هزاران زن بریتانیایی شیر خود را از طریق اینترنت و در شبکههای اجتماعی به مادرانی عرضه می کنند که قادر به شیردادن به نوزاد خود نیستند.
اما اکنون وزارت بهداشت بریتانیا تحت فشار قرارگرفته است تا مادرانی را که به مبادله اینترنتی شیر میپردازند کاملا ازخطرات احتمالی آن آگاه کند. کارشناسان اموربهداشتی بریتانیا از بابت احتمال انتقال بیماریهای مسری مثل "هپاتیت بی" و ویروس "اچ آی وی" ابراز نگرانی میکنند.
بکس پول ،برای شیردادن به پسرش تئو مشکل داشت و از بابت کم رشدی و سلامت او نگران بود؛ اما به توصیه یکی از دوستانش با صفحه فیسبوکی "شیرانسان برای نوزاد انسان" آشنا شد که از طریق آن مادرانی که شیرکافی ندارند و یا به هردلیلی نمی توانند به نوزاد خود شیر بدهند، میتوانند از شیراهدایی استفاده کنند.
طی پنج سال گذشته شمار علاقمندان به این صفحه فیسبوک پنج برابرشده و به ۱۸ هزاررسیده است.
بکس پول برای شیردادن به پسرش مشکل داشت اما نمی خواست که به او شیرخشک بدهد بکس پول میگوید که فورا از طریق این صفحه فیسبوکی درخواست کمک کرد و بلافاصله سارا مک هیو، مادری که به تازگی صاحب نوزاد دخترشده بود، با اوتماس گرفت.
سارا مک هیو که در ابتدا برای شیردادن به هریت، دخترش، مشکل داشت شیر اضافی دوشیده بود که بیش از میزان مورد نیاز نوزادش بود.
سارا می گوید: "من در فیسبوک در گروه مادرانی که به نوزادان خود شیر میدهند یا شیرخود را میدوشند، عضویت دارم و در پیامی نوشتم که مقداری شیراضافی برای اهدا دارم .:
اولین ملاقات این دو مادر آخر وقت شب صورت گرفت .
خانم پول می گوید: "وقت دیگری نداشتیم . احساسم این بود که دارم کاربدی انجام میدم چون در خانه سارا پشت چند گاراژ قرارداشت و خوب دیده نمی شد. دخترسارا خواب بود و خودش هم لباس خواب به تن داشت و میخواست بخوابد."
او می گوید: "من فوری شیر را گرفتم و رفتم و بعد از خانه با ارسال پیامک از او تشکرکردم ."
مبادله شیرباعث پیوند بین این دو مادر شده است و فریزر خانم پول پرشده ازشیر یخ زده سارا مک هیو.
سارا مک هیو که در ابتدا با شیردادن به دخترش مشکل داشت شیرزیادی دوشیده و فریزکرده بود اما بعد از رفع مشکلش مقادیر زیادی شیراضافی داشت اما بسیاری با استفاده از شیر زنان دیگری که اطلاعات کاملی در موردشان وجود ندارد، مخالفند.
دکترجما هولدر، پزشک متخصص و مشاور بیمارستان زنان در بیرمنگام، از عرضه شیرمادر بدون نظارت کارشناسان بهداشت و پزشکان نگران است و میگوید که ممکن است نوزادان را در معرض خطر قراردهد.
ولی سارا مک هیو میگوید که مادران به هم اعتماد دارند: "من معتقدم که یک مادر اگر مشکل پزشکی داشته باشد هرگز شیرخود را به مادر دیگری نخواهد داد. من اطلاعات زیادی در مورد خودم به بکس دادم . من از سلامتی کامل برخوردارم. سیگارنمیکشم الکل یا مواد مخدر مصرف نمیکنم و حتی شیرخود را به بانک شیربیمارستانها میدهم که البته باعث اعتماد به من میشود."
در فیسبوک مورد استفاده این مادران رهنمودهایی برای استفادهکنندگان داده شده است واز آنها خواسته شده است که مسائل پزشکی، مانند داشتن بیماری، استفاده از مواد مخدر یا الکل را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
دکتر هولدر می گوید که شیراهدایی بدون انجام آزمایش های لازم ممکن است برای نوزادان خطرناک باشد اما دکتر هولدر میگوید که شیر اهدایی به بانک شیر بیمارستانها و خون ماداران اهدا کننده مورد آزمایش قرار میرد تا مشخص شود که عاری از ویروس "اچ آی وی"، یا "سفلیس" و یا "هپاتیت بی" باشد که به نوزاد سرایت خواهد کرد.
دکتر سالی داولینگ از دانشگاه بریستول نظر متفاوتی دارد و میگوید که دادن شیر به نوزدان دیگرسابقه طولانی دارد: "سازمان جهانی بهداشت همیشه استفاده از شیر اهدایی مادر را بعنوان یک جایگزین مطلوب برای مادرانی که قادر به شیر دادن نوزاد خود نیستند، توصیه کرده است و مطالعات انجام گرفته نشان میدهد که زنان کاملا مراقب خطرات احتمالی هستند و درباره شیر دریافتی همه گونه اطلاعات لازم را بدست میآورند. برای مثال میخواهند مطمئن شوند که شیر با دستان پاک دوشیده شده یا اهدا کننده آزمایش های لازم را انجام داده است."
با وجود این یک نماینده پارلمان بریتانیا خواسته است که تمام خدمات مربوط به اهدای شیر مادر تحت نظارت کامل وزارت بهداشت در سراسر این کشور قرارگیرد.