منصور بزرگر: تعلیق ممکن است جز کشتی شامل دیگر ورزش‌ها هم بشود

مقامات فدراسیون کشتی ایران هشدار می‌دهند که خطر تحریم بین‌المللی کشتی ایران جدی است و حتی ممکن است در مسابقاتی مثل المپیک شامل سایر ورزش‌ها هم بشود.
 
منصور برزگر، عضو شورای فنی تیم‌های ملی کشتی آزاد، امروز به خبرگزاری فارس گفت که موضوع تعلیق کشتی ایران از حوزه اتحادیه (فدراسیون) جهانی کشتی خارج شده و در اختیار کمیته بین‌المللی المپیک است: "موضوع بسیار جدی‌تر از این است که صرفا با سکوت از کنار آن رد شویم و اتحادیه جهانی نیز در این زمینه تحت فشار است."
 
مسئولان کشتی ایران به کشتی علیرضا کریمی با علیخان جبرائیلوف در دور اول مسابقات کشتی قهرمانی جهان زیر ۲۳ سال در لهستان به عنوان علت مطرح شدن بحث تحریم اشاره می‌کنند و از منع مسابقه با ورزشکاران اسرائیلی نام نمی‌برند.
 
در آن کشتی که فیلمش توجه کاربران شبکه‌های مجازی ایران را جلب کرد، علیرضا کریمی ۱۴ بر سه به حریف روسش باخت. زمانی که کریمی سه بر دو پیش بود، صدای مربیانش شنیده می‌شد که به او می‌گفتند "باید ببازی" و علیرضا کریمی برای پرهیز از رویارویی با کشتی گیر اسرائیلی تن به باخت داد. فدراسیون کشتی ایران نه تنها این موضوع را تکذیب نکرد، بلکه در بیانیه‌ای از علیرضا کریمی قدردانی کرد که "با گذشتن از حق خود"، از "مظلومیت" مردم فلسطین "دفاع" کرده است.
 
پس از انتشار گسترده فیلم این کشتی و جنجالی شدن آن، اتحادیه جهانی کشتی اعلام کرد که درباره "تخلفاتی" که در این کشتی اتفاق افتاده تحقیق می‌کند.
 
آقای بزرگر گفت که رابطه خوب رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی با کشورهای دنیا و اتحادیه جهانی تاکنون مانع تحقق تحریم کشتی شده است اما افزود: "قطعاً تعلیق کشتی ایران فقط گریبانگیر این رشته نمی‌شود و با توجه به ورود کمیته بین‌المللی المپیک، ممکن است در مسابقات بزرگتری همچون المپیک پای دیگر ورزش‌ها هم به آن کشیده شود."
 
هفته پیش رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی گفته بود: "مهمترین کاری که الآن پیش رو داریم، پیرامون ورود کمیته بین‌المللی المپیک و اتحادیه جهانی به ماجرای کشتی علیرضا کریمی است. این کار ما را سخت کرده و خطر تعلیق ما را تهدید می کند. به هر حال سخت است که هم سیاست های نظام را رعایت کنیم و هم به نهادهای بین‌المللی ورزش پاسخ بدهیم."
 
آقای خادم تأکید کرد که "واقعا خطر بزرگی بیخ گوش کشتی و ورزش کشور است."
 
حمید بنی‌تمیم، معاون آقای خادم هم گفته بود که مسئولیت رفع خطر محرومیت از کشتی ایران در مسابقات بین‌المللی اکنون "بسیار فراتر" از حوزه کشتی است و باید "در سطح کلان مدیریت داخلی و خارجی" تکلیف آن مشخص شود.
 
نایب رئیس فدراسیون کشتی ایران گفت که ایران تمام توان دیپلماتیک خود را به کار گرفت اما به دلیل "شفافیت مستندات" موجود در ۱۳ سال گذشته و "فشارهای بالادستی" و "حساسیت بالا"، این موضوع اکنون فراتر از تعاملات کشتی ایران و اتحادیه جهانی کشتی است.
 
منع مسابقه با حریفان اسرائیلی برای ورزشکاران ایران از سال ۱۹۸۳ (مهر ۱۳۶۲) اعمال شده و همچنان به قوت خود باقی است، اما در چند سال گذشته دست کم سه بار دوربین‌های تلویزیونی تصاویری را ثبت کردند که حاکی از باخت عمدی کشتی‌گیران ایرانی برای پرهیز از مسابقه با حریفان اسرائیلی در دور بعدی مسابقات بین‌المللی بوده است.
+20
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.