبر داد که تولید خودروی سایپا ۱۴۱ از چند سال پیش متوقف شده است و سایپا ۱۳۱ و ۱۳۲ دوگانه‌سوز نیز تولید نمی‌شوند.
 
سایپا در عین حال برخلاف اطلاعیه این سازمان اعلام کرد که مجوز شماره‌گذاری آریو ۱۵۰۰ نیز تا دی ماه ۹۷ صادر شده است و تولید این خودرو ادامه دارد.
 
شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران سال گذشته اعلام کرده بود که شرکت سایپا پر ایراد‌ترین سازنده خودرو در ایران است.
 
ام.وی.ام ۳۱۵ و ام.وی.ام ۵۵۰، تیگو، لیفان و هیوندای ۱۰ آی، از جمله دیگر خودروهایی هستند که ساخت آنها متوقف شده است. این خودروهای شرکت چینی «چری»‌، از سوی شرکت مدیران خودرو در ایران مونتاژ می‌شود.
 
درهمین حال، بابک صدرایی، مدیر بازاریابی چری در ایران، اعلام کرد که خود این شرکت، پیش از این، تولید خودروهایی را که از سوی سازمان ملی استاندارد اعلام شده است، متوقف کرده بود.
 
شرکت‌های خودروسازی ایران خودرو و بهمن نیز در مواضع مشابهی اعلام کرده‌اند که پیش از این تولید خودروهای اعلام شده را متوقف کرده بودند.
 
خودروهای سدان و وانت تک کابین و دو کابین مزدا و کارا ۱۷۰۰ که تولید آن متوقف شده است، نیز توسط گروه خودروسازی بهمن ساخته می‌شود.
 
در این فهرست، برخی از خودروهای ساخت شرکت ایران خودرو از جمله پژو پارس با موتور«ایکس یو ام»‌ نیز وجود دارد.
 
پس از ایران خودرو و سایپا، گروه خودروسازی بهمن و خودرو سازی کرمان از اصلی‌ترین بازیگران صنعت خودرو ایران محسوب می‌شوند.
 
براساس اعلام سازمان استاندارد، به جز خودروهای سواری، تولید اتوبوس بین شهری «درسا» و همچنین شش نوع تریلی نیز متوقف شده است.
 
در این حال، پیمان پیرایش، مدیرکل استاندارد صنایع فلزی سازمان ملی استاندارد ایران، اعلام کرد که این خودروها نتوانستند استانداردهای جدید این سازمان را رعایت کنند.
 
به گفته آقای پیرایش، برنامه استانداردهای «ایمنی،عملکردی» خودرو در ایران «مطابق با آخرین تغییرات اتحادیه اروپا» ابلاغ شده است.
 
وی به جزئیات این استانداردها اشاره‌ای نکرد.
 
پیش از این، نداشتن ایمنی لازم و همچنین آلوده کردن هوا از جمله ایرادهای اصلی برخی از خودروهای ایرانی اعلام شده است.
 
عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست، روز یکشنبه سوم دی، اعلام کرده بود که ۷۰ درصد آلودگی شهر تهران ناشی از احتراق ناقص سوخت در خودروهای فرسوده است.
 
وی بدون اشاره به جزئیات، این پرسش را مطرح کرده بود که چرا با پیشنهاد یک شرکت خودروسازی «معتبر دنیا» برای نوسازی تمامی تاکسی‌های فرسوده تهران به ازای دریافت نفت خام به میزان تفاوت سوخت مصرفی تاکسی فرسوده و نوسازی شده طی پنج سال مخالفت شده است.
 
پیش از نیز برخی از رسانه های ایران، آنچه «مافیای خودروسازی» درایران خوانده می شود را مانع اصلی نوسازی ناوگان تاکسیرانی ایران با خودروهای خارجی دانسته‌اند.
 
حدود بیش از ۳۰ سال است که صنعت خودروی ایران دولتی شده است و با وجود اینکه چند بار سعی شده است سهم دولت در صنعت خودروسازی ایران به زیر ۲۰ درصد برسد ولی این تلاش‌ها تاکنون موفق نبوده است.
 
حتی با واگذاری بخشی از سهام صنایع خودروسازی طی چند سال اخیر به بخش‌های شبه‌دولتی غیر متخصص مانند تامین اجتماعی، وضعیت مدیریت این صنعت دچار بحران شده است.
 
درهمین حال، صدیف بدری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، روز دوشنبه گفت که مدیران شرکت‌های خودروسازی «به دلیل سود سرشاری که در تداوم تولید خودروهای آلاینده و از رده خارج می‌برند با توقف تولید خودروهای بی‌کیفیت مخالفت کرده و بیکار شدن کارگران را بهانه می‌کنند».
 
دولت حسن روحانی پس از توافق اتمی وین سعی کرده که شرکت‌های خارجی خودروسازی را به سرمایه‌گذاری مشترک درایران تشویق کند و دراین باره تفاهم‌نامه‌هایی نیز با این شرکت‌ها امضا شده است.
+30
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
    هیچ چیز تو ایران استاندارد نیست حتی آخوند
    3
    21
    دوشنبه ۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    MehranIrani - وین، اتریش
    کاش سازمان استاندارد یه فکری برای استاندارد کردن سوخت خودروها میکرد چون نه زوج و فرد نه طرح ترافیک و نه هیچ راه دیگری تا زمانی که سوختها اینگونه آلودگی تولید میکنند تو پاکسازی هوا تاثیری ندارد.
    2
    6
    ‌سه شنبه ۵ دی ۱۳۹۶ - ۰۴:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.